Sulkien liimaus teippiin vai varteen

Taisteluvälineet, niiden rakentaminen.
Avatar
Klasu
Kreivi
Viestit: 398
Liittynyt: Tiistai, 24.04.2007 18:53

Sulkien liimaus teippiin vai varteen

Viesti Kirjoittaja Klasu » Keskiviikko, 06.05.2009 17:51

Kokeilin liimata sulkia lasikuituteippiin kuumaliimalla mutta ne eivät tunnu pysyvän siinä kovin hyvin kiinni. Liima irtoaa teipistä. Vika on luultavasti siinä että teipin pinta on sen laatuista muovia ettei kuumaliima tartu siihen hyvin. Sama ongelma on kyllä todettu nuoltenteko-ohjeessakin.

Lasikuituteippi on taas 'se' teippi varsien teippaamiseen, en parempaakaan tiedä. Samaa teippiä käytettiin SCA:ssa puuvartisten nuolten teippaamiseen ja samalla teipillä teipataan kepit vieläkin.

Ollaanko sitä mieltä että varsi on teipattava sulituksen altakin vai riittääkö jos varresta teippaa sulkia edeltävän osan ja sen osan joka on sulkien ja nokin välillä? Sulkien eteen ja taakse tulee kiepautukset teippiä sulkien ruotojen ja varren ympäri. Varteen koko pituudeltaan liimatut sulat toimivat sälöytymisenestomielessä teipin tapaan.

Samalla periaatteella teipatuilla nuolilla ammuttiin SCA:ssa ennen kuin vaihdettiin umpilasikuidusta tehtyihin varsiin. Turvallisuusriskiä ei pitäisi varren sälöytymisen osalta siis olla vaikka teipin jättää sulkien alta pois.

Kyselen nyt ennen kuin alan etsiä jotain parempaa liimaa.
Avatar
Creeser
Paroni
Viestit: 246
Liittynyt: Keskiviikko, 22.03.2006 11:54
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Creeser » Keskiviikko, 06.05.2009 20:25

Luulisi riittävän se että jättää vaan sen sulallisen osan teippaamatta.. Se on kuitenkin vaan sen 5-8cm nuolesta. Nuolia olen menettänyt monta eikä yksikään ole mennyt rikki sulkien kohdalta. Luulempa että ei kovin monella muullakaan.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Aseet ja panssarit”