Lyömäasesääntö uudistus

Keskustelua tapahtuman, sääntöjen ynnä muun kehittämisestä sekä asioista, jotka vuonna 2012 tulisi huomioida.

Valvoja: Sotahuuto 2012 järjestäjät

Lorach
Kreivi
Viestit: 338
Liittynyt: Perjantai, 25.04.2008 08:16
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Lorach » Perjantai, 09.03.2012 13:37

Tota sääntöehdotusta ei tulisi ehdottaa kokonaisena pakettina, vaan jokainen kohta erillisenä ja niillekin eri vaihtoehdot. Siten ne kaikki voidaan erikseen katsoa, mikä kohta hyväksytään. Ei vanhoissakaan säännöissä vikaa ole.

Tai sitten tehdään 5+ sääntöehdotuspakettia lisää, jossa ilmenee kaikkien oma mielipide ja valitaan niistä paras.

Muuten jotkin asiat menevät läpi vain heittämällä, kuten ACTA lakiehdotus meni läpi jossain maalatousministeriön kokouksessa, jossa siihen ei edes perehdytty, vaan allekirjoitettiin vain.

koskien 1 käden miekkoja;
Itse vastustan edelleen climasnappipakotusta! Se ei voi olla ainoa ratkaisu varren pehmustamiseen. 13 milliseksi minimi. ja lyömäterälle kokonaispaksuudeksi 25.
Ei niillä lappeilla kuitenkaan tahallaan lyödä (paitsi ärsyttääkseen/leikitellen ja kevyesti) ja se on muutenkin harvinaista saada lappeesta vahinkolyönti.


2 käden aseilla luonnollisesti teräosuus paksumpi.

Sitten sivuhuomautuksena mielestäni kirveillä saisi olla terän alla lisäpehmustetta ohilyöntien varalta. Ei ole kiva ottaa 15mm varresta naamaan kirveslyöntiä.

20 millisestä tehdyt aseet voisi testata, että fjongaavatko liikaa. Asetarkastaja voi tehdä koelyönnin esimerkiksi kilvenreunaan.

Tällöin ihmiset osaavat etukäteen tehdä aseen sellaiseksi, ettei se fjongaa liikaa.
Löytäkää joku tietty pituus miekalle, missä se ei niin tee.
Haiden
Sotalordi
Viestit: 1393
Liittynyt: Maanantai, 02.04.2007 08:33

Viesti Kirjoittaja Haiden » Perjantai, 09.03.2012 14:10

JonTzu kirjoitti:Jaha? Tuota, mitenkäs esimerkiksi tässä 1400-luvun ranskalaisessa kuvassa tuolla oikealla
Keski-aikaisista kuvista löytyy merkkejä käyristä falchioneista, mutta itse en löytänyt museoista kuvista yhtään kunnolla käyrää falchionia. Onko kuvissa taiteilija antanut väritystä tekemällä falchionit käyriksi vai onko aika syönnyt kaikki sapelin tapaiset falchionit?

Tässä on käyrimmät jäänneet falchionit mitä löysin. Tiedätkö onko noita käyriä falchioneita jäännyt ehjäksi museoihin ja kuvia niistä?

http://bjorn.foxtail.nu/images/hamburg.gif

http://media.photobucket.com/image/muse ... 011418.jpg

Itse hain miekan käyryyden kieltoa tuolla, että sitä ei voida käyttää falxina. Skylark perusteli jo miksi sääntöihin ei tarvitse erikseen kirjoittaa kieltoa.
Wanhan ajan kyytiketju
Archibald
Musiikki on elektroninen. Tästä ei keskustella.
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja olho » Perjantai, 09.03.2012 18:23

Lorach kirjoitti:Tota sääntöehdotusta ei tulisi ehdottaa kokonaisena pakettina, vaan jokainen kohta erillisenä ja niillekin eri vaihtoehdot. Siten ne kaikki voidaan erikseen katsoa, mikä kohta hyväksytään. Ei vanhoissakaan säännöissä vikaa ole.
Onneksi SoHu-hallitus ei ole 100% byrokratiaa, joten he osaavat vielä tarpeen tullen säätää ja poistaa osia.

Ja vanhoissa säännöissä on vikaa.

koskien 1 käden miekkoja;
Itse vastustan edelleen climasnappipakotusta! Se ei voi olla ainoa ratkaisu varren pehmustamiseen. 13 milliseksi minimi. ja lyömäterälle kokonaispaksuudeksi 25.

2 käden aseilla luonnollisesti teräosuus paksumpi.
Se varren 15mm on aina ollut, eikä sitä varmaankaan olla pienentämässä. Kiitos kuitenkin huomiosta, niin tuon voi jatkossa tarkistaa paremin. Se 30 millin lyömäterän paksuus on tosiaan jo nykyään laajasti käytössä, vaikka säännöt ovat edellyttäneet vain 23mm.

