Mistä kaikesta bofferin saisi tehdä?

Taisteluvälineet, niiden rakentaminen.
Avatar
Jumsjums
Ritari
Viestit: 74
Liittynyt: Lauantai, 08.11.2008 22:19

Mistä kaikesta bofferin saisi tehdä?

Viesti Kirjoittaja Jumsjums » Torstai, 16.08.2012 17:06

Kysymys heräsi kun olen katsellut ihmisten bofferimiekkoja ja niiden trendiä sisältää se PVC putki ja Climasnappia päällä. Tämä johtaa siihen että bofferi aina tulee näyttämään hyvin selkeästi bofferilta, vaikka siitä yrittäisi tehdä replikan jostakin historiallisesta aseesta. Säännöissä lukee kohta:
3.1.4. Aseita koskevat materiaalikäsitteet

Asesäännöissä on aseissa käytettävät pehmustemateriaalivahvuudet määritetty solumuovin ja vaahtomuovin perusteella. Muita vastaavia materiaaleja voidaan aseen pehmustamiseen käyttää edellyttäen, että ase täyttää mallimateriaaleja käyttäen asetetun suojaavuusarvon.
Eli voisiko tuosta päätellä, että mikä tahansa rakennusmateriaali ja tapa kelpaavat, kunhan ne vastaavat tuota tyypillisen bofferin pehmustusta? Uskoisin että bofferin voi tehdä turvalliseksi muutenkin kuin tuolla ikivanhalla rakennustavalla, ja samalla saada aikaiseksi enemmän historiallisen tuntuisia ja näköisiä aseita.
[/quote]
Avatar
Misumasu
Marsalkka
Viestit: 2292
Liittynyt: Sunnuntai, 30.04.2006 20:55
Paikkakunta: Jyväskylän mlk

Viesti Kirjoittaja Misumasu » Torstai, 16.08.2012 18:03

Tee prototyyppi, jonka roudaat tapahtumaan hypisteltäväksi. Mikäli materiaali koetaan hyväksi, tee sääntömuutosehdotus ja homma menee eteenpäin.

Vastaus kysymykseesi; ei ole mitään periaatepäätöstä, että vain vaahtomuovi&solumuovi olisi sallittua. Varaudu kuitenkin siihen, että muita ratkaisuja kohtaan tullaan olemaan aluksi hyvin skeptisiä.
Sieluni Jumalalle, miekkani Maahinkaiselle.
Synnit meneekin sitten Ruton piikkiin.
Avatar
Jumsjums
Ritari
Viestit: 74
Liittynyt: Lauantai, 08.11.2008 22:19

Viesti Kirjoittaja Jumsjums » Lauantai, 18.08.2012 20:33

Eli aina kun mulla iskee innovatiivinen, uusi malli, joudun odottamaan uutta sotahuutoa että sillä saisi boffata? Jos näin on, niin ei ihme ettei kukaan kehitä niitä.

Voisinko vaihtoehtoisesti tavata näitä auktoriteetteja, joille esittää ideani tai laittaa piirrustukset jonnekkin tänne tarkasteltavaksi?
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2962
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Lauantai, 18.08.2012 22:45

Laita speksit verkkoon, vie valmiita kapuloita treeneihin ja erityisesti vie niitä suurempiin treenitapahtumiin kuten Oriveden treenileireille, Noxboon tms.

Sallituissa materiaaleissa tapahtuu koko ajan muutoksia. Muutokset eivät kuitenkaan tapahdu sattumalta. Sääntöjä materiaaleista ei muuteta ilman testailua. Vain turvallisiksi arvioidut materiaalit sallitaan. Tämä helpottaa aseiden tekemistä Sotahuutoon ja vähentää sählinkiä asetarkastajille.

(Ja paikallisissa treeneissähän voi lyödä toisiaan millä huvittaa jos se on kaikille ok.)
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
mikko
Kreivi
Viestit: 411
Liittynyt: Maanantai, 26.03.2007 16:20
Paikkakunta: Espoo/(Laukaa)

Viesti Kirjoittaja mikko » Lauantai, 18.08.2012 22:55

Sinulla on joku ajatus, jonka koet olevan hyvä, mieti idean toteutusta ja erityisesti turvallisuutta. Jos suinkin mahdollista rakenna prototyyppi. Vie prototyyppisi paikallisiin treeneihin näytille. Tuo prototyyppi esille foorumeilla. Tuo prototyyppi esille pienempiin tapahtumiin. Tuo se sotahuutoon.

Kaikkialla mihin uuden ajatuksesi/toteutustavan viet näytille, kerää palautetta siitä mikä toimii ja mikä ei ja kehitä tuotetta sen mukaan. Huomaa, että luultavasti tuote ei aluksi ole hyvä. Itse olen rakennellut ja toteuttanut vähän sitä sun tätä vuosien varrella (muutakin kuin boffereita), ja huomannut että hyväkin idea muuttuu käyttökelpoiseksi tuotteeksi usein vasta noin viiden parannuksen tai muutoksen jälkeen. Tämänhetkinenkään aserakenne ei ole saanut nykyistä muotoaan yhdessä yössä.

Ei kannata masentua, vaikka helposti tuntuu kun viet tuotetta uusille ihmisille, että he löytävät paljon vikoja. Vastaanottajat ovat skeptisiä, koska he ovat nähneet aikojen saatossa toteutuksia jotka ovat olleet joko keskeneräisiä tai sitten niissä on jokin kriittinen turvallisuusriski. Korjaa havaittuja puutteita ja tuo seuraavalla kerralla parempi tuote näytille. On vaan hyvä, että on ihmisiä jotka jaksavat kehittää lajia eteenpäin.

Vastaus kysymykseesi. Ei tarvitse odottaa uutta sotahuutoa. Omissa treeneissä voi kyllä tapella kunhan kaikille sopii tai sitten minkä tahansa pienen tapahtuman järjestäjä hyväksyy aseen käyttöön todettuaan sen turvalliseksi. Aseet ja panssarit tai kehitysideat -osio on varmasti näillä foorumeilla oikea paikka pistää ketju pystyyn uudesta ideasta. Jos uusia ideoita on, niin laita ihmeessä kaikkien hämmästeltäväksi ja saat takuulla palautetta.
Avatar
LehtoA
Herttua
Viestit: 755
Liittynyt: Torstai, 24.05.2007 17:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja LehtoA » Torstai, 23.08.2012 23:55

Jos joku sitten lyttää designisi niin älä ota sitä henkilökohtaisesti. Jokainen ihminen muuttuu jossain vaiheessa omalle tuotokselleen sokeaksi, eikä näe siitä kaikkea mahdollista. Todellakin hio tuotettasi eteenpäin ja tiedä vaikka tavastasi tehdä bofferi tulee joskus standardi?

Luulen, että syy miksi näissä asioissa tupataan olla kovin perinnetietoisia ja uudistusvastaisia on se, miten luvattoman monta muka turvallista uudella tavalla tehtyä bofferia vanhat jäärät ovat nähneet. Myöskin uuden mallin turvallisuutta on paljon vaikeampi varmistaa kuin vanhan ja tutun, jonka käytös tunnetaan.

Jos todella keksit ja kehität yhtä halvan, helpon ja turvallisen bofferimallin kuin nykyisin vallalla oleva, jonka saat näyttämään edes hieman paremmalta niin luulen että kopioijia löytyy sen jälkeen paljonkin.
Kuva
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Aseet ja panssarit”