Arvioketju

"Naappoliiiii!"

Valvoja: Ylläpito

Viestiketju Lukittu
Avatar
Rackham
Kreivi
Viestit: 424
Liittynyt: Maanantai, 30.04.2007 03:09
Paikkakunta: Turku

Arvioketju

Viesti Kirjoittaja Rackham » Lauantai, 02.07.2011 10:47

Jebojeeh, ollos tervehdittyjä, työ taistelutoverimma!

Olen mieltynyt tähän armeijajakoon, ja nyt kun vihdoin on saatu myös oma palsta pystyyn, olisi korkea aika perinteiselle threadille jossa arvioidaan vihollisarmeijoiden kovuutta/pehmeyttä ja paljastetaan kaikki suuret salaisuudet joita satumme tietämään mahdollisesti vastassa olevista ryhmistä (:o).

Kaikki tieto muista armeijoista ja mahdollisista vihollis/liittolaisryhmistä siis tänne, myös ovelaa nojatuolitaktikointia kaivataan aina!
Moskau, moskau.
Avatar
MrBigMr
Sotalordi
Viestit: 1085
Liittynyt: Torstai, 01.06.2006 11:17
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja MrBigMr » Lauantai, 02.07.2011 12:04

SOS on kasvanut, mutta ilmeisesti iso osa tuosta on uutta verta ja nostoväkeä, joten varsinainen skilli voi olla hakusessa. Tiedä onko kaikilla edes hirveästi panssaria ehtinyt kertyä.
Beatings will stop once morale improves.
Avatar
Arskaaja
Herttua
Viestit: 677
Liittynyt: Sunnuntai, 20.04.2008 17:12
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja Arskaaja » Sunnuntai, 03.07.2011 19:42

Naapurimme Spitaaliset on vähälukuinen, mutta yksilö ja varustetaso on kova. Saattavat koitua haitaksi jos pääsevät pahaan paikkaan. Pitänee ottaa vakavasti pienestä koosta huolimatta.
"After the game, the king and the pawn go into the same box"
Kuva
Avatar
Tyrisalthan
Kreivi
Viestit: 353
Liittynyt: Lauantai, 17.06.2006 14:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan » Maanantai, 04.07.2011 12:39

Wanainmaa on tänä vuonna skirmareina.
Viimeksi muokannut Tyrisalthan, Sunnuntai, 10.07.2011 23:14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Stonetroll
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 266
Liittynyt: Torstai, 02.03.2006 13:44

Viesti Kirjoittaja Stonetroll » Maanantai, 04.07.2011 17:24

Disclaimer: kaikki tiedot perustuvat yli vuoden vanhoihin kokemuksiin ja mielipiteet voivat olla värittyneitä (ja toivottavasti hauskoja).

Sisilian emiraattia puolustavat:
SOS (40)
Noin seitsemän veljestä (15)
Graalin hurtat (14)
Pohjan väki (13)
Leskentekijät (8 )
Yhteensä: 88

Sisilian kovan ytimen muodostaa SOS joka tunnetaan hidasliikkeisyydestään ja "tässä me kuolemme" taktiikoistaan, tosin panssarin määrän takia kuoleminen kestää yleensä melko pitkään. Yksilötaitoa tästä armeijasta löytyy ihan kiitettävästi Veljesten ja Graalin muodossa, mutta huhujen mukaan ORC on myös värvänny paljon aloittelijoita riviä pidentämään. Kuitenkin voi olla melko tehokas armeija jossa SOS ottaa vihollisen kiinni ja pienet ryhmät iskevät kylkiin nopeasti.


