Kakkosaseiden kantoratkaisut

Taisteluvälineet, niiden rakentaminen.
Vastaa Viestiin
Avatar
Minardil
Herttua
Viestit: 661
Liittynyt: Tiistai, 21.03.2006 13:22
Paikkakunta: Helsinki

Kakkosaseiden kantoratkaisut

Viesti Kirjoittaja Minardil » Maanantai, 31.10.2011 17:35

Miten olette viritelleet kakkosaseitanne käyttövalmiiksi? Vuoden 2011 suuri juttu olivat tarranauhalla kiinnitetyt astalot, joita oli olkapäässä kiinni olevasta flailista tikarin reisikoteloon. Oletteko ommelleet tarranauhaa kiinni tabardiin, niitanneet haarniskaan vai miten tarranauhat on kiinnitetty? Entä miten vastakappale on kiinni bofferissa?

Itselläni on projektina saada kohtalaisen raskas 180-senttinen zweihänder ripustettua selkään helposti käyttöönotettavaksi. Muutamalla olen tällaista nähnyt, ainakin Valkoisessa Komppaniassa. Millä ne on kiinnitetty? Tarranauha ei taida kestää.

Huotraksi oli tällainen ratkaisu takakäsitikariketjussa:
DiabolusIgnis kirjoitti:
Climasnap ovaaliksi. Sen paksuinen että siihen mahtuu tikari/miekka suht. vapaana. Sen levyinen että tikarin/miekan väistimet eivät mahdu läpi. Näin ase roikkuu painopisteen ollessa huotran alapuolella, ja on helppo ottaa esiin aseen pituudesta riippuen. Terä on siis paljas.
Onko muita nokkelia ratkaisuja? Itsellä on huotrantyyppisissä tullut ongelmaksi juuri painopiste, kun tykkään väistimen kohdalle tasapainotetuista aseista ja ne tuppaavat putoamaan jos huotralenkki pääsee heilumaan vapaasti.
Hän-joka-pukeutuu-lippuihin. Esikuolija.
Your Tapio is free. See him run in the distance.
The Camulos Way - Liian monimutkainen, mutta aika kova.
Ei karvoja ja paljon limaa - The Camulos Way
Camulos - Enemmän nuolia ja sloganeita kuin kellään!
ALL HAIL THE MIGHTY CELESTIAL!
Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Maanantai, 31.10.2011 17:59

Kokeiltiin tänä vuonna pahvista tehtyjä huotria jotka toimi kohtuullisen hyvin puoli päivää. Lounaan jälkeen ne rupesivat repeytymään ja pyörimään outoihin asentoihin ja loppujen lopuksi minulta katosi kolme lyhyttä miekkaa Sotahuuto 2011 tapahtumassa. Eli en suosittele pahvia vaikka sen saa laitettua helposti sopivaan muotoon.
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
Avatar
Zenzu
Sotalordi
Viestit: 1003
Liittynyt: Keskiviikko, 29.08.2007 18:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Zenzu » Maanantai, 31.10.2011 19:19

Itselläni oli tänä kesänä lyhyt miekka sijoitettuna selkäpuolen kangaspussiin jossa oli tosi iso suuaukko. Ase tuli hetkessä ulos kylvämään kuolemaa, mutta ongelmaksi muodostui se, että se tuli itsestäänkin ulos kun meno äityi turhan reteäksi. Tämä oli ikävä huomata siinä vaiheessa kun oli saanut otteen päälle rynnäköivän kilpimiehen miekasta. Tyhmältä tuntui kopeloida omaa persettä ja katsoa hölmistyttä kilpimiestä sieraimiin.

Aiemmin on ollut lähinnä treenikäytössä 1,5 litran juomapullosta tai tyhjästä teippirullasta tehty aseenpidike, josta miekka vedetään sivukautta irti. Tämä on käsittääkseni aika yleinen rakenne, mutta siinäkin oli sama ongelma. Ase tippui tahattomasti ja lisäksi viritelmä ei ollut kovin kestävä vaikka milloin mitäkin vahviketta tuli koetettua.

