Tattaritiedustelua

Esi-isien ja tulevien sukupolvien puolesta!
Unis
Kreivi
Viestit: 290
Liittynyt: Tiistai, 10.10.2006 06:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Tattaritiedustelua

Viesti Kirjoittaja Unis » Torstai, 27.05.2010 10:25

Eli mitä tiedetään vihollisesta, liittolaisista ja muusta sellaisesta? Skenejuorut, treenihavainnot ja aikaisempien sohujen huomiot kunniaan!

Noin yleisesti näyttäisi siltä että taistellaan pääosin Serbian ja Ottomaanien kanssa samoissa riveissä, ajoittain myös Kreikan. Vihollisina nähdään useimmin Unkari ja Latinalaiset.

Kertauksena vielä jaot ja omia havaintoja/ajatuksia kustakin porukasta:

Ottomaanit
 • - Lihapullaliitto - aka TURA. Ovat petranneet viime vuosina tasaisesti, odotan isoja kilpiä ja liikkuvuutta suht vähäisellä määrällä panssaria. Kohtuullisen vaarallinen. Linja?
  - Sharm En Talian Villit koirat - aka Entalia. Ovat kuulemma tänä vuonna vähentäneet reippaasti kilpiä että panssareita, tyyli liikkuvampaan suuntaan. Kohtuullisen vaarallinen. Tyyli siirtynyt linjasta lähemmäs häröpalloa, jos oikein olen ymmärtänyt.
  - El Muerte - Viime vuonna uutuutena pitkät piket, odotan näkeväni samanlaista menoa. Hyviä yksilöitä muutama mutta pääosin opportunistien maineessa. Vaarallisia alivoimalla kohdattaessa. Skirmish.
  - Tuonen Korpit - Muistan lähinnä 2008 aika härön ympäriinsäjuoksentelun. Onko kellään tarkempaa/tuoreempaa tietoa? Pistetilastoissa on tapahtunut jonkin verran parantumista viime vuonna. Näkisin sivustassa tai antiskirmishinä.
Serbia
 • - Kuolan Kaarti. Viime vuonna pahaa jälkeä vasemmalla ja oikealla. Vakaata linjamenoa varsinkin jos joku suojaa sivustoja.
  - Sparta. Viime vuonna nopea ja paha keihäsporukka ilman panssaria. Ovat tänä vuonna tulossa ilmeisesti monilukuisempina kuin viime vuonna. Falangimuodostelma toimii oikeassa paikassa todella tehokkaasti.
  - Morriganin Lauma. Oli viime vuonna aika mitäänsanomaton porukka.
  - Nikodemuksen Nihdinniittaajat. Tietääkö kukaan näistä mitään?
Kreikka
 • - Selene. Jousinaisia ja muutama lähitaistelusuojelija. Yksin kohdatessa nopeasti lähelle ja nirri pois. Muutama hyvä ampuja, varokaa nuolia.
  - Graalin Hurtat. Viime vuoden toiminnan näkee aika hyvin Youtubesta :).
  - Perkeleen Kohortti. Hemmetinkokoinen linjaporukka. Viime vuoden kolmas eikä ansiotta. Voivat hyytyä joskus pahasti, etenkin pomon menetyksestä.
  - Wanainmaa. Liikkuva häröpalloporukka. Kaikkea löytyy.
Latinalaiset
 • - Maahinkainen. Tästä tuskin tarvitsee paljoa sanoa mitä ei jo tiedettäisi, kova, paha, syö pieniä lapsia aamiaiseksi. Tasaisen hyvä, iso porukka, erittäin hyviä yksilöosaajia ja hyvä komento.
  - Valkoinen Komppania. Viime vuonna kallokassit. Historiallistyylistä taistelua, kahdenkädenmiekkoja, poleja ja muutama paviisi. Pieni antiskirmish-porukka. Päälle vaan nuolisateen saattelemana.
  - Ulfnar. En nähnyt hirveästi toimintaa viime vuonna. Ilmeisesti fuusio Takavasaran kanssa tehty lopulliseksi?
  - Corona Muralis. Liikkuva isokilpinen porukka. Sain positiivisen kuvan viime vuonna toiminnasta. En muista nähneeni keihäitä mutta jousia on muutama.
Unkari
 • - Ryhmä Rämä. Floppasi viime vuonna todella pahasti, joten nyt saattaa olla näytön halua paljon. Näytön halu näkynee sitten joko entistä uhkarohkeampana menona tai varmalla pelillä. Muutamia hyvätasoisia yksilöitä, etenkin Albergan Assassiinit.
  -Rutto. Nopea skirmishporukka parilla jousella. Eivät ota tyhmiä riskejä joten parempi olla ottamatta itse vastaavia.
  - Pohjan Väki. Jousiporukka. Hyviä ampujia ymmärtääkseni mutta eivät uhka lähitaistelussa.
  - Leskentekijät. Pieni porukka, ilmeisesti keihäitä ja raskaampaa varustusta tänä vuonna?
Viimeksi muokannut Unis, Keskiviikko, 09.06.2010 06:49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Tuomir
Herttua
Viestit: 539
Liittynyt: Keskiviikko, 21.05.2008 11:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tuomir » Torstai, 27.05.2010 13:57

