Ryhmät 2011

Valvoja: Ylläpito

Viestiketju Lukittu
Avatar
Gitoll
Herttua
Viestit: 583
Liittynyt: Lauantai, 19.05.2007 13:03
Paikkakunta: Jyväskylä

Ryhmät 2011

Viesti Kirjoittaja Gitoll » Lauantai, 02.07.2011 13:45

Tervehdys Bysantin veljille! Tiukka aikataulu vaatii nopeaa toimintaa, jos jonkinlaista yhteisymmärrystä aiomme valaa jo ennen tapahtumaa. Tärkeää olisi käsitellä kunkin ryhmän rakennetta ja muutoksia aikaisempiin vuosiin nähden. Osaamme sitten askarrella hyvän käden annetusta pakasta kun taistelutorvi törähtää.

Pakko sanoa, että olen todella tyytyväinen armeijajakoon ja omiin liittolaisiin. Tällä porukalla on hyvä hitsata toiminta yhdeksi toimivaksi paketiksi.

Maahinkaisen pippurinen taisteluameeba on tänä vuonna 17 taistelijan vahvuinen, eli kahteen aikaisempaan vuoteen nähden tulemme suorittamaan tehokasta taistelua huomattavasti kapeammassa rivissä. Moni veteraaneista on myös sidottu järjestelytehtäviin, eli rivissä on enemmän nuorempaa polvea. Viime vuodesta tuttu iso ja pitkä rivi keihäitä odottaa isojen kilpiemme takana. Tänä vuonna näkisin Maahinkaisen enemmänkin laidasta läpi heilahtavana häröpallona, kuin sinä puolena rintamana mihin tehtävään se on kerta toisensa jälkeen aikaisemmin päätynyt.

Onko vastassa olevista ryhmistä minkäänlaista uutta tietoa?
Viimeksi muokannut Gitoll, Lauantai, 02.07.2011 20:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuva Keihäs-Lauri
Avatar
Evert
Kreivi
Viestit: 442
Liittynyt: Torstai, 22.11.2007 17:19
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Evert » Lauantai, 02.07.2011 16:43

Mörrit on entistä pienempi, mutta sitäkin pippurisempi ja paremmin varusteltu ryhmä tänä vuonna.. + meillähän on kolmen hengen vahvistava joukko, Granbark.

Olemme valmiita kuolemaan (tosin mieluummin tapamme muut kuin kuolemme itse) yhteisen hyvän puolesta, oli vihollinen mikä tahansa. Tätä varten olemme harjoitelleet! LESS TALK, MORE FIGHT!
En ole filosofi, mutta voin vilkaista.
Avatar
Gitoll
Herttua
Viestit: 583
Liittynyt: Lauantai, 19.05.2007 13:03
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Gitoll » Lauantai, 02.07.2011 20:35

Hienoa. Erityisen innoissani odotan yhteistyötä Perkeleen kanssa. Meillä kun on ollut vuodesta toiseen hyvin samankaltainen toimintatapa. Uskoisin, että saadaan melkoinen kilpikeihäs-helvetti pystyyn yhteistuumin.

Vastassa olevista armeijoista olen eniten huolissani Sisilian emiraatista ja Normanneista. Normannit näyttävät koostuvan pääasiassa kolmesta yksinään hyvin toimivsta isosta ryhmästä ja se näyttäisi taipuvan erilaisten skenaarioiden tarpeisiin.

Sisilian emiraatissa Sos on iso ja hyvin varusteltu. Ilmeisesti hehkuttavat muutoksella aikaisempaan, joten voisin arvailla heillä olevan "keihästyttöjä" yms. tänä vuonna. Veljekset ja Hurtat eivät vaikuta olevan aivan yhtä kovassa iskussa kuin aikaisemmin, mutta ovat silti kovia paketteja.