Ehkä pitää vaan todeta että se buttspike on paras kakkosase hilparimiehelle tai kokeilla niitä tarranauhoja.
Avatar
Misumasu
Marsalkka
Viestit: 2292
Liittynyt: Sunnuntai, 30.04.2006 20:55
Paikkakunta: Jyväskylän mlk

Viesti Kirjoittaja Misumasu » Maanantai, 31.10.2011 19:24

Zenzu kirjoitti: Ehkä pitää vaan todeta että se buttspike on paras kakkosase hilparimiehelle
Sieluni Jumalalle, miekkani Maahinkaiselle.
Synnit meneekin sitten Ruton piikkiin.
DiabolusIgnis
Sotalordi
Viestit: 1240
Liittynyt: Sunnuntai, 31.05.2009 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja DiabolusIgnis » Maanantai, 31.10.2011 22:16

Voin tuosta aiemmasta selityksestäni jopa tehdä kuvan, jos kiinnostusta ilmenee. En takaa että se toimii teillä, kuitenkaan. Voi hyvin olla että juoksen eri tavalla/miekkani ja systeemini vain ovat sielunkumppaneita, ja teillä aseet taas lentää mihin sattuu.

Mutta kokeilla kantsii.
SH-16 EA-vastaava
SH-15 EA-vastaava
SH-17 EA-vastaavan vasen käsi
SH-18 EA-vastaava
Argaali kirjoitti:Mielellään jengiin jotka kestää huonoja tapoja autossa, eli crisulle ainakin olis kyyti.
"Water Boy"

"Hei läski, ootsä menos liikkuu?"
Avatar
Minardil
Herttua
Viestit: 661
Liittynyt: Tiistai, 21.03.2006 13:22
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Minardil » Maanantai, 31.10.2011 22:31

DiabolusIgnis kirjoitti:Voin tuosta aiemmasta selityksestäni jopa tehdä kuvan, jos kiinnostusta ilmenee.
Ois bra, kiitän. Minkä mittainen astalo sulla roikkuu mukana?

Omat sivusta aukeavat huotraviritelmät on kaikki kaatuneet siihen, että metrinen painotettu lyömäastaloni hyppää ulos heti, jos otan juoksuaskelen. Ehkä pitäisi koittaa jotain muuta, hmm. Kangaspussi voisi toimia yllärihyvin, koska kitka minimoituisi aika kivasti. Jesari jesaria vasten tuntuu tarraavan turhan hyvin kiinni, jotta ulosveto ois kätevä.

Ehkä miekan mittainen kangaspussi, jonka suuaukkoon saisi kahvan jotenkin vähän tarrautumaan ulostippumisen estämiseksi? Hmm hmm.
Hän-joka-pukeutuu-lippuihin. Esikuolija.
Your Tapio is free. See him run in the distance.
The Camulos Way - Liian monimutkainen, mutta aika kova.
Ei karvoja ja paljon limaa - The Camulos Way
Camulos - Enemmän nuolia ja sloganeita kuin kellään!
ALL HAIL THE MIGHTY CELESTIAL!
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Maanantai, 31.10.2011 22:49

Ruttojen rakettireppu selkäviritykset vois toimia sulle. Meillä on paperikonehuovasta tehty paksu vyö jossa takana on toinen huopapala jota kuminauhat vetää vyötä vasten. Toimii hyvin ja varusteet on jämäkästi paikallaan.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
Minardil
Herttua
Viestit: 661
Liittynyt: Tiistai, 21.03.2006 13:22
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Minardil » Maanantai, 31.10.2011 23:34

Peltokorppi kirjoitti:Ruttojen rakettireppu selkäviritykset vois toimia sulle. Meillä on paperikonehuovasta tehty paksu vyö jossa takana on toinen huopapala jota kuminauhat vetää vyötä vasten. Toimii hyvin ja varusteet on jämäkästi paikallaan.
Hm, tämäpäs kuulostaa lupaavalta etenkin ton zweihänderin kantoon, sitä kun ei tartte laittaa takaisin ennen matsin loppua. Toimisi myös varmaan paksulla nahalla. Teillä on noissa heittokeihäitä, käytättekö tuota vyötärön kohdalla vai ylempänä, vai kuinka pitkä keihäs pysyy sellaisella korkeudella, että siitä saa selän takaa otteen? Kuinka leveää vyötä käytätte, onko sillä väliä?

