IDV-nuolet!

Taisteluvälineet, niiden rakentaminen.
Avatar
tiamanti
Kreivi
Viestit: 493
Liittynyt: Torstai, 08.04.2010 22:47

IDV-nuolet!

Viesti Kirjoittaja tiamanti » Tiistai, 17.07.2012 01:04

Hei vain, jousten miehet ja neidot!

Mistä mahtanette hankkia IDV-nuolenne? Mitä luulette tulevaisuuden tuovan näiden nuolien kohdalla - ovatko yhä Sohu-käytössä kahden vuoden kuluttua ja mikä on oma mielipiteenne käyttäjinä niiden turvallisuudesta? IDV-nuolen varsi kuulemma kestää kovempaakin rasitusta ja kenttätallontaa! Onko lennossa ja käytössä eroa, kun vertaa perinteiseen omin kätösin rakenneltuun nuoleen?

Kiitos!
SH16 Pääjärjestäjä & taidevastaava
Camulosin viestintävastaava >>------>
Avatar
Ridge
Kreivi
Viestit: 416
Liittynyt: Lauantai, 11.07.2009 05:52
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja Ridge » Tiistai, 17.07.2012 11:58

Moi,

Itsellä ei ole vertailupohjaa omatekoisiin, mutta 32 nuolesta mitä allekirjoittaneella on on nyt mennyt 3 rikki. Nuolet ovat ainakin tasalaatuisia ja hyvin kestäviä(Kunhan teippaa varret kalliilla lasikuituteipillä)
Kaikissa kolmessa rikkinäisessä on varsi mennyt löysäksi.
Lasikuituvarren kuidut kun ovat kaikki pituussuunnassa. Yhden näistä löystyneistä halusin testata miten "sälöytyy". Piti taittaa täysin 180 astetta ennenkuin itse nuoli meni poikki. Eli todella turvallisia ovat kun poikkimenneessäänkin eivät jätä sälöjä.

Itse keräsin viime vuonna kasan porukkaa jolle tilasin sitten isomman erän.
Eli 4 laatikollista. Voin kaivaa spostiosoitteen jos haluat.
Ilman muuta voin suositella täysin varauksetta noita. Nuolet myös lentävät suoraan, joskin nokkisuojat vaikuttavat pienisulkaisiin idv:hin suhteessa enemmän. Tarkkaa tulta jokatapauksessa pystyy antamaan.

Ideana se, että kukaan ei ole omin kätöisin tehnyt nuolia, vaan ne ovat tehtaastatullutta tasaista laatua. Tämä kuullostaa omaan korvaan todella hyvältä. Hintaa meillä taisi tulla jotakuinkin vähän vajaa 10 euroa kappaleelta.
Sometimes world is just not enough.
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5685
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Tiistai, 17.07.2012 17:23

Tyttöystävä, joka käytti nyt ensi kertaa jousta ja IDV-nuolilla ihmetteli Sotahuudon jälkeen, miten kukaan jaksaa edes nähdä sitä vaivaa perinteisten puunuolien kanssa, jotka rikkoutuvat muutenkin huomattavasti helpommin. Täytyy olla samaa mieltä - varaukseton kyllä siinä mielessä, että varsi kestää todellakin paremmin ja ovat tasalaatuisia. Hinta hiukan hirvittää, mutta äkkiseltään voisin väittää, että toisaalta IDV:t sitten kestävät norminuolia huomattavasti pidempään ja siten maksavat itsensä takaisin. Sälöytymisvaara on käytännössä olematon.

Tosin, vaahtomuovi kärjissä kuuluu ja tuntuu olevan vähän haperoa, joten jonkinasteisen käytön jälkeen saattaa vaatia tuunaamista.
"Kerron Veljesten legendaarisista uroteoista, kuinka vaari nuoruuden päivinään teki motin puita vartissa ja muori keitti niin maukasta puuroa, että puutkin heräsivät henkiin sitä maistelemaan.."
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: IDV-nuolet!

Viesti Kirjoittaja olho » Tiistai, 17.07.2012 19:49

tiamanti kirjoitti:Hei vain, jousten miehet ja neidot!

Mistä mahtanette hankkia IDV-nuolenne? Mitä luulette tulevaisuuden tuovan näiden nuolien kohdalla - ovatko yhä Sohu-käytössä kahden vuoden kuluttua ja mikä on oma mielipiteenne käyttäjinä niiden turvallisuudesta? IDV-nuolen varsi kuulemma kestää kovempaakin rasitusta ja kenttätallontaa! Onko lennossa ja käytössä eroa, kun vertaa perinteiseen omin kätösin rakenneltuun nuoleen?

Kiitos!
Itse tilasin halvempia HK Larp -nuolia hintaan 5e/kpl Mytholonista. IDV-nuoliin verrattuna nokki on mielestäni huonompi (kovempi, terävämpi, avoimempi) ja kärki on niin onneton, että kelpaa lähinnä bluntiksi, mutta siitä on silti todella helppo rakentaa standardeja nuolia lisäämällä ~20mm solumuovia ja 50mm vaahtomuovia. Ja toisin kuin standardeja IDV-nuolia, nykysäännöt sallivat näiden ampumisen myös 25 paunan jousilla. Itse vaahtomuovista tehdyt kärjet kestävät myös treenikäyttöäkin paljon IDV-nuolen vaahtoa paremmin.

Mytholonista tosin saa myös IDV-nuolia hintaan 8,9e/kpl. Niihinkin tulee tosin myös rakentaa nokkisuoja.

https://www.mytholon.com/index.php?cPath=5_24

Puuvartisia nuolia ei oikein voi edes verrana näihin...
Avatar
Klasu
Kreivi
Viestit: 398
Liittynyt: Tiistai, 24.04.2007 18:53

Viesti Kirjoittaja Klasu » Lauantai, 28.07.2012 17:35

Tasapäisten IDV-nuolien kärjessä oleva vaahtomuovi ei ole kovin kestävää ja sen joutuu lopulta uusimaan. Sulat voisivat olla suuremmat mutta nuokin toimivat. Mutta muuten oikein mainioita kun sen varren lasikuituteipillä teippaa.

On kokeilematta miten osuman voima muuttuu kun tuon vaahtomuovin uusii ja teippaa kuten itsetehdyissä nuolissa. Luultavasti näitäkin voisi sitten ampua 25 paunalla.

[Edit]

Unohtui mainita että minulla oli joissakin IDV-nuolissa kärjen liimaus varteen sitä luokkaa että kärjen sai käsin repimällä varresta irti. Mutta vaati erittäin paljon voimaa. Eikä yksikään ole käytössä irronnut. Silti tuo liima voisi olla parempi, itse käytän Casco Fix It raksaliimaa, sitä saa ihan rautakaupoista. Pitää paremmin kuin epoksi eikä murru.
"Kun kypärä soi, ei itkeä saa."
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Aseet ja panssarit”