Yleisinfo!

Verierä 2011 - Nuijasota on Nuijasodan Savon rintaman taisteluihin vuonna 1597 keskittyvä boffotapahtuma Kiuruvedellä 6-8.5.2011.
Avatar
Terba
Herttua
Viestit: 866
Liittynyt: Perjantai, 20.06.2008 07:25
Paikkakunta: Oulu

Yleisinfo!

Viesti Kirjoittaja Terba » Sunnuntai, 30.01.2011 22:10

Yleisinfo:

Verierä 2011 tapahtumapaikkana on siis Honkapirtti, joka sijaitsee Kiuruvedellä. Paikan osoite on Niittylahdentie 14 Kiuruvesi. Tarkka sijainti kartalta löytyy täältä:

http://maps.google.fi/maps?q=63.620901, ... 07972&z=17

Ajo-ohjeet paikalle:

Viitostietä pitkin etelästä päin (Kuopion kautta tulevat): Ajetaan Iisalmeen saakka ja kaupungin ohittavaa ohitustietä pitkin (osa viitostietä) pohjoiseen aina Kiuruvedelle johtavalle rampille saakka. Rampilta ylös, jonka jälkeen käännytään vasemmalle. N. 2km myöhemmin tulee liikenneympyrä josta jatketaan eteenpäin. Tämän jälkeen n. 2km päässä käännytään vasemmalle Kiuruvedelle johtavalle tielle. Tätä tietä ajetaan aika tarkkaan n. 20km. Lopulta käännytään vasemmalle Niittylahdentielle, risteyksessä on myös kyltti jossa lukee Honkapirtti. Niittylahdentietä ajetaan n. 500m jolloin tien vasemmalla puolella näkyy Honkapirtti (iso oranssi koulun näköinen rakennus). Olette perillä.

Nelostietä pitkin etelästä päin (Jyväskylän kautta tulevat): Ajetaan Ouluun päin Pyhäjärvelle saakka jossa käännytään Vaskikellon ja ABC Pyhäsalmen kohdalla oikealle kohti Kiuruvettä. Tätä tietä ajetaan ensin n. 35km Kiuruvedelle ja jatketaan suoraan kaupungin ohi vielä n. 9km. Lopulta käännytään oikealle Niittylahdentielle. Tämän jälkeen seuratkaa yllä olevia ohjeita.

Pohjoisesta Oulun suunnasta tulevat: Voitte ajaa joko Pyhäjärven kautta, tai sitten oikaista hieman ja kääntyä jo Pulkkilan ABC:n kohdalla kohti Iisalmea. Ajetaan Iisalmeen Koljonvirran sairaalan kohdalle asti, josta käännytään oikealle Kiuruvedentielle. Tämän jälkeen seurataan viitostieltä tulevien ohjeita.

Tulemme laittamaan opastekyltin oikean risteyksen kohdalle Iisalmen ja Kiuruveden väliselle tielle.


Yleisiä asioita

Maijoittuminen:
Honkapirtille mahtuu sisätiloihin majoittumaan maksimissaan 60 henkilöä lattiamajoitukseen. Osallistujamääräennusteemme sanoo että kaikki ilmoittautujat pääsevät sisätiloihin nukkumaan, mutta jos ilmoittautuneita onkin enemmän, sisätiloihin otetaan ensisijaisesti ne jotka tämän ilmaisevat ilmoittautumisessa, ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos sittenkään ei riitä, pihalle voi majoittua telttoihin. Sänkypaikkoja löytyy 8 henkilölle, joista pelinjohdolle on varattu 5 sänkyä. Eli nopeimmille ilmoittautuneille voidaan varata heidän halutessaan sänky. Ilmoittakaa ilmoittautuessanne halukkuutenne sänkypaikkaan.

WC- ja suihkutilat:
Honkapirtiltä löytyy normaalit sisävessat miehille ja naisille. Suihkutilat ovat rajattuja, rakennuksessa on tasan yksi suihku ja se ei ole yleisessä käytössä pienen vesivaraajan vuoksi, suihkua käytetään vain hätätapauksissa. Varautukaa siis Sotahuuto-tason siisteyteen, eli ette välttämättä pääse lämpimään suihkuun koko tapahtuman aikana. Saunassa voi toki peseytyä.

Sauna:
Sauna tullaan lämmittämään perjantaina ja lauantaina kaikille halukkaille. Sauna on erillisessä rakennuksessa päärakennuksen takana. Saunatilat eivät ole suuren suuret, kerrallaan mahtuu saunomaan 6 ihmistä tai 8 boffaajaa tai 10 larppaajaa joten annetaan kaikille mahdollisuus päästä lauteille eikä jumitella sinne tuntikaupalla. Saunassa ei ole suihkua vaan pesut hoidetan Wanhan ajan tyyliin kauhalla sekoitellen halutun lämpöisen veden. Saunojien vastuulla on täydentää lämminvesiastiaa käytön mukaan sekä huolehtia puiden lisäämisestä kiukaaseen. HUOM! Sauna sijaitsee aivan Honkarannan omistajien ja yrittäjäpariskunnan kotitalon vieressä, joten toivomme kaikilta hillittyä ja järkevää käytöstä sen läheisyydessä. Samasta syystä yömyöhälle tapahtuva saunominen ei valitettavasti onnistu, saunasta pitää poistua molempina iltoina viimeistään klo 23.00.