2k aseiden vaatimus on ennen ollut se 23mm paksuus ilman leveysvaatimuksia. Nyt sen paksuudeksi ehdotetaan tuota 30mm ja leveydeksi jopa 40mm, jonka mittaustapaa ei tosin ole sen tarkemmin määritelty (jokainen joka on leikannut putkieristettä tietää että sen voi tehdä monella eri tavalla).

Sitten sivuhuomautuksena mielestäni kirveillä saisi olla terän alla lisäpehmustetta ohilyöntien varalta. Ei ole kiva ottaa 15mm varresta naamaan kirveslyöntiä.
Ei ole hilpareissakaan. Katsellaan myöhemmin jos sille nähdään tarvetta.
Avatar
Par
Kreivi
Viestit: 466
Liittynyt: Maanantai, 05.07.2010 23:13
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Par » Lauantai, 10.03.2012 03:49

Miekkojen fjongaamisessa suurin syyllinen on kärkipehmuste*, hidastettu video on näyttänyt tämän. Monet kilven reunaan osuvat iskut saapuvat perille vaahtomuoviruoskan vuoksi. Paksummat putket tulevat siis ainoastaan vähentämään fjongausta, eivät poistamaan sitä, en sanoisi että edes puolittaa. Paras tapa vähentää fjongausta olisi siis keksiä hyvä tapa pitää kärkipehmuste paikoillaan.

*asedesign voi vaikuttaa suuntaan tai toiseen joissain tapauksissa.
Toistaiseksi poissa kentiltä. Paluuta odottaessa.
DiabolusIgnis
Sotalordi
Viestit: 1240
Liittynyt: Sunnuntai, 31.05.2009 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja DiabolusIgnis » Lauantai, 10.03.2012 12:11

Tuo on muuten totta, ja olen nähnyt todisteita tästä! Torjuntani ei ollut huono, bofferin fysiikka vain eroaa liikaa teräksestä. (ylläripylläri) Kärkipehmuste heilahti siis kilven reunan yli, ja raapaisi otsaani. Kuolin fysiikkabugiin.
SH-16 EA-vastaava
SH-15 EA-vastaava
SH-17 EA-vastaavan vasen käsi
SH-18 EA-vastaava
Argaali kirjoitti:Mielellään jengiin jotka kestää huonoja tapoja autossa, eli crisulle ainakin olis kyyti.
"Water Boy"

"Hei läski, ootsä menos liikkuu?"
Gnomus
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1426
Liittynyt: Perjantai, 10.02.2006 14:13
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Gnomus » Lauantai, 10.03.2012 12:21

Mahti kirjoitti:Reipas fjongaaminen aiheuttaa tekniikan kannalta hauskoja asioita, ääritapauksissa esimerkiksi kilpien kiertämistä. On siis olemassa ihan hyviä syitä liikaa fjongaavien aseiden kieltämiseen.

Ohjeet voidaan asettaa, mutta asetarkastajilla tulee säilymään oikeus vaarallisiksi kokemiensa aseiden hyllyttämiseen, riippumatta minkä ohjeiden mukaan aseet on tehty. Muutoin turvallisen aseen voi pilata esimerkiksi liiallisella teipin käytöllä, tai pistokärjen yltiötiukalla teippaamisella. Säännöt tarjoavat hyvän aihion, jonka pohjalle tehtyinä asiansa osaava aseenrakentaja saa pamppunsa läpi. Jokainen ase on yksilö ja tullaan myös arvioimaan sellaisena.
Tämä. Toki voidaan tehdä säännöt, missä erikseen listataan sallitut rungot eri pituukksille jne. mutta se työmäärä on valtava. Ja lopputuloksesta varmaankin löytyisi useampikin porsaan mentävä reikä. Vaikka yksikäsitteiset säännöt olisivat hyvät, niin osaltani kannatan perusohjeiden antamista ja sitten asetarkastajalle subjektiivista oikeutta hylätä nimelliset arvot täyttävä ase vaarallisuuden, epähistoriallisuuden, fjongauksen, epäreiluuden tms. nimissä.

Minusta hyvät perusohjeet ja subjektiivinen lisäkarsinta on parempi vaihtoehto kuin rajoittaa aseet hyvin tarkkoihin matriaali ja mittarajoihin (esim. vain 32/1,6mm PVC sallittu runko miekkoihin) tai tehdä säännöt jokaiselle materiaaliratkaisulle erikseen (esim. sallittuja runkoja 32/1,6mm, 32/3,6mm, 25/1,6mm, 20/1,6mm ja jokaiselle erikseen vaaditut pehmusteet ja runkopituudet).
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Lauantai, 10.03.2012 17:06

Tosiaan omat ja muitten jutustamien kokemukset ohuesta putkesta ovat nämä.

