Taktiikka on jotain syötävää

Valvoja: Ylläpito

Viestiketju Lukittu
Avatar
Minardil
Herttua
Viestit: 661
Liittynyt: Tiistai, 21.03.2006 13:22
Paikkakunta: Helsinki

Taktiikka on jotain syötävää

Viesti Kirjoittaja Minardil » Lauantai, 02.07.2011 14:11

Onnistunut foorumispämmäys vaatii vaivannäköä.

Millaisia kuvioita tälle vuodelle?

Normanniarmeija on alkutunnelmiltaan hyvin nopealiikkeinen, sen enempää Entalia kuin Ulfnarkaan eivät ole laiskiaisten maineessa. Meillä on kuitenkin vahva linja ja kokenut skirma, joten hirveästi mitään muuta ei tehokkaaseen toimintaan tarvita.

Sanoisin, että päälle vaan voi olla yllättävän toimiva ratkaisu. Minä tulen tänä vuonna paikalle tappelemaan, en juoksemaan kikeen. Possujen Pekoni on siinä 10-15 tappelunhaluista yksilöä, jotka mieluummin juoksevat karkuun vihollisen yli.

Ja koska kertaus, peruspointit:
1) Yksinkertainen hyvä, monimutkainen Rämä.

2) Paikallinen ylivoima voittaa.
2.1) Ylivoima voittaa
2.2) Enemmän lyövä voittaa
2.2.1) Jos viisi tappelee ja kymmenen katsoo, turpaan tulee.
2.3) Jos koko posse lyö pienempää osaa toisesta possesta, voitto tulee.

3) Päälle yhtä aikaa, jotta paikallinen ylivoima saavutetaan.

4) Hyökkääjällä on etu.

5) Aggressiolla päälle mutta herrasmiesmäisesti. Painetaan eteenpäin, tapellaan kuin pirut merrassa ja väännetään täysillä loppuun asti, mutta otetaan osumat, ei lyödä tarpeettoman kovaa ja autetaan myös vastapuolen kavereita, jos haavereita tulee. Kiitos, anteeksi ja eihän sattunut ovat hyviä sanoja.
Hän-joka-pukeutuu-lippuihin. Esikuolija.
Your Tapio is free. See him run in the distance.
The Camulos Way - Liian monimutkainen, mutta aika kova.
Ei karvoja ja paljon limaa - The Camulos Way
Camulos - Enemmän nuolia ja sloganeita kuin kellään!
ALL HAIL THE MIGHTY CELESTIAL!
Avatar
Trael
Kapteeni
Viestit: 114
Liittynyt: Maanantai, 06.07.2009 18:16
Paikkakunta: Turku

Re: Taktiikka on jotain syötävää

Viesti Kirjoittaja Trael » Perjantai, 08.07.2011 03:44

Minardil kirjoitti: 2) Paikallinen ylivoima voittaa.
2.1) Ylivoima voittaa
2.2) Enemmän lyövä voittaa
2.2.1) Jos viisi tappelee ja kymmenen katsoo, turpaan tulee.
2.3) Jos koko posse lyö pienempää osaa toisesta possesta, voitto tulee.
a)Paikallinen ylivoima saavutetaan käytännössä yhdistelmällä:
1) hyvää ja aktiivisesti haettua joukkojen sijoittumista viholliseen, omiin joukkoihin ja ennen kaikkea _maastoon_ nähden
2) Aktiivisella ja ajoittain agressiivisella tai/ja hämäävällä liikkumisella, pysyen kuitenkin järkevän puolella ja jättäen virhearvio päättömät älyttömyydet pois (jokainen vahingossa tai tyhmänrohkeuttaan skenaariorajan ja kahden vihollisseinämän väliin lihamyllytykseen automaattisesti menehtyvä taistelija on pois koko kenttän ylivoimasta ja siten mahdollisuudesta toteuttaa paikallista ylivoimaa)
3) Toimivalla ja harkitulla, kokoajan tilanteenmukaan tarvittaessa painotukseltaan muuttuvalla vihollisen joukkojen sidonnalla.

Sidonnassa on muistettava oleellisempana, "SIDONTA EI OLE SIDONTAA JOSSEI SITÄ SUORITETA PIENEMMÄLLÄ OSASTOLLA KUIN MITÄ VIHOLLISOASTO JOKA JÄÄ SIDOTUKSI TAKTISESTI HUONOON PAIKKAAN JA KÄYTTÄKELVOTTOMAKSI ON KOOLTAAN."