Ryhmätreeniviikonlopulta infoa: Coronalla on muutama pole ja leskillä oli lähes kaikilla pitkät keihäät, kohtuullisesti/kattavasti panssaria osalla.
Kunnes lääkäri kieltää!
Avatar
mikkotus
Kreivi
Viestit: 391
Liittynyt: Keskiviikko, 31.01.2007 15:29
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja mikkotus » Torstai, 27.05.2010 14:07

Haiskahtaa tietyltä osin juosiampujien/heittokeihäiden märältä unelta :D
Unis
Kreivi
Viestit: 290
Liittynyt: Tiistai, 10.10.2006 06:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Unis » Torstai, 27.05.2010 23:21

Koska oli liikaa aikaa, tein hieman matemaattisia laskelmia eri armeijoista. Eli tässä hypoteettiset armeijoiden kovuuslaskelmat:

Selite: Isompi parempi. Perustuu http://wiki.sotahuuto.fi/index.php/Sotahuuto taulukkoon, pisteet jaettuna ryhmien määrällä. Ei kovin vakavamielinen tai ainakaan vakavasti otettava.

Ottomaanit: 65,35

Tataarit: 88,23

Serbia: 60,47

Unkari: 61,42

Latinalaiset: 55,35

Kreikka: 50,5

Huom: joidenkin ryhmien vähempi kokemus sotahuudosta sekä uusien ryhmien (selene viime vuonna osa rämää) pisteiden puuttuminen vaikuttaa laskelmiin. Laskelmat muuttunevat kun lopullinen jako tehdään.
Unis
Kreivi
Viestit: 290
Liittynyt: Tiistai, 10.10.2006 06:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Unis » Tiistai, 01.06.2010 15:28

Viime sunnuntaina Entaliaa nähneenä näyttäisi olevan tosiaan pienemmät pyöreät kilvet, muuten sekoitus poleja, miekkoja ja keihäitä. Muutama 2k-miekka ja jousi. Jousiampujista pari oli varsin tarkkoja ampumisessaan.
Avatar
DeVill
Kersantti
Viestit: 40
Liittynyt: Tiistai, 25.12.2007 03:05
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja DeVill » Keskiviikko, 02.06.2010 12:43

Perkeleellä on vaihtunut johtaja, joten pientä skismaa on ollut. Ne on myös päässyt harjoittelemaan vähemmän kuin normaalisti, intti kutsui, mutta sitä enemmän on ollut treenileirejä, ja Kreikka on armeijana treenannut, tai ilman Selenen neitoja. Niin, ja niillä on pieni viides kohortti, kevyet tiedustelijat.
Larp - my way of life
Oja
Soturi
Viestit: 32
Liittynyt: Keskiviikko, 03.05.2006 14:47
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Oja » Perjantai, 04.06.2010 08:53

