Taktikointia

Valvoja: Ylläpito

Avatar
Encore
Herttua
Viestit: 661
Liittynyt: Maanantai, 26.06.2006 00:15
Paikkakunta: Helsinki

Taktikointia

Viesti Kirjoittaja Encore » Lauantai, 02.07.2011 14:38

Mietintään tuli myös esittäytymisen lisäksi tuo taktikoimisenkin puoli. Vaikuttaisi ainakin ensi silmäykseltä siltä, että aika mobiilia sakkia on laitettu samaan katraaseen. Äkkiseltään tulisi mieleen se, että armeijamme viihtyy kentällä aikalailla varmaan suurimman osan ajasta jommassa kummassa laidassa. Lähinnä tämä on viime vuodesta Latinalaisista jäänyt toimiva sarana, kun pysyttiin suhteellisen tiiviinä pakettina. En usko, että yksinään lähdettäisiin haastamaan linjaryhmiä, ellei huomata jotain todella mehukasta paikkaa (Kuolan avonainen kylki). Nopeammin juoksevat ryhmät pääsevät härkkimään vastustajien skirmaajia ja kiipeämään laitoja pitkin nopeasti, kun muut pysyttelevät tasalla ja nopeammat pääsevät mahdollisesti kiertämään taakse, kun taas raskaampi loppujoukko kaartaisi sivustaan.

Tämä nyt oli niitä ensimmäisiä ajatuksia mitä syntyi mieleni kätköistä. Ajatuksia? Stormausta?
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja olho » Lauantai, 02.07.2011 15:40

Itse ehdotan taktiikaksi, että boffataan viikonloppuna ja ryypätään viikonlopun jälkeen. No toki vähän voi ottaa, mutta armeijan suurin etu voi tässä SoHussa olla muiden armeijoiden krapula. Sunnuntain matseja ei voiteta parhailla yöunilla, ovelilla taktiikoilla, tai täydellä vatsalla, vaan puhtaasti pienimmällä krapulaprosentilla.
Pyry Veteli
Sotahuuto '10 -järjestäjä
Viestit: 889
Liittynyt: Perjantai, 09.05.2008 11:39
Paikkakunta: Helsinki/Sonkajärvi, Iisalmen Gallia Cisalpina

Viesti Kirjoittaja Pyry Veteli » Lauantai, 02.07.2011 17:15

No jos kattoop muita armeijoita:

Sisilia:
SOS, Hurtat +Leskentekijät on aikamoinen kilpiläjä, Pohjan väki häröttää ympärillä ja Veljekset lyö nopeesti ja lujaa. Eli melko hyvin suojattu jyrä, isoin muuttuja on mielestäni se minkälaista laatua sossin massa on. SOS ei erityisemmin liiku epätasaisissa oloissa, mikä hajottaa armeijan voimia.

Italia:
Kuola on iso ja kova pamppu, paljon eritasoisia tukijoukkoja ympärillä, Muerte, Korpit ja tuntematon Kylähullut. Olisko paras armeija maastossa? Kuola kyllä hyytyi totaalisesti 2009 metsäriskissä, mutta yleensä ovat jaksaneet pusikossakin.

Bysantti:
Tiedustelutieto Perkeleestä voisi olla jees, mulla sitä ei ole. Paperilla aika tasapainoisen oloinen porukka, ei mitään timanttista tai erikoistunutta porukkaa. Perkeleen ja Maahinkaisen tosiasiallinen koostumus määrittää onko tämä armeija keskustakamaa vai raskas siipi. Potentiaalinen pehmeä kohde, mutta voi yllättää.

Normannit:
Liikkuu hyvin ellei kaadu rapulaan, tasapainoinen sekoitus eri aselajeja löytynee? Panssaroinnin ja ryhmäkurin mahdollinen puute voi tehdä tästä helposti pahaan paikkaan kerralla kuolevan armeijan.

Kirkkovaltio:
Taas melko tasapainoinen, Corona veti vuosi sitten hyvin, samoin Rämä. Yhteensä noissa on 50 henkeä. Kestänee ehkä kovaakin kurmotusta, Leviaattani, Galenit ja FSC mulle tuntemattomia. Pärjännee maastossa kuin maastossa.

Mahdollisia kombinaatioita ovat (3 vs 3):

PSRK, Sisilia, Italia vs. Bysantti, Normannit ja Kirkkovaltio

Näkisin että tässä yhdistelmässä meillä on selvä etu raa'assa voimassa, ja kahakoitsijoiden laadussa. Jos Normannit saadaan pidettyä pois sivustoista, niin avoimessa maastossa Kuola edestä, Tura ja muut nopeat semilinjaryhmät reunoilta ja juoksijat tietysti takaa.

PSRK, Sisilia, Bysantti vs. Normannit, Kirkkovaltio ja Italia

Tämä haiskahtaa vähän hasardilta jaolta, puntit aika tasan. Bysantista paremmin tietämättä vähän pelkään että eivät välttämättä kestä suoraa osumaa esim. Normanneilta tai Italialta. Pehmeät kohteet pitää suojata tarkkaan eikä edetä tyhmästi. Laatuskirmareiden työ vastustajan jumittamisessa ja hajottamisessa voisi olla avain voittoon.

PSRK, Sisilia, Normannit vs. Kirkkovaltio, Italia ja Bysantti

Löisin Bysanttia ja kovaa. Kuola osaa tulla nopeasti kaverin apuun, joten tyhmä rynnäkönti (normannit?) pitäisi yrittää saada koordinoitua pois.