Taipuu kilven yli.
Taipuu lyödessä niin että iskut ovat ruoskamaisia ja sattuu enemmän kuin normimiekka. (lähinnä semmosen metrisen onkelma)
Syö pehmusteet todella nopeasti sohjoksi. (erityisen vaarallinen ominaisuus osuen kärjen takia.)
Katkeaa helposti.(ainoat miekat joita olen onnistunut katkasemaan.)

Näiden takia ehdotukseeni en aio muuttaa putken paksuutta ehdotukseen.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
PattiJalka
Marsalkka
Viestit: 2389
Liittynyt: Lauantai, 05.04.2008 19:22
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja PattiJalka » Lauantai, 10.03.2012 23:43

olho kirjoitti:
Tulppaus 14 mm solumuovi ja väistin 7 mm solumuovi."
Kannattaa pysyä viiden kerrannaisissa 5,10,15... noissa mitoissa, selkiyttää paljon. Alusta puuttunee sana "Pommelin" tulppaus 14mm...
Sanamuotona pommelin ja väistimen pehmustus on parempi. Miksi väistimellä on noinkin paljon alhaisempi vaatimus kuin pommelilla, sillähän niitä vahinkoiskuja sattuu paljon enemmän. En koe tarvetta moiselle erottelulle.
Väistin on pehmeämpi, esim puutarhaletkua tms. Pommeli on monesti suoraan terävä PVC-reuna. Näin mututuntumalta sanoisin. Näitäkään lukuja ei aiemmin ollut missään, vaan nyt mennään ns. kirjoittamattomia sääntöjä mukaillen.
Tuli tässä aikamoisella viivellä mieleen että ei kaikki väistimet ja kuppikahvat ole tehty kasteluletkusta, mm. eräänkin tontun iskunkestävät polykarbonaatti kuppikahvat. Myös vanerisen kuppikahvan olen tavannut.

Tämä pitää varmaankin ottaa jotenkin huomioon, ellei sitten kielletä kaikkia muita kuin kasteluletkuja väistimistä, jota en kyllä ihan suoriltaan tue.
Kuvaajana Juha-Matti Marjamaa
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Sunnuntai, 11.03.2012 06:00

Seittemä milliä riittää kovemmissakin kuppikahvoissa kun se on kuitenkin nyrkkiä pehmeämpi.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
Par
Kreivi
Viestit: 466
Liittynyt: Maanantai, 05.07.2010 23:13
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Par » Keskiviikko, 14.03.2012 00:06

Otan vielä kantaa miekkojen kahvoihin, 2k-miekoille 1/4 ei ole vielä kovin paljon, 1/3 olisi sopiva niin kunnon kahvat mahtuvat mukaan. Entä lasketaanko pommeli kahvaan?

Sitten tulee mieleen tämän sossilaisen miekka: http://jaaskelainen.smugmug.com/Events/ ... u020-L.jpg Kahva taitaa olla lähes puolet aseesta, oletan että ideana on pystyä lyödä lähelle ja kauas. Onko siitä varmasti hyötyä että vastaavat aseet kielletään?
Toistaiseksi poissa kentiltä. Paluuta odottaessa.
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja olho » Keskiviikko, 14.03.2012 00:58

Par kirjoitti:Sitten tulee mieleen tämän sossilaisen miekka: http://jaaskelainen.smugmug.com/Events/ ... u020-L.jpg Kahva taitaa olla lähes puolet aseesta, oletan että ideana on pystyä lyödä lähelle ja kauas. Onko siitä varmasti hyötyä että vastaavat aseet kielletään?
Äkkiseltään ihmetyttää koko ase. Kuitenkin on määrätty runko pehmustettavaksi ja ainakin itse näen rungon alkavan siitä mihin käsi loppuu. Itse en loukkaantuisi vaikka tuollaiset häviäisivät.
Avatar
Par
Kreivi
Viestit: 466
Liittynyt: Maanantai, 05.07.2010 23:13
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Par » Keskiviikko, 14.03.2012 01:38

Ei kuitenkaan keskitytä liikaa siihen, vaan enemmän 2k-miekkojen tarpeeseen pitkälle kahvalle.
Toistaiseksi poissa kentiltä. Paluuta odottaessa.
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Keskiviikko, 14.03.2012 08:34

Otan vielä kantaa miekkojen kahvoihin, 2k-miekoille 1/4 ei ole vielä kovin paljon, 1/3 olisi sopiva niin kunnon kahvat mahtuvat mukaan. Entä lasketaanko pommeli kahvaan?
Hemmetti 1/3 osan sen on tarkotuskin olla. Samaa mieltä sun kanssa. Korjataan.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja olho » Keskiviikko, 14.03.2012 17:01

Peltokorppi kirjoitti:Hemmetti 1/3 osan sen on tarkotuskin olla. Samaa mieltä sun kanssa. Korjataan.
En tosiaan tiedä mistä olin ton 1/4 sinne nykäissyt. Ajatusvirhe tms? Korjasin.