Kaivoin Ulfanarista sellaista tietoa että he koittavat tänä vuonna olla enemmän linjanmurtoryhmä, eli siellä on muutama iso kaveri, isojen kilpien kanssa jotka rynnistävät läpi linjasta, loput tulevat perästä. Ovat ainakin tilanneet panssaria enemmän kuin viime vuonna.
Avatar
Minardil
Herttua
Viestit: 657
Liittynyt: Tiistai, 21.03.2006 13:22
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Minardil » Perjantai, 04.06.2010 13:22

Ja Ulfnarin väkiluku on kuulemma lähempänä kolmeakymmentä kuin ei. Tulevat kovaa päälle, panssaria paljon. Kaiken maailman Takavasaraa ja muita pienempiä on yhdistynyt näihin.
Hän-joka-pukeutuu-lippuihin. Esikuolija.
Your Tapio is free. See him run in the distance.
The Camulos Way - Liian monimutkainen, mutta aika kova.
Ei karvoja ja paljon limaa - The Camulos Way
Camulos - Enemmän nuolia ja sloganeita kuin kellään!
ALL HAIL THE MIGHTY CELESTIAL!
Unis
Kreivi
Viestit: 290
Liittynyt: Tiistai, 10.10.2006 06:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Unis » Perjantai, 04.06.2010 13:52

Fuusioitumiset ja iso vahvuus voi sitten johtaa joko Rämä-efektiin tai sitten olla jotain todella pelottavaa. Parempi siis pitää kentällä silmällä. Mulle tulee nyt semmoisia viboja että Possut ja Ulfnar tulevat kohtaamaan taistelussa vastatusten aika monesti.
Mr McTwister
Paroni
Viestit: 217
Liittynyt: Maanantai, 05.10.2009 18:57

Viesti Kirjoittaja Mr McTwister » Perjantai, 04.06.2010 16:01

Ja mulla on munaskuissa semmone fiilis et kaikki kohtaamiset sudenkuvaa kantavien kanssa päättyykin siihen että possuilla on menussa sudenlihhoo.
Avatar
Minardil
Herttua
Viestit: 657
Liittynyt: Tiistai, 21.03.2006 13:22
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Minardil » Perjantai, 04.06.2010 21:29

Mutta paljonko jää jäljelle? Mun ennakkotietojen perusteella Ulfnar on aika lailla pahinta vastustajatyyppiä meille. Nopea, isokokoinen panssaroitu kontaktia ottava ryhmä on se, minkä kanssa meillä on eniten vaikeuksia. Ryhmä vastaan ryhmä meillä luultavasti on miesylivoima mutta suoraan päälle menemällä tulee liikaa tappioita. Jos saadaan rauhassa käsitellä laidassa niin kylhän Ulfnaristakin paistia tulee siinä missä muistakin. Ja samaa mieltä Uniksen kanssa, heikäläiset luultavasti hakevat samansuuntaisia paikkoja kuin mekin.

Mut ans kattoa, miten homma toimii. Useammalta paikkakunnalta tuleminen ja vähäinen yhteistreeni on ennenkin sakannut porukoita, ja yksilötaitokin on ainakin Turun suunnalla keskivertoa. Vähäinen yhteistreeni ja mahdollisesti puutteellinen komentaminen tekevät näistä aika hyvää kohdetta meidän Kuolonsahalle.
Hän-joka-pukeutuu-lippuihin. Esikuolija.
Your Tapio is free. See him run in the distance.
The Camulos Way - Liian monimutkainen, mutta aika kova.
Ei karvoja ja paljon limaa - The Camulos Way
Camulos - Enemmän nuolia ja sloganeita kuin kellään!
ALL HAIL THE MIGHTY CELESTIAL!
Avatar
Isokisu
Kreivi
Viestit: 495
Liittynyt: Perjantai, 05.01.2007 20:09
Paikkakunta: Kuopio

Sikaa säkissä.