PSRK, Sisilia, Kirkkovaltio vs. Italia, Bysantti, Normannit

Tasainen jako. Jos normannit saa vedettyä pois linjasta tai kyljen auki niin meidän kovaa lyövät ryhmät tekisivät hyvää tiliä.

PSRK, Italia, Bysantti vs. Sisilia, Normannit ja Krikkovaltio

PSRK, Italia, Normannit vs. Sisilia, Kirkkovaltio ja Bysantti

PSRK, Italia, Kirkkovaltio vs. Sisilia, Bysantti, Normannit

PSRK, Bysantti ja Normannit vs. Sisilia, Italia ja Kirkkovaltio

PSRK, Bysantti, Kirkkovaltio vs. Sisilia, Italia ja Normannit

PSRK, Normannit, Kirkkovaltio vs. Silia, Italia ja Bysantti

En nyt ehdi jaaritella kaikista, mutta lista on siinä pohdittavaksi.
''Irschrikstu gerne/ keyn fechten nymmer lerne''
...missä rahat ja miks minua oikein kutittaa?
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Lauantai, 02.07.2011 20:03

En usko, että yksinään lähdettäisiin haastamaan linjaryhmiä, ellei huomata jotain todella mehukasta paikkaa
Ne vaan on pakko haastaa. Turan, valkoisen ja spartan on vaan kyettävä pärjäämään linjassa tai tulee pitkä sohu. Kuitenkin luulisin että tällä sakilla ei ole tarkoitus olla linjassa kauaa van hoitaa homma nopeasti kotiin.

Miten paljon teillä on niitä pitkiä lasiuitukeihäitä joilla linjat ratkastaan.

Gobbot nyt varmaan meiä fanipoikina tekee mitä isot perässä..hehe ei vaan nyt on kova skirmisryhmä kasassa. Teette todella hyvin sitä mitä me miinuksina se että ette täten täydennä meiän heikkouksia. Paitsi liikkuvuudella. Miten te jaksatte liikkua. Porukkana tai yksilöinä. Tarvitaan meinaan jalkoja.

Sitte ite suunnitelmista:

Mennään vauhdilla tilanteisiin ja ollaan niissä mahollisimman vähän aikaa.

Vetääntyminen on kuolemaksi meille ja myös kavereille eli se ei ikinä taktiikkana. Voi olla joskus pakollista mutta vältetää.

Homma simppeliä tietenkin. Pidetää koko sohun jengit yhessä niin rupeaa yhteistyö kehittymään.

Liike ratkaisee sohun. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan niin ei hävitä ja jos vihollinen ei ehi siihen väärään niin sekin on oikea.

Liikkuvampi ryhmä määrää aina milloin ja missä tapellaan.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
kerettiläinen
Sotilasmestari
Viestit: 89
Liittynyt: Keskiviikko, 21.05.2008 23:19
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja kerettiläinen » Lauantai, 02.07.2011 21:05

Kyllä me useimmat linjaryhmät voitetaan tura+komppania yhdistelmällä, ellei kaikki, paitsi tietty Kuola+Muerte kasa. Ehdotan että toimitaan yhtenä pallona osapuolemme linjan reunamilla, taistellaan vain samankokoista tai pienempää porukkaa vastaan. Nopeasti ja agressiivisesti Jos meidät jätetään huomiotta niin voidaan tietysti koukata selkään. Jos meitä vastaan asetetaan ylivoima, mennään muualle tai yritetään hajottaa vihollinen liikkeellä pienemmiksi ryhmiksi. Jos se ei onnistu, pyritään taistelemaan varovaisesti ja yritetään pitää taistelu passiivisena ja pysyä hengissä sillä aikaa kun oma osapuoli hoitaa oman osuutensa.

Turalla on niitä maagisia lasikuitukeihäitä enemmän kuin muuta aseistusta yhteensä. Spartan kanssa meillä on lähes varmasti keihäsylivoima aina. Staattisessa mätössä ainakin Tura on siis ihan varteenotettava vastustaja aseistuksen puolesta. Varottavaksi jää todella ponnekkaat ryntäykset, mutta niihin ollaan pyritty varautumaan. Valkoisella komppanialla voi myös olla sanottavaa rämäpäisesti päälle ryntäävää vastustajaa vastaan. Ehdotan vielä rämäpäisempää vastarynnäkköä ;)
Avatar
Kops-Max
Kreivi
Viestit: 480
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 22:03
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kops-Max » Lauantai, 02.07.2011 22:16

Me voidaan tänä vuonna jopa yksinäänkin haastaa mikä tahansa linjaryhmä, paitsi Kuola. Tarvitaan kyllä joku pitämään huoli meidän perseistä, sillä me ei keretä sitä tehdä linjajyystössä. Tän vuoden taktiikkaa miettiessä yksi lähtökohta oli se, että viime Sohun kakkosina meille tullaan ehkä antamaan linjavastuuta enemmän. Siksi meillä on nyt vähän jäsennellympi ja innovatiivisempi linjataktiikka kuin viime vuosina. Tuhovoima perustuu keihäisiin juu, mutta koska tällaista pakettia ei olla ennen nähty Sohukentillä, niin ehkä myös vihollisen hämmentämiseen ;)

Huoli pois. Vaikka me ollaan treenattu linjavastuun ottamista tälle vuodelle, niin me muovaudutaan silti tilanteisiin, joissa tarvitaan liikkuvuutta ja spontaania toimintaa. Rynnäkköasiat on edelleen hyvin muistissa ja olen samaa mieltä siitä, että liikkuvuudella meidän on pelattava meille hyviä tilanteita. Hoidetaan tilanteet vauhdilla ja jatketaan eteenpäin välittömästi eikä pysähdytä miettimään. Näiden kaikkien vuosien jälkeen Sotahuutoryhmät ovat suuri osa edelleen tosi passiivisia eivätkä osaa ottaa alotteita. Tehdään se meidän armeijan kanssa jo ensimmäisestä skenaariosta lähtien. Otetaan aloite ja pidetään se.