Tänä vuonna ryhmät vaikuttavat melko tasapuolisilta ja kaikista löytyy monenlaista osaamista. Erityistä liittolais- tai vastustajatoivetta en kerta kaikkiaan keksinyt vaikka yritin etsiä.
Kuva Keihäs-Lauri
Teme
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 169
Liittynyt: Maanantai, 02.07.2007 17:03
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Teme » Sunnuntai, 03.07.2011 10:33

Perkeleen poppoo on treenaamassa tänä viikonloppuna ja wanainmaata on ilmeisesti mukana siellä.

Meillä on koitettu parantaa vähän keihäs tehokkuutta tekemällä 4 uutta 4,5m keihästä, ja vanhoista oli kai myös kasattu pari. Joten pitkää pätkää löytyy.

Meillä ei raskaan taistelevan eturivin koko ole juurikaan kasvanut, ehkä toisinpäin. Mutta panssarin määrä on taas noussut.

Uusia on melko paljon mukana, mietitty jopa että saataisiin se saunavuoro 8)

Bysantin puoli näyttää taas melko hyvältä, eiköhän me saada kunnon mähinää aikaiseksi.
Avatar
Mordae
Soturi
Viestit: 30
Liittynyt: Torstai, 12.05.2011 12:22
Paikkakunta: Loviisa

Viesti Kirjoittaja Mordae » Sunnuntai, 03.07.2011 10:57

Näyttäisi meidän taktiikat olevan samoilla linjoilla Morriganin kanssa.
Toivottavasti ollaan samaa mieltä perääntymisistä, toisin sanoen niitä ei tule.
Viimeksi muokannut Mordae, Sunnuntai, 03.07.2011 11:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Granbark
Avatar
Kuvatus
Kreivi
Viestit: 393
Liittynyt: Maanantai, 09.04.2007 15:48
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Kuvatus » Sunnuntai, 03.07.2011 11:00

Spitaaliset ovat kuluneen vuoden aikana vaihtaneet toimintatapaansa. Ennen painotettiin skirmaamista, mutta nyt olisi tarkoitus tehdä lyhyitä koukkuja vastustajan kylkiin ja pitää oman armeijan peräsin puhtaana. Yhteistoimintaa ollaan jonkinverran harjoiteltu vaihtelevin tuloksin, mutta suurin vahvuutemme -kuin myös heikkoutemme on edelleen yksilötaito. Keväällä värvätyt uudet sosoturit ovat kehittyneet valtavasti, mutta jokkueen sisällä on selviä taitoeroja.

Enemmän boffanneilla on panssaria aika pitkälti päästä varpaisiin, uusilla ei suojaa juurikaan ole. Taistelemme varsiaseilla ja kilvillä, eli haemme aggressiivisesti lähikontaktia. Pienten kilpien ja keihättömyyden takia varusteemme eivät sovellu staattiseen linjamättöön.

Armeijat vaikuttivat ainakin paperilla suunnilleen tasavahvoilta.
Rovio kirjoitti:Tai siis jos haluatte harrastaa ihmeellisiä mussunmussun taktiikoita ja turhaa teoriaa :) . Menkää mieluummin Spitaalisiin kun nillä on niin tajuttoman mageet tapardit.
Pyry Veteli kirjoitti:Hankkisitte edes viikset.
Avatar
pt
Sotahuuto '10 -järjestäjä
Viestit: 347
Liittynyt: Maanantai, 21.05.2007 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja pt » Sunnuntai, 03.07.2011 22:34

Jumalan terve! ΚΑΚΟΊ ΡΩΜΑΊΟΙ eli Harmaasusien taisteluosasto on myös tyytyväinen jakoihin. Pitkälti samalla meiningillä mennään kuin aiempinakin vuosina, vähän uuttakin väkeä on saatu mukaan. Pienen raskaan linjan lisäksi meillä on kevyempiä jousi- ja keihäsmiehiä kuten ennenkin, mutta villin puskajuoksennan sijaan tarkoitus on varmaankin pysyä tiiviissä ryhmässä, parhaimmillamme olemme ehkä "linjan tukijoina". Mutta eiköhän sulava ja dramaattinen liikehdintäkin onnistu, ainakin osalta! Ja jos ei voi joka kerta voittaa, niin kyllä kuoleminen aina pakoon juoksun lyö.
Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 497
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Maanantai, 04.07.2011 12:05

Χαιρετισμός!