Viesti Kirjoittaja Isokisu » Perjantai, 04.06.2010 21:37

No, numeroihin ei kannata liikaa luottaa. Kokemuksesta sanoisin, ettei ketään kannata aliarvioida. Tähän virheliikkeeseen on moni jo sortunut, kuten olemme saaneet nähdä. :) Pitää muistaa, että esim. maasto vaikuttaa oleellisesti sotaonneen, kuten myös ryhmien välinen dynamiikka. T: Taktinen kisuli
"Ken ei käy miekan mittelöhön,
lähe kalvan katselohon,
sen minä siaksi laulan,
alakärsäksi asetan."

- Kalevala 3:275
Oja
Soturi
Viestit: 32
Liittynyt: Keskiviikko, 03.05.2006 14:47
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Oja » Lauantai, 05.06.2010 09:54

Oon treenannut Ulfnarin Pori-ryhmän kanssa kerran tai pari, perus taktiikka tuntui olevan kovaa päälle, linjasta läpi ja jatketaan. Linjanmurtajat ovat itsekkin varmoja siitä että kuolevat, joten ryhmä menettää jo taktiikkansa ansiosta isoimmat ja panssaroiduimmat kaverit ensimmäisissä rynnäköissä. Mutta ainakin täydessä vahvuudessa uskon että tuossa on anti-skirmish porukka jota pitää varoa.
Avatar
Minardil
Herttua
Viestit: 657
Liittynyt: Tiistai, 21.03.2006 13:22
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Minardil » Lauantai, 05.06.2010 10:48

Oja, tuleeko ne rintamana vai panssarimöröt vähän edellä? No, possut tietää mikä on vastaus siihen jos joku rynnäköi meitä päin. Ei jäädä alle.
Hän-joka-pukeutuu-lippuihin. Esikuolija.
Your Tapio is free. See him run in the distance.
The Camulos Way - Liian monimutkainen, mutta aika kova.
Ei karvoja ja paljon limaa - The Camulos Way
Camulos - Enemmän nuolia ja sloganeita kuin kellään!
ALL HAIL THE MIGHTY CELESTIAL!
Oja
Soturi
Viestit: 32
Liittynyt: Keskiviikko, 03.05.2006 14:47
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Oja » Lauantai, 05.06.2010 15:53

käsittääkseni taktiikka on sellainen että he keräävät linjan kasaan vihollisen eteen mutta sen sijaan että jäävät vemputtamaan niin tämä "iskujoukko" puskee läpi vihollisista, takarivit juoksevat aukosta sisään. Eli rintamana. Tai häröpallona.
Avatar
LehtoA
Herttua
Viestit: 755
Liittynyt: Torstai, 24.05.2007 17:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja LehtoA » Lauantai, 05.06.2010 16:15

Rutosta sen verran, että porukan ongelma on pitkien aseiden puute. Taitaa olla yksi keihäs ja sekin lyhyt. Lisäksi monella kaverilla on sankaroinnin vikaa, eli lähdetään liian helposti yksin kikkailemaan, varsinkin Kultakutri Peltokorppi on tällainen. Osaltaan tästä yksilösankaroinnista seuraa se, että porukka hajaantuu erittäin paljon kun jokainen hakee omia paikkoja, osaltaan sitä että agressiivisesti paikkoja hakevat johtajat eivät ole käskyttämässä tai kuolevat jo skenaarion alussa. Tähän ongelmaan ovat ilmeisesti pyrkineet paneutumaan organisaatiomuutoksella, mutta sen toimivuutta en vielä osaa sanoa.