Bysantin keisarikuntaa palauttavat:
Perkele (31)
Maahinkainen (17)
Harmaasudet (14)
Wanainmaa (11)
Spitaaliset (8 )
Morrigan+Granbark (8 )
Yhteensä: 89

Tämän armeijan ytimen muodostaa Perkele joka on parantanut vuosi vuodelta, ja nyt kun Maahinkaisen päävahvuus on järjestelemässä niin perkeleillä on täysi vetovastuu. Siinä onkin haastetta koska armeijan saaminen toimimaan yhdessä vaikuttaa haastavalta. Pikkuryhmien kirous voi helposti kaataa tämän armeijan ja viime vuosien voittojen takia inflatoitu Maahinkaisen painoarvo tuskin vastaa niiden tehoa tänä vuonna. Jää nähtäväksi nouseeko perkeleen mustasta massasta johtaja yhdistämään tämän häröpallon tai saako joku maahinkainen vanhojen vuosien arvostuksella joukot toimimaan yhdessä.


Sisiliaa pala palalta Normannien nimessä valtaavat:
Camulosin Villikarjut (34)
Ulfnar (29)
Entalia (23)
Jesus Imperator (6)
Yhteensä: 92

Toisin kuin edellisillä ryhmillä Normanneilla on kovan ytimen sijaan possut. Vaikka camuloseja on paljon niin yksilöllisyyden, jousien ja panssarin puutteen takia ne eivät vastaa linjaryhmää. Iso skirmishryhmä on sotahuudon musta pekka. Ulfnar ja entalia joutuvat kantamaan linjavastuun ja muistaakseni niillä ei ole paljoa pitkiä aseita joten reilussa tappelussa ränkkään tämän armeijan viimeiseksi. Veikkaisin myös että tämän armeijan taisteluteho laskee eniten tapahtuman kuluessa kun kukaan ei halua näyttää nössöltä ja muut ryhmät ottavat mallia ulfnareilta viinan juonnissa ja auringonpistos iskee possuihin.


Ainoan oikean Paavin ja Kirkkovaltion puolesta henkensä vaaraan ovat alttiina saattamaan:
Ryhmä Rämä (29)
Corona Muralis (21)
Leviaattani (15)
Galenit (13)
FSC (10)
Yhteensä: 88

Rämä ottaa tämän armeijan haltuun noin 110% varmuudella ja johtaa ne sen jälkeen sotilaallisen tehokkaasti tappiosta toiseen. Tai sitten ei. Mutta jos historia on tae mistään niin rämän johtotyyli näyttää ulkoisesti hyvin särmältä, mutta on joskus bofferitappelussa epätoimivaa ja murskaa oman armeijan moraalin ja uskon yhteistoimintaan jos taisteluissa tulee takkiin ihmeliikkeiden takia. Otetaan ilmaiset ryhmätapot jos niitä tarjotaan ja rankaistaan virheistä, samalla kun itse tehdään yksinkertaista peruspeliä, niin luultavasti menee hyvin.


Pyhää Saksalais-Roomalaista keisarikuntaa edustavat:
TURA (32)
Valkoinen Komppania (20)
Rutto (13)
Sparta (11)
Goblinit (9)
Yhteensä: 85

Paperilla pyhä keisarikunta näyttää vahvalta, ellei päih... täysi-ikäisyys ole täysin tuhonnut ruttolaisten taistelutehoa. Toisaalta sparta ja gobliinit vetävät optimointia alaspäin varsinkin jos spartalaisilla on sananvaltaa taktiikoista päätettäessä. Ennakkosuosikin viitta voi muutenkin osoittautua myrkytetyksi lahjaksi tälle armeijalle jos jos muut katsovat heidän saaneen pisimmän tikun armeijajaossa ja gänkkäävät sakemanneja.

Loppuun hymiö pehmentämään sanomaa ;)
Toiset taistelevat sotahuudossa ja toiset foorumeilla, kaikille makunsa mukaan
Akusti
Soturi
Viestit: 29
Liittynyt: Maanantai, 13.12.2010 01:07
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Akusti » Maanantai, 04.07.2011 22:40

Hurtista oon kuullu sellasia huhuja että taso olisi laskenut kun on tuota vanhaa poruukkaa kuulema vaihttunu ensikertalaisiin ja johtokiin on kuulema vaihtunut. Mut aika näyttää pitivätkö huhut paikkansa.

