Kypärä silmälaseja käyttävälle.

Taisteluvälineet, niiden rakentaminen.
Avatar
Statisti
Sotilasmestari
Viestit: 97
Liittynyt: Torstai, 24.11.2011 11:24

Kypärä silmälaseja käyttävälle.

Viesti Kirjoittaja Statisti » Perjantai, 30.11.2012 11:19

Heipähei kaikille.

Suunnittelen kypärää silmälaseja käyttävälle henkilölle. Mieltäni askarruttaa seuraava seikka:

Onko tuhoon tuomittua rakentaa viikinkikypärän silmikko niin, etteivät sangat ota kypärään kiinni ja tuhoudu iskun voimasta?

Great helm toimii, samoin sugarloafit ja bascinetit. Samoin peltiä voi taivuttaa niin että rillit mahtuvat alle. Tavoitteena on kuitenkin viikinkihenkinen (ehkä jopa SKYRIMin iron helmet) luomus, jonka silmikko on mahdollisimman lähellä alkuperäistä mallia.

Suurin haaste on mielestäni se että sangat ulottuvat linssien kanssa ohimoista ulospäin, jolloin ne helposti työntyvät ulos silmikon rei'istä. Tämä altistaa lasit sekä suorille osumille sekä silmikon aiheuttamalle väännölle.

Riittäkö että ottaa silmikkoa vain lisää irti kasvoista, vai tuleeko silmikon mallia muuttaa niin, että lasit jäävät sen suojiin? Jälkimmäinen muuttaa olennaisesti kypärän ulkonäköä ja suhtaudun siihen varauksellisesti.

Onko kokemuksia kyseisen mallisten kypärien käytöstä lasien kanssa? Tiedän että malli on ongelmallinen, mutta tekee mieli yrittää.
Avatar
Aarimoto
Työn Sankari
Viestit: 1323
Liittynyt: Sunnuntai, 24.09.2006 08:20
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Aarimoto » Maanantai, 03.12.2012 15:20

Kypärän tulee olla kauttaaltaan silmälasien ulkopuolella siten, ettei mikään voi laseihin osua suoraan. Tämä on kohtuullisen helppoa toteuttaa monenkin tyyppisessä kypärässä lisäsuojuksin.

Suurempi haaste on se, että kypärään tulevat osumat vääntävät tätä aiheuttaen laseihin vääntöä. Pahimmillaan lasit voivat tulla alas nenältä tai lentää ohimolle kypärän mukana, mikä ei todellakaan ole mukavaa. Tätä voi ja kannattaa vähentää pitämällä urheilupipoa (underarmor jne.) lasien sankojen päällä, mutta juuri tuo silmäkulmien ympäristön muotoilu on kriittistä. Samoin se, miten hyvin ja jämäkästi kypärä päässä pysyy, vaikuttaa tähän asiaan. Tulisi viikinkikypärässä ensalkuun mieleen, että ylhäältä alas leuan ympäri menevän yhden lenkin sijaa tekisi nelipistekiinnityksen (2 molemmin puolin), jolloin kypärä voitaisiin kiinnittää lenkillä paremmin päälakeen ja takaraivoon vähentäen painetta ohimolla.

Mullahan on bascinet naamaristikolla ja käytän pipoa, mutta sain vasta tälle vuodelle sellaiset lasit, jotka kypärään mahtuvat. Eivätkä olleet ihan halvat.
Teh Aarimoto
Gonahtanut vanha karhu
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Aseet ja panssarit”