Leiri on ohi ja kiitos paikalla olleille wanainmaalaisille.

Armeijajaot näyttää hyvältä ja Rooman valtakunta näyttää päivä päivältä paremmalta. Tästä on hyvä aloittaa.

Teme jo hommat meidän suhteen tiivistikin, mutta voisin pari asiaa lisätä.

Perkele tekee sitä samaa hommaa, kuin edellisinä vuosinakin. Olemme raskaahko linjaryhmä, jonka tehtävä on kävellä vihollisten ylitse ja olla pysähtymättä. Rynnäköinti ei ole meidän juttu.

Ollaan pienennytty viimevuodesta reilulla kymmenellä, mutta älkää antako sen luvun hämätä, sillä linjana olemme yhtä leveä kuin aiempinakin vuosina. Nuo väkimäärä pudotukset iski lähinnä viime vuoden "huoltoon ja komentoon" . Teoriassa meidän pitäisi olla väkimäärään suhteutettuna huomattavasti tehokkaampia kuin viimeksi, mutta toki käytäntö voi tämän todistaa vääräksi.
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
Avatar
Evert
Kreivi
Viestit: 442
Liittynyt: Torstai, 22.11.2007 17:19
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Evert » Maanantai, 04.07.2011 12:54

Mordae kirjoitti:Näyttäisi meidän taktiikat olevan samoilla linjoilla Morriganin kanssa.
Toivottavasti ollaan samaa mieltä perääntymisistä, toisin sanoen niitä ei tule.
Pe...perää..perääntyä? Mitä se sellainen on? :D

Täysillä eteenpäin!
En ole filosofi, mutta voin vilkaista.
Avatar
Partanauraja
Sotilasmestari
Viestit: 90
Liittynyt: Sunnuntai, 09.12.2007 23:54
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Partanauraja » Maanantai, 04.07.2011 21:08

Noniin. Vihdoinkin pääsee käymään koneella ja huomaa mitä kaikkea on saatu aikaan (paidankin voitin bofferikyselystä.) Kiitokset vain Perkeleelle treeneistä. Kivaa oli, vaikka meitä vain muutama paikalle olikin.

Wanainmaa on tänä vuonna hiukan edellisiä vuosia pienempi (11 hkl). Aseistuksesta sen verran, että puolet ovat jousia (5) ja loput sitten meleetä (5 + lippu). Porukasta löytyy eniten keskikokoista ja pientä kilpiä, mutta tarvittaessa myös pari keihästä. Yksilötasoa on treenattu vuodesta nakki ja muusi alkaen, joten eiköhän ainakin osa porukasta osaa tapella (ei kyllä vedä vertoja veljeksille). Panssaritaso on korkea: jokaisella lähitaistelijalla ja muutamalla jousella on torsopanssarit ja mahdollisuus kypärän käyttöön (en kuitenkaan pakota sellaisia käyttämään). Olemme myös treenanneet Perkeleen kanssa ympäri vuoden, joten treenausta on kyllä ollut vaikka millaista...

Mahdollisesta taktiikasta voin sanoa, että rivissä ei todellakaan seistä, eikä metsätaisteluissa hirveemmin raskaassa panssarissa juosta. Tähän asti kentät ovat olleet meille parhaita skenuja, sillä melko tasaisella maastolla pääsee kovaa, ja on mahdollista koukata nopeasti vihollisen kylkeen. Meillä on myös mahdollisuus rynnäköidä tiukan 6 miehen voimin kevyistä kohdista, jos tarve sitä vaatii. Ääntä lähtee joka miehestä ( ja naisesta) ja Maahinkaistyylistä röyhkeyttä on harjoiteltu. Meille sopivat siis parhaiten kentät, sivustahyökkäykset, mahdollisesti rynnäköt esim Maahinkaisen rinnalla ja tietenkin pikkuskirmaajien niittaaminen, ellei sitä joku muu hoida.

