Rengashaarniskasäärystimet

Taisteluvälineet, niiden rakentaminen.
Bergond Kantarauta
Soturi
Viestit: 26
Liittynyt: Perjantai, 18.02.2011 20:01
Paikkakunta: Helsinki-Porvoo

Rengashaarniskasäärystimet

Viesti Kirjoittaja Bergond Kantarauta » Maanantai, 28.02.2011 22:00

Tässäpä lisää utelua rengashaarniskan saloista. Olen välillä nähnyt jalkojen suojauksena käytetyn rengashaarniskasäärystimiä/ -lahkeita, ja mietin, että olisi jännää tehdä sellaiset. Tietäisikö kukaan tällaisiin kaavaa ja olisiko annettavana jotain neuvoa niiden paikalleen kinnittämisestä, ettei valahda nolosti nilkkoihin? :lol:
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2962
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Re: Rengashaarniskasäärystimet

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Maanantai, 28.02.2011 22:14

Bergond Kantarauta kirjoitti:Tässäpä lisää utelua rengashaarniskan saloista. Olen välillä nähnyt jalkojen suojauksena käytetyn rengashaarniskasäärystimiä/ -lahkeita, ja mietin, että olisi jännää tehdä sellaiset. Tietäisikö kukaan tällaisiin kaavaa ja olisiko annettavana jotain neuvoa niiden paikalleen kinnittämisestä, ettei valahda nolosti nilkkoihin? :lol:
Tee kaksi lahjeputkulaa jotka kapenevat alaspäin. Laske mukaan mittaan että jalan on liikuttava, polveen voi haluta pehmusteen. Polven kohdelle levensin itse ihan vain varmuuden vuoksi.

Kiinnitä koko systeemi ylhäältä kireällä olevaan vyöhön. Leveä c-vyö tai piilotettuna leveä painonnonstovyö tai tetsarivyö ovat parhaita malleja. Jos jätät vyön löyhälle se alkaa valua.

Kiristä lahkeet remmeillä ainakin polven yläpuolelta sekä alapuolelta ja vielä nilkasta. Näitä jalan ympäri meneviä remmejä ei kannata vetää niin tiukalle että vesi ei kulje. Itse laittaisin vielä neljännen remmin reiden kohdalle. Ja jokainen remmi kannattaa sitoa lahkeen lenkkeihin kiinni jottei remmi lähde vaeltamaan.

Toivottavasti tästä oli jotain apua.

Kengän ympärille en osaa tehdä sujuvaa maillea. Ehkä joku osaa neuvoa siinäkin?
Viimeksi muokannut JonTzu, Maanantai, 28.02.2011 22:16. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Maanantai, 28.02.2011 22:15

Jos rengaspanssarin ompelee kiinni jäykähköön aluskankaaseen sen pitäisi pysyä kohtuu hyvin muodossaan. Historiallisia esimerkkejä tällaisesta löytyy ainakin rengaspanssarikaulusten kohdalla. Säärystimistä en tiedä.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Jesua Sukaton
Herttua
Viestit: 891
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 12:37
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jesua Sukaton » Maanantai, 28.02.2011 23:36

Melkein aiheeseen liittyen olen miettinyt toimisiko splinttisaappaat. Jos vetäisi splintit suoraan nahkasaappaisiin kiinni.
Jos Steel Panthers kiinnostaa eikä häviäminen pelotan niin laita viestiä.
t: ex Corona Muraliksen keihäsmies
Sir Overpond
Paroni
Viestit: 232
Liittynyt: Sunnuntai, 02.03.2008 12:26
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Sir Overpond » Tiistai, 01.03.2011 00:51

Ah, rengashaarniskakikkailua! Lempilajini. Bofferitaistelijoiden keskimääräinen chainrepertuaari rajoittuu liiaksi perushaubergeoneihin ja -huppuihin.

Eli olen rakentanut yksinkertaiset puolisuunnikkaista koostuvat sääripanssarit, jotka ulottuvat vain polven alapuolelta nilkkaan. Ne ovat pelkät rengashaarniskapalat muotoa

======
ccccccccc*
ccccccccc
.cccccccc
..cccccc
..cccccc
..cccccc*

Jossa === on yläreuna, joka sidotaan remmillä polven alapuolelta
ja * kohdat, joihin sidotaan nauhat.

Tämän mallin ongelma on, että sen pukeminen kestää hetken. Alempi nauha pujotellaan renkaiden läpi ylös saakka niin, että haarniska pauloittuu jalan takaa kiinni, ja sidotaan lopuksi kiinni ylempään naruun (tai suoraan renkaisiin). Aivan kuin kenkien nauhat pitäisi pujotella reikien läpi joka kerta.

Jos pukeminen kestääkin, hyvin pauloitettuna ja tiukasti asetettuna tämä on mukava, tiukka säärisuoja, ei heilu yhtään ja pysyy hyvin paikoillaan. Helppo rakentaa. Suhteessa myös kevyempi kuin suppilomallinen säärystin, yhtään ylimääräistä rautaa kun ei ole. Vaatii hetken harjoittelua ennen kuin kestää tippumatta kahden tunnin treenit mutta toimii kyllä ja sopii varsinkin isohkon kilven kanssa taisteluun.

Ikävä kyllä en vielä ole keksinyt kuinka jatkaa tuota polven yli. Reiden kohdalta ei voi sitoa niin tiukasti että rengashaarniska pysyisi paikaltaan, ja sukkanauhat roikkumassa vyöstä, vaikka ovatkin historiallisia haarniskanosia, näyttävät groteskeilta :D

PK-seudun yhteistreeneissä voin näitä esitelläkin jos jotakuta kiinnostaa. Ja jos löydän ne talviunestaan.
Bergond Kantarauta
Soturi
Viestit: 26
Liittynyt: Perjantai, 18.02.2011 20:01
Paikkakunta: Helsinki-Porvoo

Viesti Kirjoittaja Bergond Kantarauta » Tiistai, 01.03.2011 19:59

Kiitosta vaan ohjeistuksesta! Mutta kyselynjano ei ole vielä minussa kuitenkaan sammunut. Rautapaitani koostuu 10mm/2mm -renkaista, joten pystyisikö lahkeet tekemään saman koon lenkeistä, vai suositteletteko esim. 8mm/1.6mm?
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2962
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Tiistai, 01.03.2011 21:24

Bergond Kantarauta kirjoitti:Kiitosta vaan ohjeistuksesta! Mutta kyselynjano ei ole vielä minussa kuitenkaan sammunut. Rautapaitani koostuu 10mm/2mm -renkaista, joten pystyisikö lahkeet tekemään saman koon lenkeistä, vai suositteletteko esim. 8mm/1.6mm?
Suosittelen 2mm lankaa, jalat kun tuppaavat liikkumaan paljon ja tämä rasittaa lenkkejä. Itse tein yhdet 1,6mm/8mm -lahkeet - virhe, tiedetään - ja ne ovat vähänkään kovemman koetuksen jälkeen aivan riekaleina.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Aseet ja panssarit”