Ruokailu:
Verierässä ei ole järjestäjien tarjoamaa ruokailua. Honkapirtillä on kuitenkin laitoskeittiö jossa mahtuu varmasti jokainen tekemään omat sapuskansa. Paikalla on myös iso kylmäkaappi ja mikro joten ruoan säilyttäminen ja valmistaminen ei ole ylivoimainen tehtävä. Myös Iisalmi ja Kiuruvesi runsaine ravintolavalikoimineen (pitsaa, kebabbia, grilliruokaa ja jopa kiinalaista!) ovat kohtuullisen ajomatkan päässä jos haluaa hakea evästä taisteluiden päätyttyä.

Alkoholi & tupakointi:
Alkoholin käyttöä ei ole kielletty 18 vuotta täyttäneiltä, mutta kohtuus on pidettävä mukana. Promilleissa ei ole mitään asiaa taistelukentille ja pelinjohto poistaa kyseisessä olotilassa olevat kentältä. Alle 18-vuotiailta alkoholin käyttö on luonnollisesti täysin kielletty ja poistamme juomat alaikäisiltä ja alaikäisen osallistujan tapahtumasta jos hänet havaitsemme alkoholin vaikutuksen alaisena. Yhteisissä majoitustiloissa alkoholin käyttö on kiellettyä, saunassa ei eikä myöskään yhteisellä nuotiopaikalla. Tupakoitsijoille on yhteinen tupakkapaikka Honkapirtin nuotiopaikalla. Joka kentällä tai metsässä haluaa tupakkaa polttaa, tuokoon tumppinsa myös sieltä mukanaan. Kaikkien laittomien päihteiden käyttö on luonnollisesti täysin kielletty.

Roskat & jätehuolto:
Järjestämme Honkapirtille roska-astiat sisätiloihin ja nuotiopaikalle. Luonnollisesti kaikki roskat menevät suoraan niille tarkoitettuihin astioihin. Maastoon ei jätetä yhtään roskaa vaan ne tuodaan kaikki pois sieltä.

Iltaboffaus ja iltanuotio:
Honkapirtin pihapiirissä on yhteinen nuotiopaikka jossa kaikki voivat rauhassa istua iltaa ja tarinoida sankaritarinoita vaikka kukonlauluun saakka. Samalla paikalla voi myös harrastaa omatoimista bofferointia hiljaisuuden tullen.

Hiljaisuus & herätys:
Hiljaisuus julistetaan perjantaina ja lauantaina klo 23.00. Herätys on lauantaina ja sunnuntaina klo 8.00. Skenaariot alkavat n. Klo 9.00, puolen tunnin myöhstymisvara lasketaan luonnollisesti mukaan, mutta taisteluvalmiina kannattaa olla jo klo 9.00.

Kersantit:
Otamme tapahtumaan harkinnanvaraisen määrän osallistujia (n. 5 henkilöä) kersanteiksi. Tällaiseksi voi ilmoittautua ilmoittautumisen yhteydessä. Kersantti pääsee tapahtumaan normaalia halvemmalla ja hänelle annetaan pieni määrä pisteitä pohjalle millä ponnistaa tapahtumassa. Kersantit ovat myös etuajoasemassa sänkypaikkoihin.

Kersanteilla on tiettyjä velvollisuuksia näiden etujen vastapainoksi. Kersantit toimivat pelinjohdon apunakkeina erinäisissä kantohommissa, organisoinnissa ja ennen kaikkea pisteiden laskussa. Koska Verierä 2011 on yksilötapahtuma, on pisteiden laskeminen oletettavasti normaalia isompi urakka. Kaikki osallistujat tullaan jakamaan pelinjohdon ja kersanttien kesken pienemmiksi ryhmiksi. Kersanttien tehtävänä on hoitaa pistelasku hänelle osoitettujen osallistujien kohdalta. Kersantit myös organisoivat yhdessä pelinjohdon kanssa jokaisen skenaarion parhaan taistelijan valinnan. Itse skenaarioissa kersantit ovat aivan tavallisia taistelijoita muiden seassa.

Erityishuomio tapahtumapaikan suhteen:
Honkapirtti sijaitsee suhteellisen korvessa ja asutusta ei ole naapurin maatilaa ja itse yrittäjäpariskuntaa lukuunottamatta kovin lähellä. Honkapirtti on kuitenkin hevostila ja tämä tarkoittaa että aivan pihapiirissä asustaa 6 kappaletta islanninhevosia. Luonnollisestikkin hevosaitauksiin ja hevostalleille on kaikilta osallistujilta pääsy kielletty. Total verboten. Hevosia ei myöskään saa mennä härkkimään ilman omistajan lupaa. Samasta syystä ilta-aikaan tapahtuva boffaus ja muu elämä kannattaa pitää volyymin suhteen hillittynä, jotta eläimet eivät häiriinny. Normaali puheen äänenvoimakkuus on ihan ok, mutta huutaminen ja kolistelu ei ole.

Tulemme käyttämään mahdollisesti hevosia osana tapahtuman tunnelmanluontia, ja osallistujilla on mahdollisuus kustantaa itselleen hevosratsastusretki maastoon lauantaina skenaarioiden jälkeen (tarkemmat hintatiedot + varausjärjestelmä tulee myöhemmin).

Jos joku on niin pahasti hevosille allerginen, että ei siedä niiden läsnäoloa edes ulkoilmassa, ottakaa asianmukaiset lääkkeet mukaan. Itse majoitustilat ovat niin puhtaat allergisoivasta materiaalista kuin suinkin mahdollista, siellä ei säilytetä ratsastusvälineitä.Muuta yleisinfoa lisäämme sen mukaan kun semmoisen tarvetta havaitsemme. Kysykää lisätietoa jos jokin asia askarruttaa, vastaamme kyllä.
Kuola Tier 1 Operator | Hydenin vihermädättävä mielikuvitusolento

Profiilikuva: © Jari Kuskelin 2014

Palaa sivulle “Verierä 2011”