Lähden Sotahuutopaikalle torstaina muutaman kätyrin kanssa tiedustelemaan maastoa ja aion tehdä sitä myös koko perjantain. Turan tavoitteena superioori tietämys Sohumaastosta.
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kantti » Lauantai, 02.07.2011 22:30

Moderaattori/järjestäjä vastaa:

Emme ole Kops sitten yhtään varmoja, kuinka riemastunut isäntä on, jos ilmestytte kesken heinätöiden peltoja ihmettelemään. Samaten ryhmänjohtajille kyllä järjestetään maastokierros taas perjantai-iltana. Mutta jos silti haluatte mennä, olkaa kohteliaita, älkääkä pyörikö ihan siinä asutuksen ympärillä (jossa kyllä valtaosa skenaarioista käydään). Perjantaina se on jo turvallisempaa/sopivampaa, koska silloin tilan alueet on ihan vuokrattu kokonaan käyttöömme.

Perjantaina paikalle ajoissa ilmestyessä on tosin se vaara, että tulee nakitetuksi ;)

Mutta ei muuta kuin tervetuloa sohuun, halusin vain muistuttaa tuosta ekasta asiasta, ettei saada isännältä (jonka kodin ympärillä siis kaikki tapahtuu) paskaa niskaan siitä, että toimme väkeä paikalle jo ennen sovittua.

EDIT: editoin vielä itseäni. Eli maastot ovat tänä vuonna niin kompaktit, että ne on kävellyt läpi viimeistä kantoa myöten kahdessa tunnissa, eli kahtena päivänä ei välttämättä paikalle kannata tulla.
Viimeksi muokannut Kantti, Lauantai, 02.07.2011 23:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Avatar
Nightingale
Kreivi
Viestit: 406
Liittynyt: Keskiviikko, 25.06.2008 10:07
Paikkakunta: Vantaa, Tikkurila

Viesti Kirjoittaja Nightingale » Lauantai, 02.07.2011 23:15

Olho: Omasta taistelukunnosta huoltapitäminen on ensiarvoisen tärkeää. Minä ainakin pidän huolen spartalaisistani tässä suhteessa.

Aivan älyttömän siistiä taistella näin liikkuvalla armeilla. Peltsi on täsmälleen oikeassa että liikkuvampi armeija päättää missä ja milloin taistellaan. Nähdään perjantaina, jutellaan ja treenaillaan yhdessä ja katsotaan mitä saadaan aikaan. On sellainen kutina että tällä porukalla on ekaa kertaa ikinä mahdollista saada kokonaisuus toimimaan ja porukka sijoittumaan oikein.

Tämän kaiken lisäksi meillä naurettavin keihässiili mitä on kuunaan nähty. Sillä luulisi kuluttavan esimerkiksi sossin palasiksi kunhan vaan saadaan päättää missä tapellaan. Ainiin mutta mehän oltiin myös liikkuvin armeija...

Mikä voisi mennä vikaan?

High five o/
Kuninkaantekijät II Hauholla 16-18.8! Tulkaa sinne!
Facebook: https://www.facebook.com/events/1676545 ... 2/?fref=ts
Foorumi: http://forum.sotahuuto.fi/viewforum.php?f=189
Avatar
Kops-Max
Kreivi
Viestit: 480
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 22:03
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kops-Max » Lauantai, 02.07.2011 23:59

Kiitos Kantti tarkennuksesta! Meidän ei ole missään tapauksessa tarkoitus häiritä ketään, eli me pidetään niin matalaa profiilia kuin suinkin. Yövytään sitten vaikka autossa jonkun tien sivussa viis kilometriä tilalta jos näyttää siltä :)

Pystytkö vielä tarkentaa tuota pelialuetta? Tulin siihen tulokseen noista kaikista kuvista ja infosta, että kenttänä toimii Rannankyläntien eteläpuolinen pelto juuri siinä majoitusalueen kohdalla, mutta onko metsämaasto Kalamäen tai Tuomistonmäen alueella vai jossain muualla? Jos tämä todella on classified information niin tiedustelen kaiken viiden kilometrin säteellä siitä majoitusalueesta jokatapauksessa. Jos tämä taas on julkista ja tästä voisi infota, niin meidän ei tarttisi mennä niin aikaisin häiriköimään isäntää ja osattais liikkua oikealla suunnalla :)

Onpa muuten hienoa, että kaikki on hyvällä fiiliksellä mukana tässä! Itsekin tosi hyvällä mielellä lähden taistelemaan Valkoisen Komppanian, Spartan, Ruton ja Gobbojen rinnalla. Tästä ei ois voinu kauheesti paremmaks mennä!
Avatar
Terba
Herttua
Viestit: 866
Liittynyt: Perjantai, 20.06.2008 07:25
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Terba » Sunnuntai, 03.07.2011 00:21

Piikkisiiliin voitaneen lisätä Valkoisen komppanian 3,5 metriset bambukeihäät. Niitä on tulossa käsittääkseni 3-5 kappaletta, ainakin sen kolme.