Pakko on kyllä mainita, että meillä on joukossa mukana neljä uutta taistelijaa, joista kuitenkin jokainen on treenannut Wanainmaan kanssa jo ennen viime vuoden sotahuutoa.

Laitan eri osaan hiukan mietteitä esim Kuolasta sekä meidän koko porukasta.

Risto
Wanainmaan veteraani, nykyinen perkele. Jos rottinkimatsaus kiinnostaa, ota yhteyttä.
Avatar
Partanauraja
Sotilasmestari
Viestit: 90
Liittynyt: Sunnuntai, 09.12.2007 23:54
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Partanauraja » Maanantai, 04.07.2011 21:40

Kuolan koko kyllä hiukan pelottaa tänä vuonna (mikä tahansa ryhmä, jossa on 40 henkilöä pelottaa), mutta olen omaksunut sellaisen tyylikkään japanilaisen ''teollisuusvakoojan'' taidon saada tietooni kaikenlaista jännää. En tiedä kuinka paljon järjestäjät potkivat minua päähän näiden tietojen jakamisesta, mutta itsehän olen tietoni kerännyt.

Siis, kuten kaikki tietävät, Kuola on erittäin organisoitu ryhmä, eikä sitä ominaisuutta pidä aliarvioida. Heidän johtoporras osaa hommansa todella hyvin. Eikä kyllä rivimiehiäkään viitsi vähätellä. Tänä vuonna Mikkelin porukka (entistä kataloniaa ja 13. komppaniaa) liittyi Kuolan riveihin kasvattaen porukan kokoa yli 10 henkilöllä. Olin muutaman muun Wanainmaalaisen kanssa viime sunnuntaina Mikkelin reeneissä ja kyllä tuli huomattua, että Kuolan rekryiltäkin löytyy röyhkeyttä. Kokoonpano oli suurimmaksi osaksi hilparia ja isoa kilpeä + eräs ninjapeikko dualwieldillä. Treenit olivat todella intensiiviset. Tämän verran tiedä Kuolan toiminnasta tänä vuonna:

1. Kuolan pääasiallinen taistelutyyli on niin kutsuttu ''avorivi''. Periaatteessa se tarkoittaa normiriviin verrattuna tällaista: 1. joka toinen mies otetaan pois rivistä ja 2. joka toinen mies rivissä on hilparimies. En tiedä kuinka tätä toteutetaan Sohussa, mutta tuolla tavalla he voisivat miehittää koko perhanan kentätn päästä päähän (ei nyt ihan). Eli tällä kertaa he teitavat taistella hiukan löyhemmässä muodossa kuin ennen.

2. Kuolalla saattaa olla ongelmia uuden muodostelman toteuttamisessa, koska sitä kokeillaan ''ensimmäistä'' kertaa. Entisen katalonian ja 13. komppanian soturit taas osaavat paremmin röyhkeän rynnäköimisen ja sellaisen ''päälle vaan'' -tyylin.

3. Kuola on myös harjoitellut paljon eräänlaista antiskirmausta - pareittain irti rivistä esimerkiksi käskyllä ''hakekaa!''. Tällaisia olette saattaneet nähdäkin aikaísemmin sohuissa. Päätin vain ottaa ne esille kaikille, jotka nykyisessä armeijassa ovat. Toivottavasti näistä oli jotakin apua...

Sitten.. haluaisin ottaa esille meidän armeijan. Meidän skirmauspuoli näyttää melko hyvältä: skirmausta, antiskirmausta, jousia ja panssariakin. Se on aika hyvä yhdistelmä skirmauksessa, sillä pelkkä kevyt juokseminen ei ole tarpeeksi kaikissa tilanteissa. Haluaisin kuitenkin (itsekin skirmauksen edustajana), että armeijamme skirmausta hiukan yhdistettäisiin. Tarkoitan tällä sitä, että yrittäisimme päästä eroon hajanaisesta skirmausjoukosta, joka koostuu monesta pienestä ryhmästä. Me (tarkoitan etenkin skirmaavia osapuolia) oltaisiin tehokkaampia yhdessä, kuin yksin. Tietenkin poikkeuksena esimerkiksi sitominen, jota kevyimmät voisivat toteuttaa.

