Sotahuuto 2011 -viitekehys

Sotahuuto 2011 virallinen tiedotuskanava
Viestiketju Lukittu
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Sotahuuto 2011 -viitekehys

Viesti Kirjoittaja Kantti » Torstai, 06.01.2011 14:22

Sotahuudon viitekehys on päätetty.

Sotahuuto sijoittuu sarjaan italialaisia konflikteja (tarkempi tarina julkaistaan myöhemmin), joihin 1100-1200 -lukujen aikana osallistuvat niin kirkkovaltio kuin vastapaavit, italialaisia ruhtinaita, Languedoc'in oksitaaneja (ranskalaisia), normanneja, saksalais-roomalaisen keisarikunnan joukkoja, sekä lukematon määrä mitä monimuotoisimpia palkkasotureita ympäri tunnetun maailman. Aivan vieraita eivät ole muslimit, berberimerirosvot tai kreikkalaisetkaan. Viitekehys tarjoaa Sotahuutajille lukuisia mahdollisuuksia toteuttaa uskottavalla tavalla luovuuttaan sekä mahdollistaa useiden armeijoiden luontevan pyörittämisen puolelta toiselle.
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Viljo-pekka
Asemies
Viestit: 15
Liittynyt: Perjantai, 01.06.2007 17:34
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Viljo-pekka » Keskiviikko, 29.06.2011 00:46

Hyvin mielenkiintoinen ajanjakso.

Saatuaan Normandian haltuunsa norjalaiset viikingit jatkoivat etenemistä pidemmälle Välimerelle. Eräs normanni Robert Guiscard aloitti Italian miehityksen ja vuoden 1070 paikkeilla oli jo koko Etelä-Italia Normannien hallussa. He aloittivat myös Sisilian valloituksen ja Sisilia oli uskonnollisista alkuperistään johtuen ainoa alue koko ristiretkiajan Euroopassa, jossa niin muslimit, juutalaiset ja kristityt elivät jonkinlaisessa sopusoinnussa - tosin kristityn normanni kuninkaan alaisuudessa. Normanni Rogerista tuli 1000-luvun viimeisellä vuosikymmellä Etelä-Italian normannien huomatuin hallitsija, ja hän ulotti valtaansa osittain Italian matereellekin. Lujin käsin tuo entinen rosvoritari hoiti hallitusta, mutta kohteli aikaansa katsoen ainoalaatuisen suvaitsevaisesti toista rotua ja uskontoa olevia alamaisiaan. Sekä kreikkalaisten, arabialaisten että juutalaisten hän salli rauhassa harjoittaa uskontoaan; kerrotaanpa että kun arabialaiset sotilaat tahtoivat kääntyä kristinuskoon, Roger esti heidät siitä. hän eu halunnut heidän kääntymisensä takia tappeluinto kärsisi.

Vuonna 1130 paavin lähettämä kardinaali siunasi Rogerin pojan Roger II:n Palermon tuomiokirkossa Sisilian ja Etelä-Italian valtakunnan kuninkaaksi.

1100-luvun merkittävimmät hahmot ovat varmaankin paavi Gregorious suuri ja Saksaa hallitseva normannikeisari Henrik IV. Henrik IV joutui paavin vastaisissa toimissaan pannaan. Henrik pakeni silloin Baijeriin Trifelsin linnaan, kun Gregorius oli julistanut hänet pannaan vuonna 1076. Myöhemmin mm. Englannin ristiretki kuningas Rikhard Leojinamieli oli linnassa vankina. Keskiajan tarinoissa kerrotaan paavin varustautuneen Ganossassa Henrikin hyökkäykseen, mutta Henrik tekikin kuuluisan Ganossan-matkan, jota pidetään katumusharjoitusten esikuvana. Hän saapui Ganossaan katumuksentekijän puvussa ja kerrotaan hänen viettäneen kolme päivää talvipakksessa paljain jaloin ja pelkkään villaviittaan pukeutuneena linnanportin edustalla ja viljalti kyyneleitä vuodattaen rukoili pannasta päästämistä. Tämä episodi päättyi sopuun, mutta jatkui myöhemmin. Paavi houkutteli Henrikin pojan (Henrik V)kääntymään isäänsä vastaan. Henrik IV kuoli 56 vuotiaana valmistautuessaan taisteluun poikaansa vastaan Regensburgin lähellä vuonn 1106...

Vuonna 1122 oli kuuluisa Wormsin konkordaatti, joka perustui sovitteluun paavi Gregoriu suuren seuraajan Paschaliksen ja Henrik V:n linjoista poiketen. Siinä sovittiin joitakin sääntöjä maallisen vallan ja kirkollisen vallan suhteista.

Keisari asetti paaveja, paavit musersivat kuninkaita, paavit pahimmillaan yrittivät saada paavin istuimen perinnölliseksi. Meillä on suomalainen sanontakin, että papin pojat ovat pahimpia. - Mitä tuo sitten tarkoitaakin...

Historialliseen kontekstiin vajoten kirjasarjaan Kansojen historia vedoten eritoten osaan Keskiaika 1.
"Arma in manu, cum pace in corde"; lainaan Sotahuutoon sopivaa von Teschenin suvun tunnuslausetta. Ase kädessä, rauha sydämessä.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Ilmoitukset”