Tuo liikkuvan aggressiivinen taktiikka on kyllä meidänkin mieleen, rynnäkköosasto kun ollaan. Valkoisella Komppanialla on kuitenkin myös isot paviisikilvet, joten voidaan ottaa hyvin pysyvä asema erittäin päällekäyvääkin vihollista vastaan (tästä todistuksena viime SoHun viimeinen skenaario jossa pidettiin linnan portti kiinni koko skenaarion alusta loppuun saakka ilman suurempia tappioita paviisiriville). Mutta se että mennään eikä meinata on erittäin jees, tuohon minäkin panostaisin tällä porukalla. Meidän armeijan etuna on myös se, että saadaan nopeasti siirtymään iso kilpirivi (Turan, Spartan ja VK:n kilvet) yhdistettynä järjettömään keihäsmäärään sinne minne tarvitaan, ja sitten painetaan vaan yli. Rutto ja Goblinit hoitaa koukut ja sivustan/selustan turvan.

Liikkuva taktiikka myös toimii tasan niin kauan, kuin ukot jaksaa juosta, ja meidän panssarimäärillä se tarkoittaa joko nopeita ja lyhyitä spurtteja, tai hölkkäämällä pitkää matkaa. Juoksemalla Valkoinen komppania ei siirry pitkiä matkoja ilman että koko porukka on läkähymässä panssariensa alle kun pitäisi alkaa tappelemaan.
Kuola Tier 1 Operator | Hydenin vihermädättävä mielikuvitusolento

Profiilikuva: © Jari Kuskelin 2014
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Sunnuntai, 03.07.2011 00:35

jos meitä vastaan asetetaan ylivoima, mennään muualle tai yritetään hajottaa vihollinen liikkeellä pienemmiksi ryhmiksi. Jos se ei onnistu, pyritään taistelemaan varovaisesti ja yritetään pitää taistelu passiivisena ja pysyä hengissä sillä aikaa kun oma osapuoli hoitaa oman osuutensa.
Jos meitä vastaan asetetaan ylivoima niin jollain toisella armeijjalla on ylivoima muualla. Tilanteeesta pois lähteminen on usein huono juttu. Passiiviesti jos jäädään ottamaan ylivoima niin vaarana on että saadaan hitaasti mutta varmasti turpaan. Väittäisin kuitenkin että paras tapa kohdata ylivoima on sama ku paras tapa kohdata alivoima eli käytetään liikettä hyväksi ja mennään äkäsesti niskaan ja koitetaan saada paikallista ylivoimaa.
Esimerkiksi metä voidaan käyttää vihollisten sitomiseen.
Liikkuva taktiikka myös toimii tasan niin kauan, kuin ukot jaksaa juosta, ja meidän panssarimäärillä se tarkoittaa joko nopeita ja lyhyitä spurtteja, tai hölkkäämällä pitkää matkaa. Juoksemalla Valkoinen komppania ei siirry pitkiä matkoja ilman että koko porukka on läkähymässä panssariensa alle kun pitäisi alkaa tappelemaan.
Turha ravaaminen tappaa enemmin tai myöhemmin. Juostaan vain sillon ku on ihan pakko.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kantti » Sunnuntai, 03.07.2011 09:41

Kops-Max kirjoitti: Pystytkö vielä tarkentaa tuota pelialuetta? Tulin siihen tulokseen noista kaikista kuvista ja infosta, että kenttänä toimii Rannankyläntien eteläpuolinen pelto juuri siinä majoitusalueen kohdalla, mutta onko metsämaasto Kalamäen tai Tuomistonmäen alueella vai jossain muualla? Jos tämä todella on classified information niin tiedustelen kaiken viiden kilometrin säteellä siitä majoitusalueesta jokatapauksessa. Jos tämä taas on julkista ja tästä voisi infota, niin meidän ei tarttisi mennä niin aikaisin häiriköimään isäntää ja osattais liikkua oikealla suunnalla :)
Skenaarioalueet julkaistaan etukäteen, jahka saan kartat skannattua.

Noin karkeasti sanottuna suurin osa taistellaan juuri mainitsemallasi pellolla, kukkulanvaltausta heti talojen pohjoispuolella olevalla mäellä ja metsätaistelut Tuomistonmäellä. Scouttausta tarvitsee lähinnä Tuomistonmäki ja se on alueena lopun perin aika pieni, vaikkakin maastoiltaan, ennen kaikkea maastonmuodoiltaan kiinnostava. Alue on pisimmältä halkaisijaltaankin reilusti alle kilometrin, joten se on pian tutkittu.