Toisekseen panssaroinnin määrä on äärimmäisen minimissä, eivät kestä kontaktissa kauaa. Sanoisin että Ruttotyyppisen yltiöaggressiivisen skirmauksen aika alkaa sotahuudossa olla ohi, antiskirmishin merktys on ymmärretty jolloin tuollainen piskuinen juoksuporukka ei enää pysty tekemään samanlaista tuhoa kylkeen/selustaan päästessään kuin vielä ehkä muutama vuosi sitten.

Pitää kuitenkin muistaa että yksilötasolla Ruton pojat ovat ehdottomasti keskimäärin Suomen kovinta sakkia, yksin ei pidä mennä riitaa haastamaan siinä tulee helposti nassuun. Alkää kuitenkaan pitäkö heitä minään jumalina. Isokilpisenä nopeana ryhmänä voivat hyvinkin saada roolia esimerkiksi jousiskirmishereiden karkottajina, jolloin voimme heitä joutua kohtaamaan useammastikin.
Kuva
Keksikeijo
Herttua
Viestit: 571
Liittynyt: Torstai, 11.09.2008 16:14
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Keksikeijo » Sunnuntai, 06.06.2010 18:00

Todellakin Rutto on kovatasoinen, mutta jopa minä olen voittanut peltsin rehellisessä duelissa. If you can dream it, you can achieve it.
Avatar
Nalfein
Kreivi
Viestit: 302
Liittynyt: Torstai, 24.07.2008 21:29
Paikkakunta: Pirkkala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nalfein » Sunnuntai, 06.06.2010 21:12

Samoin kävi kun duelasin sen kans Traconissa viime vuonna, TOSIN se oli se 1 voitto 15:sta MUTTA SILTI :D
Horroksesta herännyt vanha possu
Avatar
Sefraim
Herttua
Viestit: 556
Liittynyt: Keskiviikko, 07.05.2008 15:41
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Viesti Kirjoittaja Sefraim » Tiistai, 08.06.2010 21:44

-modded-
Viimeksi muokannut Sefraim, Torstai, 01.07.2010 13:14. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Jos Sotahuuto olisi korttipakka, Camulos olisi jokeri. Ikinä ei tiedä mitä siitä tulee loppujen lopuksi.

Entistä Camulosin komentoporr(s)asta. Kuninkaantekijät II - Pääjärjestäjä ½.

KT2 Hauholla 16-18.8.2013!
Avatar
Sefraim
Herttua
Viestit: 556
Liittynyt: Keskiviikko, 07.05.2008 15:41
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Viesti Kirjoittaja Sefraim » Tiistai, 08.06.2010 21:50

unis kirjoitti:Viime vuoden neljäs eikä ansiotta. Voivat hyytyä joskus pahasti, etenkin pomon menetyksestä.
Jokke korjaa että Perkele oli KOLMAS, me oltiin se neljäs viime vuonna. :D
Jos Sotahuuto olisi korttipakka, Camulos olisi jokeri. Ikinä ei tiedä mitä siitä tulee loppujen lopuksi.

Entistä Camulosin komentoporr(s)asta. Kuninkaantekijät II - Pääjärjestäjä ½.

KT2 Hauholla 16-18.8.2013!
Unis
Kreivi
Viestit: 290
Liittynyt: Tiistai, 10.10.2006 06:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Unis » Torstai, 10.06.2010 11:18

Korjattu :)
Pesis
Paroni
Viestit: 158
Liittynyt: Maanantai, 24.03.2008 00:41
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Pesis » Tiistai, 15.06.2010 22:02

Valkoinen komppania oli ainakin riäkäsyssä törkeesti panssaria, miehen mittaisia kahdenkäden miekkoja, pitkä keihäs tai pari ja lupailivat tuoda bambukeppejäkin sohuun. Puskivat melko taidokkaasti linjaan tai kylkiin tarpeen mukaan... Onneks niitä ei taida kovin montaa olla. Ainiin ja olihan niillä batman kokoluokan kilpi (ä)kin.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Tataarit”