Perkeleestä taas puolestaan on ihan omakohtaisia havaintoja muutamilta niitten treeneiltä tosin iha viimene jäi väliin niin ei oo iha tuoreinta tietoa.
Elikkä ensimmäisestä rivistä löytyy suurinpiirtein kaikki yksilötaito ja takana on mitä sattuu. Parannusta on ollu havaittavissa kevään aikana ja moreenikin on ollut kohilla mutta epäilisin sen murtuvan jos alkaa tulee takiin kovin paljon.
Johdon ovat vaihtaneet viimevuoden jäliltä. Mitää maatamullistavaa ei oo varusteitte puolesta odotettavissa edellisvuosiin jollei viimemetreillä ole jotain värkkälleet.
Utta vertakin ovat kuulema kentälle tuomassa vahojen tilalle.
Harjoituksen kulku
1. Valtaisa innostus
2. Yleinen hämmennys
3. Järkyttyminen
4. Järkiintyminen
5. Syyllisten etsintä
6. Syyttömien rankaiseminen
7. Asiaankuulumattomien palkitseminen
Avatar
Kreivi Sinisulka
Kreivi
Viestit: 458
Liittynyt: Perjantai, 18.05.2007 21:28
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kreivi Sinisulka » Keskiviikko, 06.07.2011 18:06

Rämää voisin analysoida ryhmää enempi vähempi läheltä seuranneena, että suunnitelmat ovat hyviä, mutta kusevat siihen, ettei suorittava porras pääse niiden tasolle, joko ryhmän tai armeijan tasolla. Rämä suorittaa operaationsa piittaamatta siitä, ovatko liittolaiset valmiina käyttämään esimerkiksi nopean ja röyhkeän sivustaiskun hyväkseen, vai marssivatko nämä vasta hyökkäysasemiin.

Johtoporras on varsin pätevää, mutta sielläkin ongelmia tuottaa jäykkyys ja tiukoissa tilanteissa hitaasti tapahtuva tai kaavamainen päätöksenteko. Kaaviokuvassa nätiltä näyttävä häränsarvi ei välttämättä toimikaan sopeutettuna maastoon, sivustojen sijaintiin ja vihollisryhmien koostumukseen ja toimintaan.

Siitä olen aikaisemman kirjoittajan kanssa samaa mieltä, että Rämä todennäköisesti johtaa omaa armeijaansa ex cathedra koko sohun ajan.
La vérité suivra l'épée du vainqueur
Avatar
Demolicious
Kreivi
Viestit: 278
Liittynyt: Keskiviikko, 18.06.2008 21:18
Paikkakunta: Haukipudas

Viesti Kirjoittaja Demolicious » Keskiviikko, 06.07.2011 18:21

Ainoa mikä kyseisessä menetelmässä huolettaa, on tilanne jossa kirkkovaltio ja italialaisruhtinaat ovat samalla puolella.
Jos Rämä yrittää alkaa pöyhistelemään komentamalla koko yhdistynyttä armeijaa, moraali sekä yhteisrintama todennäköisesti rakoilee.

Toisaalta taas, rämän ollessa vastapuoella voi tästä komentelusta olla suurestikkin hyötyä vastapuoplen rivien sekoittamisessa.
Yleensä olen huomannut, että jos yritetään liikaa ottaa komentoon kaikki joukot, tilanne muuttuu todella sekavaksi yhden ryhmän pyrkiessä pompottamaan kaikkia, kun taas omat johtajat tekevät omia suunnitelmiaan.
Kaikki on mahdollista, jopa ettei mikään ole mahdollista.
Avatar
Rackham
Kreivi
Viestit: 424
Liittynyt: Maanantai, 30.04.2007 03:09
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Rackham » Keskiviikko, 06.07.2011 18:44

Enpä usko että samalle puolelle sattuessa rämäläiset (tai ketkään muutkaan) kauheena komentelis, kyllä kaikki tajuaa ettei tän armeijan kovat luut oo mitään saavuttanut millään "sissy boy slut" -mentaliteetillä koskaan.
Moskau, moskau.
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Keskiviikko, 06.07.2011 18:56