Usko pois, että ehditte ihan hyvin perjantaina päivällä scoutata ne niin hyvin kuin ne ikinä voi scoutata. Jos haluaa käyttää torstainsa seudulla hyödyllisemmin, niin tulkaa vaikka Maahinkaisen/Ruton torstai-illan treeneihin Jyväskylään siihen aivan naapuriin! :wink:
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
virallinensivutuote
Kreivi
Viestit: 444
Liittynyt: Keskiviikko, 12.07.2006 16:28

Viesti Kirjoittaja virallinensivutuote » Sunnuntai, 03.07.2011 10:53

Eli liikkuvana armeijana haluttaisiin olla laidalla. Mutta mitenkä sitten jos meidät halutaan välttämättä sijoittaa keskelle? Tämä voisi tulla olelliseksi jos liittolaisena Normannit ja Bysantti sunnuntai aamuna? Ylipäätään jos saadaan Normannit liittolaiseksi jossain vaiheessa, armeijamme on hyvin skirmahtava.

Otetaanko tällöin pakon edessä keskeltä linjavastuuta, vai kikkaillaanko jotenkin muutan?
Rampa, lihava mies jonka hilpari on poikki
.. ja jonka rahat on loppu ja kutisee
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2962
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Sunnuntai, 03.07.2011 11:22

Suvun miehemme ovat tänä vuonna Turan mukana joten turalaisissa on tiimin tapohin tottumaton osa. Olemme toki aggressiivisia ja tottelevaisia mutta Tura ei toimi meidän takiamme niin tuhannen turkasesti kuin voisi toivoa.

Yleensäkin armeijassamme on tuhottomasti porukoita ja näiden yhteispelin toimimaan saaminen on mielestäni suurin haasteemme. Vähäisempi porukkamäärä on yleensä johtanut menestykseen mutta eiköhän tästä päästä yli hyvällä suunnittelulla ja kovalla tahdolla!
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Sipi
Kreivi
Viestit: 324
Liittynyt: Sunnuntai, 10.05.2009 23:18
Paikkakunta: iisalami

Viesti Kirjoittaja Sipi » Sunnuntai, 03.07.2011 11:28

Meä armeijalla on laskujeni mukaan ihan höpösti keihäitä. nämä yhdistettynä turan ja kompanjan isoihin kilpiin tekevät meistä täysin toimivan linjaryhmän silloin, kun skenaarioehdot tätä tukevat. kilvet estävät vihollista rynnäköimästä ja keihäät rankaisevat eteen jumittamisesta.

Linjaillessa kärhämöitsiöiden(ihmiskielellä skirmaajien) rooli on joko suojella sivuja, tai härkkiä vihollista edenpänä, että vihollinen kiinnittäisi joukkoja eri kohteisiin(ei aktiivista kontaktia, vaan pelkkä tieto, että perseessä on ruttoa, saisi minut jättämään osan porukasta vahtuuhommiin). Tällä häirinällä linjan pitäisi saada tasainen tai edullinen tappelu.

Ideana tuli mieleen kokeilla myös sellaista hölmöyttä, että jättäisi ruton+ gopot linjaryhmien taakse(mitä!) ja linjan ottaessa taistelukosketuksen nämä ryntäisivät tiiviinä porukoina läpi vihollisesta makoisien selkien kimppuun. valkoinen komppanja on jonkinverran puolimiekkaillut tietään vihollislinjojen rakojen välitse, aika tyydyttävin tuloksin.

nämä ajatuksina linjatoimintaa ajatellen. Tämän poplan vahvuus on ehdottomasti agressiivisessa taisteluiden valitsemisessa, mutta joskus liitolaisjaot tai skenaariotavoitteet vaativat toimimaan toisin.
Viimeksi muokannut Sipi, Sunnuntai, 03.07.2011 11:30. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Rahat on loppu ja kutittaa
Avatar
PattiJalka
Marsalkka
Viestit: 2378
Liittynyt: Lauantai, 05.04.2008 19:22
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja PattiJalka » Sunnuntai, 03.07.2011 11:30

Ruton ja Goblinien yhteispeli sujuu varmasti ihan mallikkaasti, niin en usko että viisi ryhmää on tässä tilanteessa yhtään neljää heikompi.

Ymmärsinkö oikein että olet tänä vuonna Turalainen JonTzu? Näytti melkein kuin olisit kirjoittanut väärän armeijan ketjuun. :)

@Sipi. Tuo voi toimia myös, mutta ainakin Goblineille(ja ainakin osin myös Rutolle) edullisin tapa toimia on alkaa syödä vihollisen linjaa päädystä alkaen. Käytännössä tämä tapahtuu koukkaamalla vihollisen vierellä, sumputtaen heitä ja samalla harventaen heidän riviään, kunnes meidän "kärkimies" pääsee selkään.
Avatar by Harri Matikainen
Avatar
qMp
Herttua
Viestit: 840
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 18:03
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja qMp » Sunnuntai, 03.07.2011 12:14

Nyt tuli pitkä viesti. Pattijalalle: joo, JonTzu ja sukulaismiehensä liikkuvat turan väreissä tämän kesän :)

Sitten asiaan:

Mikäli toimitaan spartan ja valkoisten kanssa ajoittain samana pakettina, niin avattakoon tässä Jontzun mainitsemia turan tapoja hiukan, niin ei jää tuntemattomiksi muillekaan.

Ryhmittyminen alta aikayksikön ja linja kuntoon salamannopeasti. Siellä missä on kilpiä, rivi on tiukka kuin Haddawayn nahkahousut (paitsi rynnäköidessä). Linja ei suinkaan ole jatkuvaa kilpimassaa, sillä viime vuodeksi (tahattomasti) kokoonpanoa muutettuamme havaitsimme, että viime vuotiset neljä kilpeä olivat jo suht riittävä suoja keihäslinjassa. Tänä vuonna kilpiä on noin 6 kpl + kolme paviisia + muutama kilpi maahinkaisvahvistuksillamme, sekä pari vaihtokilpeä, jos tarve vaatiikin enemmän. Otamme siis mielellämme ajoittain ja paikoitellen, tilanteesta riippuen spartalaisia etualallemme, sillä sitä tuli jo aiemmin kokeiltua makoisin tuloksin. Varsinkin siis linjajyystöissä.