Zweikan kanssa ongelmana on aina se, että se on törkiän pitkä. Saan omani just ja just vedettyä vyön ohi. Ratkaisu voisi olla kuminauhapuristus vyössä ja sitten jonkinlainen hihna/solki/solmuviritelmä hartian takana, eli kiskaisulla hihna auki -> miekka tarvitsee vetää irti pelkästä vyöstä.

Tämän saisi toteutettua aika halvalla ja elegantisti sillä, että ostaisi perus-nahkavyön, pistäisi sen kahtia ja niittaisi kummankin pään leveämpään nahan tai paperikonehuovan palaseen, ja palaseen sitten kuminauha kiinni.
Eli =======|||||||=======, jotakuinkin.
Samalla rakenteella saisi kieltämättä aika näppärästi pikkutikarinkin kiinni moneen paikkaan, kun leveän palan voi asetella vinoonkin.

Tämä on lupaavaa, aloitan prototyypin vääntämisen.

Pre-proto-edit:
Tulee miehekäs olo, kun mun 70-senttinen kahva killuu hartian takana. Pitää myös varoa lamppuja, onneksi niistä ei ole huolta Sohussa.

2k-miekka vaatii jonkinlaisen kiinnityksen hartian takaa. Kiinteä olkahihna voisi toimia, tai sitten haarniskaan kiinni. Chaini voisi olla hyvä kiinnitysalusta monelle asialle. Soljellinen hihna ei päästä miekasta irti kovin helpolla, solki tarttui useasti takaisin kiinni. Nyörinpätkä solmussa lienee parempi.

Selkään kiinnitetty miekka rajoitti liikkumista yllättävän vähän, lamput poislukien. Poisveto oli vaikeaa mutta mahdollista, kun on pitkät kädet.

Lisäksi koko järjestelmän taitaa saada integroitua iljettävään nahkahaarniskaani.
Viimeksi muokannut Minardil, Maanantai, 31.10.2011 23:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Hän-joka-pukeutuu-lippuihin. Esikuolija.
Your Tapio is free. See him run in the distance.
The Camulos Way - Liian monimutkainen, mutta aika kova.
Ei karvoja ja paljon limaa - The Camulos Way
Camulos - Enemmän nuolia ja sloganeita kuin kellään!
ALL HAIL THE MIGHTY CELESTIAL!
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2962
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Maanantai, 31.10.2011 23:41

Minulla on ollut semmoinen Suomen armeijan kaikkien omistama vyölaukku. Laitan sen ylleni ja pujotan lyhyen miekan (~70cm) selkäni taakse vaakatasoon kahden remmin varaan. Vedän miekan esiin selkäni takana oikealle. Metriselläkin miekalla veto onnistuu mutta hei, pitkät kädet.

Jotta miekan saa takaisin selkäpuolelle tarvitsen ~10 sekuntia säätämistä kun tilanne ei ole päällä. Eli ei ole optimoitu tätä varten. Tosin kämmeniä suojaavan haarniskan kanssa tarvitsen enemmän aikaa teräsmiekan huotraan saamisessa. Tätä kylläkin selittää että silloin pelkään terää asianmukaisesti joten olen varovaisempi.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Tiistai, 01.11.2011 00:06