Itse tosiaan en pitkistä kahvoista välitä, mutta tarkoituksena ei ollut tuota sääntöä itse ruvella sanelemaan. Kiitos huomautuksesta.
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Torstai, 15.03.2012 17:28

Miksei 40mm pvc ole sallittu kahdenkädenmiekoissa ja -kirveissä? 50mm on sallittu piirun verran pidemmissä poleissa ja hieman tukevampi pvc olisi selvyydessään parempi ratkaisu kuin putkien tukeminen.
Jontsu sano näin ehdotus osiossa. Mulla ei okeestaan oo juurikaan kokemusta nosita mutta tuskin vahvisteluja vaarallisempaa. Onko kokemuksia? Jos ei niin lisätään kaavaan yli 140cm pitkiin miekkoihin ja nuijiin.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
Tuomir
Herttua
Viestit: 539
Liittynyt: Keskiviikko, 21.05.2008 11:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tuomir » Keskiviikko, 04.04.2012 15:36

Itse olen rakentanut aseeni lähes yksinomaan ohuesta putkesta, ja lyhyt sapelini on päässyt (toisinaan pienten korjausten pistokärjen suhteen kera) kaikista asetarkastuksistaan läpi, enkä muista kenenkään valitelleen osumien kovuutta. Toki tähän vaikuttaa käyttäjän höyhenenkevyt iskuvoima, mutta kun olen itse tullut kyseisellä aseella lyötyä, ei se ole tuntunut 32mm miekkaa pahemmalta, päinvastoin. Eikä muuten edes flengaa ellei tarkoituksenmukaisesti ravistele kahdella kädellä.

Näin sivuhuomiona, saisiko siis miekan kahva olla eteenpäinkaareva?
Kunnes lääkäri kieltää!
DiabolusIgnis
Sotalordi
Viestit: 1240
Liittynyt: Sunnuntai, 31.05.2009 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja DiabolusIgnis » Keskiviikko, 04.04.2012 17:21

Tuomir kirjoitti:Näin sivuhuomiona, saisiko siis miekan kahva olla eteenpäinkaareva?
Pistoolikahvaa tarkoittanet? Missään ei taideta kieltää, enkä ainakaan minä keksi mitään turva-hasardia asiassa.
SH-16 EA-vastaava
SH-15 EA-vastaava
SH-17 EA-vastaavan vasen käsi
SH-18 EA-vastaava
Argaali kirjoitti:Mielellään jengiin jotka kestää huonoja tapoja autossa, eli crisulle ainakin olis kyyti.
"Water Boy"

"Hei läski, ootsä menos liikkuu?"
Mahti
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 1679
Liittynyt: Perjantai, 24.02.2006 13:40
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Mahti » Keskiviikko, 04.04.2012 17:23

Voi tietenkin pompata härönä varusteena tarkastuksessa turvallisuudesta huolimatta.
Sotahuuto 2012 pääjärjestäjä

Hyökkäys on aggressiivista toimintaa.
Lorach
Kreivi
Viestit: 338
Liittynyt: Perjantai, 25.04.2008 08:16
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Lorach » Keskiviikko, 04.04.2012 17:44

Sapeleissa on tälläiset kahvat.

Kuva

Ei siis mitenkään voi mennä härövarustukseksi
Mahti
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 1679
Liittynyt: Perjantai, 24.02.2006 13:40
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Mahti » Keskiviikko, 04.04.2012 17:56

Oletin puhuttavan esimerkiksi floretissa käytettävistä pistoolikahvoista.
Sotahuuto 2012 pääjärjestäjä

Hyökkäys on aggressiivista toimintaa.
Avatar
Aarimoto
Työn Sankari
Viestit: 1323
Liittynyt: Sunnuntai, 24.09.2006 08:20
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Aarimoto » Keskiviikko, 04.04.2012 18:45

Pistoolikahva, joka noudattaa pehmustesääntöjä olisi tod. näk. sen verran epäkäytännöllinen, että sen edut katoaisivat. Joka tapauksessa se on puhdas pistokahva ja näin aika marginaalinen Sotahuudon käyttötarkoituksessa.

(vaikka oma suosikkini aina kalpamiekkailupäivinäni olikin :cry: )
Teh Aarimoto
Gonahtanut vanha karhu
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Kehitysideat”