Mikäli joudumme linjajyystötilanteisiin, kilpemme ja paviisimme jakautunevat kolmeen soluun, jotka vuorotellen painavat vihollisen naamalle rikkomaan linjaa päästäen keihäät tikkaamaan paikallisella ylivoimalla vinosti vihollisen kylkeen. Eli yksi solu edempänä, kaksi taaempana, etenevän ja taaemman väliin enemmän keihäitä, kun tilaakin riittää. Näihin etenemisiin ja linjavääntelyihin voisi myös kokeilla spartan apua, mutta näitä ehdittäneen katsoa paikan päälläkin.

Kops (Max) hoitaa ylipäätään turan johtamisen, mutta jokaisella solulla on myös "silmät ja korvat", eli oma johtaja, joka koordinoi oman solunsa toimintaa. Kun noita maahinkaisvahvistuksia on meillä nyt tuo 5+2 henkeä, kokoamme yhden solun varmaan heistä + turalaisesta paviisimiehestä.

Myös minun mieltäni lämmittää tieto Valkoisesta komppaniasta samalla puolella. Onpahan kaverina luotettava rynnäkköryhmä, joka myös sitten rynnäköi.

Ja jos Rutto tai Goblinit ovatkin tehokkaampia skirmaamisessa kuin antiskirmaamisessa, niin onneksi muista armeijoista voi varmaan aina nakittaa jonkun antiskirmaamaan.

Paitsi jos juostaan niin kovaa päälle, ettei meiän selustassa ehdi ketään näkyä ;)Noista Pyryn kokoamista armeijakokoonpanoista lausun myös muutaman sanasen, kokosin kuitenkin itsekin vastaavat omalle foorumillemme tuossa aikaisemmin:

PSRK, Sisilia, Italia voi olla liiankin kova kombo, jos vastustajien isoimmat ryhmät eivät ole päässeet heikkouksistaan irti (eli Perkele jäätyy, Rämä sählää ja Normannit ovat darrassa / Entalia gonahtaa, Ulfnar jäätyy ja possut hajoaa). Jos näin käy, tätä kokoonpanoa valitettavasti tuskin nähdään yhtä skenaariota enempää. Tossa on vaan niin iso kasa pieleenmenevää, että tuskin siinä niin huonosti käy :D

PSRK, Sisilia, Bysantti -jaolla saattaisin silti olla linja/kenttä -taisteluissa laittamassa Bysanttia Italian eteen viivytykseksi, että PRSK pääsee iskemään Kuolan viereisistä ryhmistä röyhkeästi rynnäköllä läpi ja painamaan Kuolan kylkeen/selkään. Tilanteen tarjoutuessa siis. Voi siihen SOSsinkin Kuolan eteen lätkäistä, mutta niistä voisi saada nyhdettyä enemmän hyötyä vaikka Rämän+Coronan naamassa.

PSRK, Sisilia, Normannit: ei lisättävää, kova isku Bysantista läpi

PSRK, Sisilia, Kirkkovaltio pyörittäisin jokseenkin samaan tapaan kuin PSRK, Sisilia, Bysantti. Toki näillä kokoonpanoilla onnistunee myös Risk-pisteiden hallussapito. Kärjistetysti Sisilia ja Bysantti/Kirkkovaltio pisteille ja PSRK valtaamaan, vaikka kyllä mekin tura+sparta+valkoinen saamme tarpeen vaatiessa oman linnakkeemme pystyyn.

Sisilian kanssa on myös mukavaa harrastaa siileilyä vielä lisää, sillä SOSin uusi väki lienee aika suuressa määrin keihäiden varsissa.

Italian puolella vasta liikkuvuudesta saadaankin ilo irti, sillä Kuolalla on kait aika lailla parempi maine juoksijoina kuin SOSsilla. Varsinkin Normannien ja Italian kanssa pääsemme antamaan ympäri korvia railakkaasti mistä suunnasta vain halutaan.

Kuumottavimpina pidän noita, missä on Italia ja Sisilia molemmat vastassa. Jos on pakko asettua linjakontaktiin jomman kumman kanssa, menen mieluummin SOSsia hetkeksi jyystämään ja yllärirynnäköllä läpi, mutta tarpeen vaatiessa (kukaan muu ei suostu) kyllä voisi tuota Kuolaakin lähteä haastamaan (kun ollaan siis juuri treenattu nyt keväällä sitä varten, että joutuu hetken jyystämään ja sitten ottamaan rynnäkköä vastaan, jos huonosti käy, tai heittämään omaa rynnäkköä päälle - ei siis ole Kuolakaan täysin mahdoton vastustaja, toivottavasti)
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Sunnuntai, 03.07.2011 12:28

kyllä voisi tuota Kuolaakin lähteä haastamaan
Jee jee. Ekanakin kuolalaiset reenaa tosi vähän. Niillä ei ole käytännössä yhtään kovan luokan miekkamiestä. Niillä ei ole liikaa lasikuitu keihäitä. Ihan menevää jenkiä joo mutta ihan liikaa habitettu.