tontyyppiset ne on meilläkin eli levenee siihen kohtaan missä ne aseet on. Aseitten ulosvetäminen perustuu sille että se on kahden huopapalan välissä. Keihäät pysyy just sillä korkeudella kun ne laittaa. Puolivälistä taitaa olla meillä niin ei haittaa tappelua. Sveikan kanssa tietenki se pituus ja paino tulee onkelmaksi. Sun pitäs saada ne ylemmäs jotenki. Vyö vois mennä hartian yli ja siitä toisen kainalon alle niin saisit sen tarpeeksi korkealle.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
Minardil
Herttua
Viestit: 661
Liittynyt: Tiistai, 21.03.2006 13:22
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Minardil » Tiistai, 01.11.2011 00:17

Jeps. Tota kuminauhakohtaa ei vaan voi hirveästi siirtää ylöspäin, kun sitten miekan irtisaannissa kestää pari vuotta, kun yksi käsi ei riitä. Tällä hetkellä vahvimmalta näyttää, että kiinnittäisin noi kuminauhat mun nahkahaarniskaan vyön paikkeille ja sit väistimen tienoille narunpätkä toiseen olkahihnaan vetosolmulla. Noin painava ja pitkä astalo näyttää tarvitsevan sen kaksi kiinnityspistettä. Nyt pitää vaan hommata riittoisan jämäkkää kuminauhaa. Onko teillä jotain spesiaalia, vai riittääkö ajattelemani kangaskauppakummari parina kerroksena?
Hän-joka-pukeutuu-lippuihin. Esikuolija.
Your Tapio is free. See him run in the distance.
The Camulos Way - Liian monimutkainen, mutta aika kova.
Ei karvoja ja paljon limaa - The Camulos Way
Camulos - Enemmän nuolia ja sloganeita kuin kellään!
ALL HAIL THE MIGHTY CELESTIAL!
DiabolusIgnis
Sotalordi
Viestit: 1240
Liittynyt: Sunnuntai, 31.05.2009 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja DiabolusIgnis » Tiistai, 01.11.2011 07:57

Ok, kuvaa pukkaa jahka ehdin ja jaksan tehdä. Varmaan myöhemmin tänään. Käytän tosiaan suht. lyhyttä vara-asetta. Taisi mitattuna olla sen 43-47cm pitkä.
SH-16 EA-vastaava
SH-15 EA-vastaava
SH-17 EA-vastaavan vasen käsi
SH-18 EA-vastaava
Argaali kirjoitti:Mielellään jengiin jotka kestää huonoja tapoja autossa, eli crisulle ainakin olis kyyti.
"Water Boy"

"Hei läski, ootsä menos liikkuu?"
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja olho » Lauantai, 05.11.2011 14:12

Itse tein tuon isomman puolentoistakäden miekan ja ajattelin kiinnittää sen jonkinlaisella huotralla selkään. Ensiksi funtsin itse vaihtoehdot, mutta en keksinyt mitään järkevää. Sen jälkeen päätin turvautua googleen ja etsiä historiallinen tapa kiinnittää 2h-miekka jonnekin, jolloin törmäsin mielenkiintoiseen faktaan:
- NIIN EI TEHTY!

Ilmeisesti pidemmän miekan laittaminen vyölle oli mahdotonta ja jos sen iski selkään peleissä (Witcher, WoW, jne..) tyyppisesti, oli sen poissaaminen niin hidasta ja vaikeaa ettei se vaan ollut sen arvoista. Ja tämä siis oikeilla miekoilla, ei isoilla, pehmeillä ja helvetin kitkaisilla boffereilla.

Mietin aikani, virittelin, kehittelin... Lopulta iskin remmin kiinni miekkaan ja heitin sen olalle taisteluun mennessä. Kyllähän se siinä heilui ja välillä melkein tippuikin, mutta siihen tottui nopeasti.
DiabolusIgnis
Sotalordi
Viestit: 1240
Liittynyt: Sunnuntai, 31.05.2009 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja DiabolusIgnis » Lauantai, 05.11.2011 15:38

Noni, kuva on valmis. Mainitsen vielä sen, että tuo on tähän saakka toiminut hyvin minun 43-47cm tikarillani. Pitkämiekka voi olla vähän eri asia.