Haluaisin siis ehdotuksia skirmausyhteistyöhön liittyen kaikilta skirmaajilta ja tientekin Perkeleeltä ja Maahinkaiseltakin.

Anteeksi näin hyökkäävät puheet, mutta pakkohan jonkun on nämä asiat ottaa esille.
Wanainmaan veteraani, nykyinen perkele. Jos rottinkimatsaus kiinnostaa, ota yhteyttä.
Avatar
Gitoll
Herttua
Viestit: 583
Liittynyt: Lauantai, 19.05.2007 13:03
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Gitoll » Maanantai, 04.07.2011 23:45

Evert kirjoitti:
Mordae kirjoitti:Näyttäisi meidän taktiikat olevan samoilla linjoilla Morriganin kanssa.
Toivottavasti ollaan samaa mieltä perääntymisistä, toisin sanoen niitä ei tule.
Pe...perää..perääntyä? Mitä se sellainen on? :D

Täysillä eteenpäin!

Ymmärrän sen nautinnon taistella kunnon pitkä vääntö viimeiseen mieheen, mutta sen verran kannustan malttiin, että valikoidaan se missä kuoleminen kannattaa. Toivottavasti tarkoitus on välttää taistelua, jossa selvästi joudutaan valitsemaan perääntymisen ja kuolemisen väliltä. Vastustajan hidastamista tullaan tarvitsemaan useammassa skenaariossa tänä vuonna ja siksi nostankin hattua miehelle, joka katsoo kuolemaa silmiin ja nauraa. Pidätte nyt vain huolen, että samalla pystytte viemään kukin ainakin kaksin verroin miehiä verran mukananne. :)
Kuva Keihäs-Lauri
Avatar
Warmad
Kapteeni
Viestit: 125
Liittynyt: Keskiviikko, 27.08.2008 13:23
Paikkakunta: Pertunmaa/Joensuu

Viesti Kirjoittaja Warmad » Maanantai, 04.07.2011 23:47

Kerran kun alotettiin muista puhuminen, niin kerronpa minäkin joensuun suunnalta kuulemani huhut camulosin possuihin liittyen. tai no jos näistä mitään hyötyä o.

Mut anti olla, possut on tänä vuonna pienetynyt ryhmänä, mutta tiivimpi porukkana. Näyttävästi heillä ei ole yhtään uutta ihmistä, vaan kaikki on vähintään yhen sohun käyneitä.
Juhannuksena heillä oli Bootcamppi, mutta uskoihin että possujen tyylin mukaisesti ei siellä pahemmin treenattu :D. Kuitenkin kaveri hypetti porukan hengestä viime viikolla et kai siellä jotain asian suhteen on tehty, ainakin tietävät paikkansa.
Eli siis camulos voi olla kiusallisempi kuin vuosiin.

Ainiin ja lopuksi, jos metässä tulee pari possua vastaan, ei siellä helpolla tuu koko ryhmää vastaan :D. Viime vuonna mukamas juoksuttivat entaliaa parin miehen voimin aika onnistuneesti.

pitäskö muuten erottaa aiheet toisistaa eri topickeihin.
Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 497
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Tiistai, 05.07.2011 01:53

Taktiikka ja strategia keskustelu on sekoittunut joukkoon, pistetäänkö tälle oma ketju? (onko meillä paikalla moderaattoria, jolla oikeudet viestien siirtämiseen?)

Taktiikalla kuitenkin jatkan. Olen samaa mieltä Partanaurajan kanssa skirmaajien naittamisesta, jotta kokonaisuudessa saadaan lisää tehoa. Eli käytännössä tarkoittanee Wanainmaan, Spitaalisten, Morrigaanin ja Granbarkin naittamista yhdeksi mobiksi. Isolla porukalla muodostatte kovan skirmaus ja antiskirmaus osaston, jota ei pitäisi yhdenkään yksittäisen skirmausryhmän kaataa.