Kyseistä aivan perustavalaatuista virhettä näkee yllättävän usein skenaarioissa. Toki ajoittain kyse ei ole siitä että vihollisosasto edes luulee sitovansa joukkoja, vaan hyvinkin tiedostaa jääneensä huonoon sijoitukseen ja sidotuksi. Välillä taas näkee jopa skenaarion aikana miten eri skirmausryhmien satunnaisväestä koostuvalla noin 5-6 hengen joukolla onnistutaan pitämään noin ½+ skenaarion ajan paikallaan täysin käyttökelvottomana ja turhana ulkona kaikesta toiminnasta ja päätaistelusta tai selustasta samanaikaisesti jopa 2-3 kyseistä osastoa suurempaa osastoa.

Viimevuoden sotahuudossa metsässä jopa lähes vierekkäin olleita 5-8 hengen osastoja samanaikaisesti 2-3 tosiaankin lähes koko skenaarion ajan, hyödyntäen riittävää vakuuttavuutta siitä että heti jos nuo hyökkäämään pyrkivät heitä kyllä ollaan ottamassa vastaan varmana voitosta. Kyseisessä skenaariossa tosiaan täysin satunnaisesti 1-2 henkeä per ryhmä koostuva joukko piti paikallaan käytännössä reilusti skenaarion tapahtuma-alueiden ulkopuolella noin kolminkertaisesti itsensä kokoista joukkoa, siten voittaen paikallisen ylivoiman toiselle laidalle skenaarioaluetta, jossa skenaarion ennakkotaktiikan mukaisesti keskittynyt ja alueellista ylivoimaa, ja sen suomaa nopeaa määrätietoista etenemistä ja läpimurtoa, hakeva pääjoukko kulutti vihollisen armeijan, tullen senjälkeen metsästämään loppuja metsään sidottuja vihollisia siinävaiheessa massiivisella paikallisella ja skenaariollisella ylivoimalla. Tilanteesta teki erityisen muistettavaa se että vastapuolen skirmaajista ainakin joltakulta kuuli skenaarion jälkeen sivustakuultuna miten he olivat koko joukkonsa voimin kuulemma vetäneet tosi hyvää ja tehokasta sidontaa.


b)Jos jostain syystä joudutte sidotuiksi raidiryhmällänne voitte koittaa esimkerkiksi seuraavia:
1) Jos osastot ovat vastaavankokoisia, harkitusti testatkaa bluffaako vastustajanne, ottakaa määrätietoista etenemistä pyrkien mahdollisimman vakuuttavaan hyökkäysaikeeseen, silti pitäen harkinta ja valmius irroittautua tilanteesta yllä jatkuvasti. On varsin mahdollista että vastapuoli vain vaikuttaa päättäväiseltä ja omaan sijoittumiseensa uskovalta. Niinkauan kuin teette asian harkitusti ja riittävän varovaisesti, mutta päättävän nopeasti, voitte olla hyökkäämättä oikeasti jos vihollinen näyttää edelleen päättäväiseltä ja tilanne ei ole positiivisen tuloksen todennäköisesti antava, olettaen että ympäristö ja skenaarion tilanne vaikuttaa siltä että voitte löytää oman puolen voittoa paremmin hyödyttävän tilanteen vauhdikkaasit mikäli vältätte taisteluun sitoutumisen ja aiheettomat tappiot.
2) Älkää pelätkö välttämättä hakea kokonaan uutta sijoittumiskohtaa, usein osastot jäävät seisoskelemaan ja arpomaan niin pitkäksi aikaa huonoon asemaan, että olisivat jo siinä ajassa vaihtaneet useamman kerran parempaan taktiseen paikkaan ihan vain käveleminen nimisellä ihmeellisellä ja vauhdikkaalla paikanvaihto tyylillä. Toki arvioikaa ennen liikkumistanne, ettette aiheettomasti uhraa jotakin omaa osastoa tai sen toimintatehokkuutta päästämällä vihollista sille erittäin epäsuotuisaan asemaan siirtyessänne.

_Pohjimmaisena ja tärkeimpänä asiana: Tilanteissa, varsinkin sitomistilanteissa, aktiivisesti laskekaa paikallista voimasuhdetta. Mikäli omaatte paikallisen ylivoiman ettekä toimi aktiivisesti hyödyntäen sitä, olkaa varmoja että teillä on jokin perustelu sille miksette tee niin._

Älkääkä skirmatessa unohtako että joukko jona liikutte ei ole yksittäinen pelinappula, jota ei tarvittaessa voisi venyttää tai jakaa kattamaan erimuotoista tai kokoista aluetta tai eri paikkoja.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Normannit”