Kuva

Yksinkertainen systeemi, siis. Aika kitkaton, kunhan jättää väistimet suht. isoiksi. Pitemmällä aseella voi ulosveto tietenkin olla hankalampi juttu.

Laitan kuvan omasta huotrastani jahka saan sen käsiini.
SH-16 EA-vastaava
SH-15 EA-vastaava
SH-17 EA-vastaavan vasen käsi
SH-18 EA-vastaava
Argaali kirjoitti:Mielellään jengiin jotka kestää huonoja tapoja autossa, eli crisulle ainakin olis kyyti.
"Water Boy"

"Hei läski, ootsä menos liikkuu?"
Avatar
MrBigMr
Sotalordi
Viestit: 1085
Liittynyt: Torstai, 01.06.2006 11:17
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja MrBigMr » Keskiviikko, 09.11.2011 16:06

Näin sivuavana kysymyksenä, miten paljon tarranauha kestäisi?

Itse ajattelin tehdä pikkumiekan hätävaralle, jonka pistäisi jollain vyöhön kiinnitettyyn lärpäkkeeseen kiinni (lärpäke vyölle, siihen tarranauhan karkea osa, pikkumiekkaan pehmeä osa, jne.)
Beatings will stop once morale improves.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Torstai, 17.11.2011 11:40

Itselläni oli kaupallisen valmistajan MOLLE -reisipaneeli johon olin kiinnittänyt velcroa (tarranauhaa). Koukkupuoli oli paneelissa, lenkkipuoli (pehmeä) aseen lappeessa. Tarraa oli koko paneelin alueella. Linkin takana esimerkki vastaavasta reisipaneelista.
http://www.varusteleka.fi/product/reisi ... _2V80T349U
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Amileontti
Herttua
Viestit: 566
Liittynyt: Maanantai, 16.10.2006 01:36
Paikkakunta: Hki.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Amileontti » Tiistai, 20.12.2011 18:18

Vastauksena ketjuun: Ööö.. vasen käsi? :lol:
Varmalla sydämellä
DiabolusIgnis
Sotalordi
Viestit: 1240
Liittynyt: Sunnuntai, 31.05.2009 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja DiabolusIgnis » Tiistai, 20.12.2011 18:50

Amileontti kirjoitti:Vastauksena ketjuun: Ööö.. vasen käsi? :lol:
Ja kolmosase? Housuissako sitä pidät?

Tarkemmin ajateltuna, älä kerrokaan...
SH-16 EA-vastaava
SH-15 EA-vastaava
SH-17 EA-vastaavan vasen käsi
SH-18 EA-vastaava
Argaali kirjoitti:Mielellään jengiin jotka kestää huonoja tapoja autossa, eli crisulle ainakin olis kyyti.
"Water Boy"

"Hei läski, ootsä menos liikkuu?"
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Tiistai, 20.12.2011 22:20

Amileontti kirjoitti:Vastauksena ketjuun: Ööö.. vasen käsi? :lol:
Kahta asettahan ei enää sovi pitää samassa kädessä, ja jousella ammuttaessa käytetään kumpaakin kättä...
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Amileontti
Herttua
Viestit: 566
Liittynyt: Maanantai, 16.10.2006 01:36
Paikkakunta: Hki.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Amileontti » Keskiviikko, 21.12.2011 21:01

Pahistonttu kirjoitti:
Amileontti kirjoitti:Vastauksena ketjuun: Ööö.. vasen käsi? :lol:
Kahta asettahan ei enää sovi pitää samassa kädessä, ja jousella ammuttaessa käytetään kumpaakin kättä...
Sun täytyy varmaan opetella ampumaan yhdellä kädellä. :idea:
Varmalla sydämellä
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Aseet ja panssarit”