Kuola on tänä vuonna kieltämättä pelottava, mutta uskoisin sen silti olevan lyötävissä esimerkiksi Perkele+Maahinkainen combolla. Tästä päästäänkin siihen, että toivoisin Perkeleen ja Maahinkaisen olevan tänä vuonna, kuin se kuuluisa paita ja peppu. Yhdessä olemme vahvoja ja kuten Gitoll sanoi saataisi varmasti melkomoinen kilpikeihäs-helvetti aikaan.
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
Avatar
Kuvatus
Kreivi
Viestit: 393
Liittynyt: Maanantai, 09.04.2007 15:48
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Kuvatus » Tiistai, 05.07.2011 17:26

Hellowenisti kirjoitti:Eli käytännössä tarkoittanee Wanainmaan, Spitaalisten, Morrigaanin ja Granbarkin naittamista yhdeksi mobiksi. Isolla porukalla muodostatte kovan skirmaus ja antiskirmaus osaston, jota ei pitäisi yhdenkään yksittäisen skirmausryhmän kaataa.
Yksi tai kaksi keihäsmiestä voisi olla tähän hyvä lisä. Eivät ole helppoa saalista skirmaajille, kun olisi tuolla poppoolla jo niin paljon lihaa luiden ympärilllä. Tietysti kaikki keihäät ovat pois linjan tehosta, mutta hyvin suojattuna hidastavat vastapuolen koukkaajia ja monipuolistavat meidän hyökkäysmahdollisuuksia.
Rovio kirjoitti:Tai siis jos haluatte harrastaa ihmeellisiä mussunmussun taktiikoita ja turhaa teoriaa :) . Menkää mieluummin Spitaalisiin kun nillä on niin tajuttoman mageet tapardit.
Pyry Veteli kirjoitti:Hankkisitte edes viikset.
Avatar
Partanauraja
Sotilasmestari
Viestit: 90
Liittynyt: Sunnuntai, 09.12.2007 23:54
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Partanauraja » Tiistai, 05.07.2011 18:54

Keihäitä löytyy wanainmaalta kaksi, kolme ja neljämetrinen. Mukana on myös yksi hilpari. On totta, että skirmauksessa keihäillä saa pidettyä muita loitolla melko tehokkaasti. Varsinkin uusilla harrastajilla on voimakas keihäspelko, johon kannattaa luottaa. Muutama kova pisto saa kokeneempiakin pysymään loitolla. Onko spitaalisille keihäät tuttuja? Osaattekos käyttää, jos käsiinne hommaan keihäitä? Perkeleeltä saattaisi saada pari keihästä, jos uudet keihäät saadaan toimiviksi sohuun?
Wanainmaan veteraani, nykyinen perkele. Jos rottinkimatsaus kiinnostaa, ota yhteyttä.
Avatar
Pellonpekko
Herttua
Viestit: 686
Liittynyt: Keskiviikko, 02.01.2008 12:45

Viesti Kirjoittaja Pellonpekko » Keskiviikko, 06.07.2011 16:47

Viime Sohussa Spitaalisilla oli 2 vähän päälle kolmemetristä keihästä. Eli siis osataan täällä niitäkin käyttää. :)
Avatar
Partanauraja
Sotilasmestari
Viestit: 90
Liittynyt: Sunnuntai, 09.12.2007 23:54
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Partanauraja » Keskiviikko, 06.07.2011 20:54

Voin lainata yhtä keihästä, ellen itse sitä käytä. Nelimetrisestä keihäästä en oikein osaa sanoa. Saatan sen antaa Perkuleelle, jos tarvitsevat lisää pitkiä tikkuja.
Wanainmaan veteraani, nykyinen perkele. Jos rottinkimatsaus kiinnostaa, ota yhteyttä.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Bysantin keisarikunta”