Saavat aikaan jos pääsevät vyöryttämään hilpareilla ja tekemisen meininkiä ja pelillistä älyä löytyy.

Ne on silti vaan nyrkillätapettavia puolirivihilparimiehiä eli siitä vaan läpi niin ei ainakaan tarvi enää vähää aikaa niitä pelätä.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
Terba
Herttua
Viestit: 866
Liittynyt: Perjantai, 20.06.2008 07:25
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Terba » Sunnuntai, 03.07.2011 13:44

Peltokorppi kirjoitti:
Jee jee. Ekanakin kuolalaiset reenaa tosi vähän. Niillä ei ole käytännössä yhtään kovan luokan miekkamiestä. Niillä ei ole liikaa lasikuitu keihäitä. Ihan menevää jenkiä joo mutta ihan liikaa habitettu.

Saavat aikaan jos pääsevät vyöryttämään hilpareilla ja tekemisen meininkiä ja pelillistä älyä löytyy.

Ne on silti vaan nyrkillätapettavia puolirivihilparimiehiä eli siitä vaan läpi niin ei ainakaan tarvi enää vähää aikaa niitä pelätä.
Entisenä Kuolalaisena (joita on Valkoisessa Komppaniassa useampikin) täytyy sanoa, että kyllä sielä löytyy ihan helvetin kovia jannuja 1vs1 taistossa (Goblintaikuri ja Mahti ainakin). Yksilötaso yleisellä tasolla on tosiaan vähän kyseenalaista heillä, nykyisellä väkimäärällä siellä on pakko olla paljon uusia rekryyttejä jotka on aika nyrkillä tapettavaa sakkia.

Kuola myös treenaa ympärivuotisesti 2krt/kk, kesäaikaa treenit on viikoittain. Valkoisen Komppanian Iisalmen osasto on noissa treeneissä silloin tällöin vieraillut, ja kyllä siellä ihan vakuuttavan kuvan porukan tasosta saa. Toki treeneissä on ollut vain ne joukkueen aktiivit.

Isoin juttu ja etu mitä Kuolalla on verrattuna moneen muuhun joukkueeseen ei olekaan taktiikka tai taitotaso, vaan yleinen MEININKI ja ASENNE. Eli asenne on sillä porukalla kohdallaan, varsinkin jos voittoja kertyy. Mutta jos Kuolan armeija alkaa häviämään toistuvasti, vaikuttaa se suoraan porukan tehoon negatiivisesti, mikä nähtiin erittäin hyvin viime vuonna kun nakkasivat hanskat naulaan ekan päivän puolessavälissä.

EDIT: Piti vielä lisätä, että missään nimessä Kuola ei ole mikään voittamaton joukkue. Samalla tavalla ne kaatuu kuin muutkin kuin läpi mennään. Ottavat vielä tosi reilusti osumat ja pitävät yllä yleisen herrasmiesmäistä meininkiä. Saa nähdä miten hyvin tämä sopii yhteen Muerten "jännän" tyylin kanssa.
Viimeksi muokannut Terba, Sunnuntai, 03.07.2011 13:48. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuola Tier 1 Operator | Hydenin vihermädättävä mielikuvitusolento

Profiilikuva: © Jari Kuskelin 2014
Avatar
qMp
Herttua
Viestit: 840
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 18:03
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja qMp » Sunnuntai, 03.07.2011 13:48

Eli heti alkuun jos joudutaan kuolan kanssa eri puolille, niin täytyy vaan tulla jostain epäsuorasti niitä kylkeen ja selkään niin helvetisti, että hermot menee.

Toisaalta sehän on huono sitten, jos myöhemmin päästään samalle puolelle ja niillä on moraali lattiassa :/ Ellei ne piristyis siitä sitten.
Avatar
Encore
Herttua
Viestit: 661
Liittynyt: Maanantai, 26.06.2006 00:15
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Encore » Sunnuntai, 03.07.2011 13:54

Kuola tuntee moraalin nostattamisen taidon. Ne ovat todella hyvä luottoremmi omalla puolella, mutta niitä vastaan käytäessä huomaa kyllä että niillä jässiköillä on sitä pelisilmää, joka korvaa aika paljolti yksilötason puutteita. Mutta kun sen remmin saa lyötyä hajalle, ne saa aika nätisti mätkyteltyä paloiksi.
Avatar
Kuljeskelen
Paroni
Viestit: 151
Liittynyt: Lauantai, 13.06.2009 15:10
Paikkakunta: Iisalmi/Kuopio