Mentaliteetistä puheenollen: mitä nopeammin saadaan oma armeija puhaltamaan yhteen hiileen, sitä helpompi kilpailevat armeijat on mättää suohon jo heti tapahtuman alussa. Sooloilemalla saa aikaan haittaa koko omalle armeijalle ja antaa vain etua vastapuolen porukoille. Myös liittolaisarmeijoiden saaminen mukaan "Me-henkeen" on tärkeää, tällöin jengi haluaa taistella juuri meidän puolella ja suoriutuu hommissaan keskimäärin paremmin kuin hälläväliä-asenteen vallassa.
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
Kreivi Sinisulka
Kreivi
Viestit: 458
Liittynyt: Perjantai, 18.05.2007 21:28
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kreivi Sinisulka » Keskiviikko, 06.07.2011 19:52

Heti ensimmäisissä skenaarioissa pitää saada päälle "italialaiskauhu", viimevuotisen maahinkaiskauhun vastine. Pelottava jyräpumppu, joka ottaa jommankumman sivustan ja kolaa kaiken tieltään. Yksikään ryhmä ei sitten halua tulla meidän tielle ja useimmiten saammekin kolailla tieltämme vilttiketjua sillä aikaa, kun vihollisen päänyrkki koittaa tehdä selvää liittolaisista. Kun meitä vastaan pannut joukot on lyöty, Italian armeijan pitäisi olla edelleen yhdessä pakassa ja muuten taistelu riistäytynyt hallitsemattomaksi rähinäksi, jossa voimme tuhota jäljelläolevat viholliset pieni joukko kerrallaan ja ansaita glooriaa pelastamalla liittolaisten ryhmien jäänteet.

Tähän toivon mukaan päästään sillä, että armeija toimii aina, etenkin kenttäskenaarioissa yhtenä blokkina, muut ryhmät tukien ensisijaisesti Kuolan toimintaa. Metsässä pakka voi sitten levitä hieman, mutta toivottavaa olisi silti, että Kuola etenisi skirmuttajien häiritessä vihollista ja pitäessä sivustat ja selustan puhtaana.
La vérité suivra l'épée du vainqueur
Avatar
horsesarse-
Sotalordi
Viestit: 1371
Liittynyt: Keskiviikko, 17.05.2006 17:56
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja horsesarse- » Keskiviikko, 06.07.2011 20:36

Ei Rämän kanssa mitään ongelmia tule. Ja jos Rämällä on joku oikeasti hyvä idea, niin kyllä he voivat johtaakkin toimintaa. Siellä on päteviä johtajia ja jos Rämä valitaan johonkin skenaarioon johtamaan koko armeijan toimintaa, niin silloin kuunnellaan heitä. Tärkeintä että toimitaan yhteistyössä, eikä sooloilla omia. Tietenkin jos suunnitelmat ovat huonoja, niin sitten ilmoitetaan, että tehkää mitä teette, me toteutamme toimivaksi todistettuja taktiikoita...

Meidän italiaano armeijakin toimii vaan jos kaikki ryhmät toimivat yhteistyössä ja auttavat toisiaan. Toisen ryhmän luomat paikat pitää hyödyntää nopeasti ja rohkeasti, muuten homma kusee.

Muerteen luotto on kova, mutta Korppien kanssa ei olla tehty yhteistyötä, joten ensimmäiset skenaariot näyttävät missä mennään. Korppien viime vuoden palaute näytti osin pahalta ja toivon, että tänä vuonna tappioiden minimointi ei tarkoita, että liittolaisia ei auteta. Kuola ainakin taistelee tarvittaessa viimeiseen mieheen, mielummin kun koittaa säästää pari pistettä juoksemalla pakoon tai tarkkailemalla tilannetta kauempaa.