Viesti Kirjoittaja Kuljeskelen » Sunnuntai, 03.07.2011 13:55

Terba kirjoitti:Isoin juttu ja etu mitä Kuolalla on verrattuna moneen muuhun joukkueeseen ei olekaan taktiikka tai taitotaso, vaan yleinen MEININKI ja ASENNE. Eli asenne on sillä porukalla kohdallaan, varsinkin jos voittoja kertyy. Mutta jos Kuolan armeija alkaa häviämään toistuvasti, vaikuttaa se suoraan porukan tehoon negatiivisesti, mikä nähtiin erittäin hyvin viime vuonna kun nakkasivat hanskat naulaan ekan päivän puolessavälissä.
Huomatkaa tämä, ja panostakaa OMAAN asenteeseen. Loistava taktiikka lienee se, että itse pyritään kaikin puolin välttämään asenteen notkahdusta. Vaikka vituttaisi, ei vituta. Vaikka tulis turpaan, niin painetaan täysillä ja vielä vähän kovempaa. Pyhät Saksalais-Roomalaiset ritarit eivät hajoa, jooko. Hoi! Lystiä ollaan menossa pitämään, joten jokainen pitäkööt huolta siitä, ettei itseä ja vieressä seisovaa harmita kukaan eikä mikään, vaikka Rämä jättäisi osumat laskematta.
Leskentekijät 08, Na Gall Oglaich 09, Valkoinen Komppania 10, 11, 12, 13, Fähnlein Papagei 14, missälie 15?
Minäkin oon Arttu hei, voisittekote muut skeneartut vaihtaa nimiä?
Avatar
E.Hirvelä
Herttua
Viestit: 985
Liittynyt: Maanantai, 02.10.2006 20:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja E.Hirvelä » Sunnuntai, 03.07.2011 14:11

Peltokorppi kirjoitti:Gobbot nyt varmaan meiä fanipoikina tekee mitä isot perässä..
[offtopic]Haluaisin yhä korostaa, että ainoa fanipoikanne tässä ryhmässä on santtu.[offtopic]

Sitten:
-Gobbot tosiaan ovat huomattavasti parempi skirmish ryhmä kuin antiskirmish, joutuessamme sellaiseen tilanteeseen pakka yleinsä hajoaa ja kuolemme yksilöinä

-Itse ainakin ehdotan omalle ryhmälleni alkoholitonta sohua, tosin eipä meillä kovin montaa täysi-ikäistä edellenkään ole. Ainakaan gobbot eivät kaadu darran määrään.

-Minusta on tärkeä saada päälle hyvä flow koko tapahtuman ajaksi, joten voitetaan se ensimmäinen skenaario niin jännittäminen loppuu ja homma rupeaa toimimaan!

-Myös hyvä yhteishenki ja toisten auttaminen armeijan sisällä on pop.
Quadruple silver clubin jäsen.
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Sunnuntai, 03.07.2011 15:20

Entisenä Kuolalaisena (joita on Valkoisessa Komppaniassa useampikin) täytyy sanoa, että kyllä sielä löytyy ihan helvetin kovia jannuja 1vs1 taistossa (Goblintaikuri ja Mahti ainakin). Yksilötaso yleisellä tasolla on tosiaan vähän kyseenalaista heillä, nykyisellä väkimäärällä siellä on pakko olla paljon uusia rekryyttejä jotka on aika nyrkillä tapettavaa sakkia.

Kuola myös treenaa ympärivuotisesti 2krt/kk, kesäaikaa treenit on viikoittain. Valkoisen Komppanian Iisalmen osasto on noissa treeneissä silloin tällöin vieraillut, ja kyllä siellä ihan vakuuttavan kuvan porukan tasosta saa. Toki treeneissä on ollut vain ne joukkueen aktiivit.

Isoin juttu ja etu mitä Kuolalla on verrattuna moneen muuhun joukkueeseen ei olekaan taktiikka tai taitotaso, vaan yleinen MEININKI ja ASENNE. Eli asenne on sillä porukalla kohdallaan, varsinkin jos voittoja kertyy. Mutta jos Kuolan armeija alkaa häviämään toistuvasti, vaikuttaa se suoraan porukan tehoon negatiivisesti, mikä nähtiin erittäin hyvin viime vuonna kun nakkasivat hanskat naulaan ekan päivän puolessavälissä.

EDIT: Piti vielä lisätä, että missään nimessä Kuola ei ole mikään voittamaton joukkue. Samalla tavalla ne kaatuu kuin muutkin kuin läpi mennään. Ottavat vielä tosi reilusti osumat ja pitävät yllä yleisen herrasmiesmäistä meininkiä. Saa nähdä miten hyvin tämä sopii yhteen Muerten "jännän" tyylin kanssa.
Noih noh edelleenkin. Mahtiki osaa ehottomasti hommasa mutta ei ole mikään poffoheeros. Poffoduunari joka vie matsit simppelillä omalla tyylillään.

Kuolaa nimenomaan ei piä ruvetan selkäänkylkeen hoitelemaan ku niillä löytyy sitä menemisen meininkiä niin härkkiessä saadaan turpaan.Kuola pitää ottaa asenteella eestäpäin ja homma on nakki. Jos niitä tukee muerte niin homma menee toki hankalammaksi mutta eiköhä me muertellekki jotain kivaa keksitä.

Ja ei oo tarkotus mitenkään kuolaa haukkua reippain ja menevin porukka sohussa mutta ihan liikaa hypetetty.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
Nightingale
Kreivi
Viestit: 406
Liittynyt: Keskiviikko, 25.06.2008 10:07
Paikkakunta: Vantaa, Tikkurila

Viesti Kirjoittaja Nightingale » Sunnuntai, 03.07.2011 21:52

Jos yhtä hyvin toimii toi liikkuminen ja menemisen meininki sohussa kun tänään treeneissä niin ei kyllä ole yhtää porukkaa josta on meille vastusta.

Nyt on fiilikset korkealla.
Kuninkaantekijät II Hauholla 16-18.8! Tulkaa sinne!
Facebook: https://www.facebook.com/events/1676545 ... 2/?fref=ts
Foorumi: http://forum.sotahuuto.fi/viewforum.php?f=189
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Pyhä-Saksalaisroomalainen keisarikunta”