Uskon kuitenkin, että hyvä tekemisen meininki löytyy ja muut armeijat oppivat väistämään kun italialaiset hyökkää. Tai oikeastaan oppivat kuolemaan kun me lanataan kylkeen :)

PS. Tuli mieleen, että jos vastoin kaikkia odotuksia näette Kuolalaisia ns. "pallo hukassa" niin pyytäkää/käskekää heitä järkevään suuntaan. He kyllä tottelevat, elleivät ole tekemässä jotain muuta tärkeää. Samoin älkää liittolaiset pahastuko, jos joskus joku pyytää teitä tekemään jotain, kyse ei ole mistään muusta kun siitä, että saataisi yhteispeli toimimaan ja vihollinen lyötyä.
sankrimus
Herttua
Viestit: 739
Liittynyt: Keskiviikko, 13.05.2009 05:50
Paikkakunta: Kuopio/Siilinjärvi/Juankoski

Viesti Kirjoittaja sankrimus » Keskiviikko, 06.07.2011 21:21

Varsinkin respausskenaarioissa oma ryhmä ei välttämättä pysy kovin isoina klimppeinä (vaikka siihen pyrittäisiinkin), joten olisi hienoa jos ryhmästä riippumatta oman armeijan soturit voisivat yksissä tuumin käyttää herkulliset tilanteet yhteiseksi hyödyksi ja vihollisten harmiksi. Eli ei jäädetä jos joku ajantasalla oleva oman armeijan tyyppi kehottaa tekemään jotain yleishyödyllistä, kuten vaikkapa vahvistamaan linjaa jostain. Ja niitä tilanteita voi etsiä itsekin.
Dente lupus, cornu taurus petit.
Avatar
Stonetroll
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 266
Liittynyt: Torstai, 02.03.2006 13:44

Viesti Kirjoittaja Stonetroll » Keskiviikko, 06.07.2011 22:27

Joo kyllä kuolalla ainakin on (toivottavasti tämän foorumin avauduttuakin) hyvät henkilökohtaiset suhteet rämäläisiin. Tärkeintä on juurikin varautua siihen että johtajapalaverin suunnitelmien ja todellisten liikkeitten välillä voi olla pientä lagaamista ja siksi sopeuttaa omat liikkeet siihen. Samoin kaikkien muiden armeijoiden kanssa olisi hyödyllistä tuntea edes pintapuolisesti niiden toimintatapoja.

Silti tärkeintä on saada juuri oman armeijan sisällä yhteistyö toimimaan. Ei ole vain kuolaa, muertea tai tuonen korppeja tai muita yksittäisiä ryhmiä, vaan tavoitteena olisi saada koko italian armeija liikkumaan yhdessä. Itse ainakin ajattelen ensin skenaarion voittoa, sitten oman armeijan voittoa ja vasta sen jälkeen sitä minkälaisia pisteitä oma ryhmä saa.
Toiset taistelevat sotahuudossa ja toiset foorumeilla, kaikille makunsa mukaan
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Keskiviikko, 06.07.2011 23:18

Stonetroll kirjoitti:Itse ainakin ajattelen ensin skenaarion voittoa, sitten oman armeijan voittoa ja vasta sen jälkeen sitä minkälaisia pisteitä oma ryhmä saa.
Kummasti tällä ajatusmallilla on yleensä myös päädytty pistelistalla hyvinkin korkealle. :wink:
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
Rackham
Kreivi
Viestit: 424
Liittynyt: Maanantai, 30.04.2007 03:09
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Rackham » Keskiviikko, 06.07.2011 23:40

oon ihan rumpukaniinina täällä ku komppaan niin vietävästi, savon koijjaat ovat oikeilla vesillä!
Moskau, moskau.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3422
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Torstai, 07.07.2011 03:16

BlueSkie kirjoitti:
Stonetroll kirjoitti:Itse ainakin ajattelen ensin skenaarion voittoa, sitten oman armeijan voittoa ja vasta sen jälkeen sitä minkälaisia pisteitä oma ryhmä saa.
Kummasti tällä ajatusmallilla on yleensä myös päädytty pistelistalla hyvinkin korkealle. :wink:
Järkevä pistejärjästelmä tukee tätä toimintamallia.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kantti » Torstai, 07.07.2011 09:52

Pistemalli on muuten tänä vuonna järkevämpi kuin ikinä, ei muuta kuin noille teeseillä eteenpäin ja tervetuloa Sotahuutoon.
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Italialaisruhtinaat”