Armeijajakojen ennakkoon arviointia

Vapauden puolesta!

Valvoja: horsesarse-

Viestiketju Lukittu [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Avatar
Stonetroll
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 266
Liittynyt: Torstai, 02.03.2006 13:44
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Armeijajakojen ennakkoon arviointia

Viesti Kirjoittaja Stonetroll » Torstai, 10.06.2010 00:19

Minulla olisi tarkoitus ihan vain aloittaa keskustelu siitä mitä me tiedämme muista armeijoista, niiden vahvuuksista, heikkouksista ja mahdollisista toimintatavoista. Nämä ovat vain minun henkilökohtaisia mielipiteitä joten olisi hyvä jos mahdollisimman moni kertoisi myös omansa. Suurin osa perustuu viime ja edeltävien vuosien suoritukseen ja mielikuviin.

Ottomaanien sulttaanikunta

Sharm En Talian Villit Koirat
Lihapullaliitto
Tuonen Korpit
El Muerte

Toinen pääarmeija on sinänsä jonkinlainen villi kortti, koska villit koirat ja lihapullat on ainakin minulle tuntemattomia ryhmiä. Jos joku tietää onko nämä ryhmät jonkun vanhan ryhmän uudelleennimeyksiä niin siitä olisi apua?
Pääasiassa näyttäisi siltä että ottomaaneilla puuttuu selkeät linjaryhmät, tai ainakin näin pystyi muista viesteistä lukemaan rivien välistä. Vaikka muertelle onkin pitkät keihäät niin sillä ei riitä kestoa ottamaan porukkaa rivissä vastaan. Se on toisaalta vähän huono meille jos olemme paljon heidän puolellaan, koska silloin vastustajan linjavoima kohdistuu paljon enemmän meihin. Lisäksi tuosta porukasta on vaikea nähdä suuria johtajia joita koko armeijan voiton hakeminen tarvitsee. Jos pahistonttu johtaa tätä pumppua niin liittolaiset luultavasti kaivavat korvat päästään jossain vaiheessa tapahtumaa.

Kreikan keisarikunta

Selene Jousineidot
Perkeleen Kohortti
Graalin Hurtat
Wanainmaa

Veikkaisin että kreikan armeija kasaantuu melko isoksi kasvaneen perkeleen linjaläjän ympärille, jota tukee graalin ja vanainmaan löyhemmät rivit. Kumpikin muistaakseni tykkää tapella juuri yhdessä rivissä kun perkeleet taas kasaantuvat isoksi palloksi. Lisäksi kaikki ryhmät ovat kokeneita, mutta tätä armeijaa rasittaa yksi melko iso handicap joka on enimmäkseen jousinaisista koostuva selene. Selene kärsii vähän samasta vaivasta kuin aikaisempien vuosien possut, eli siitä että jousilla ei vain saada aikaan riittävää vaikutusta tässä harrastuksessa että se maksaisi takaisin sen mies(nais) määrän joka niiden käyttöön menee. Sovinisti voisi myös sanoa jotain muuta, mutta se jätettäköön pois.

Tataarit

Special ORC Service
Camulosin Villikarjut
Spitaaliset Vaeltajat

Tataarit ovat mielenkiintoinen yhdistelmä, sillä ylipainoiset orcit ovat täysi vastakohta lähes alastomina kirmaaville possuille. Tällä armeijalla on luultavasti vähän sama ongelma kuin meillä, nimittäin se miten yhdistää nämä kaksi täysin erilaista taistelutyyliä toimivaksi kokonaisuudeksi. Myös yhteistyössä voi tämän takia tulla ongelmia, varsinkin kun orcit ovat olleet varsin haluttomia tekemään mitään muuta kuin sitä omaa juttuaan. Itse näkisin että tehokkain tapa olisi hyökätä possujen ja vaeltajien kimppuun, ja jos nämä kirmaavat karkuun niin sitten saartaa ja tuhota yksinään olevat orcit. Örkkien kanssa kannattaa myös varmistaa se että osumat tuntuvat ainakin raskaammin panssaroiduissa tyypeissä, niillä on kuitenkin alusta asti ollut ongelmia osumien ottamisessa, joko panssarin takia tai sitten se että pari tyyppiä joukossa on ollut liikkeellä täysin omalla kalibraatiolla.

Unkarin kuningaskunta

Ryhmä Rämä
Leskentekijät
Pohjan Väki
Rutto

Unkarikin on mielenkiintoinen tapaus, koska viime vuotinen rämän alennustila voi joko jatkua tai sitten ei. Silti voi odottaa että tavoilleen tuttuna rämäläiset ottavat jälleen armeijan ja puolensa komennon itselleen taistelutehosta riippumatta. Siksi unkaria vastaan saattaa nähdä jotain outoja muodostelmia tai päätöksiä, milloin on tärkeintä muistaa rokottaa kaikenlaisesta hölmöilystä armotta.
Toinen merkittävä ryhmä unkarilla on tänä vuonna kokoa kasvanut rutto, mikä saattaa mahdollisesti myöskin kärsiä tästä koon kasvamisesta. Skirmish porukoilla on kuitenkin eri asia onko ryhmässä alle 10 vai 20+ jäsentä, eikä rutto tunnetusti seuraa kenenkään käskyjä. Vaikka ruttolaiset itse haluavatkin korostaa yksilötaitojaan, niin kylmä tosiasia on se, että pelkällä skirmaamisella ei voiteta tappeluita eikä pystytä pakottamaan vastapuolen toimintaa. Eli tärkeintä on muistaa että näitä ei lähdetä jahtaamaan, vaan suojataan vain oma selusta hyvin ja tuhotaan muut ryhmät viholliselta. Reilussa linjamätössä ruttolaiset ovat yksi heikoimmista ryhmistä ja sieltä päin tuskin nähdään mitään yllättäviä manööverejä. Kaupan päällä näillä on yleensä melko kova yksilösuorituksen paine, joten on mahdollista että ruttolaiset antavat oman puolen hävitä suojellakseen omaa K/D tilastoaan.

Latinalaiset

Maahinkainen
Valkoinen komppania
Corona Muralis
Ulfnar

Yksi vanhimmista ryhmistä eli maahinkainen luultavasti vie tämän armeijan johdon arvovallallaan ja sillä että niillä löytyy kohtuullisen hyviä johtajia ja taktista silmää. Valkoinen komppania koostuu erittäin panssaroiduista ja kohtuullisen taitavista tyypeistä, mutta on luultavasti myös tämän takia melko pieni. Ulfnarit taas ovat ainakin vieneet tapahtuman kovimpien viinan juojien maineen pois kuolalta, mutta ovat silti melko normaalivahva linjarivi enimmäkseen kilpien kanssa.
Tällä puolella on siis ikää ihan hyvin, ja tapahtuman suurin skirmish ryhmä eli maahinkainen jatkaa varmasti samalla taktiikalla kuin tähänkin asti, eli pitkä rivi ottaa vihollisen kiinni ja reunasta lähtee "ladonovi" myllyttämään läpi. Siksi varsinkin maahinkaista vastaan on tärkeä hyökätä päättäväisesti, sillä niiden perusrivi ei ole erityisen kestävä kunnon hyökkäystä vastaan ja näin sivustan koukkaukselle ei myöskään anneta aikaa.
Toiset taistelevat sotahuudossa ja toiset foorumeilla, kaikille makunsa mukaan
Avatar
MrBigMr
Sotalordi
Viestit: 1085
Liittynyt: Torstai, 01.06.2006 11:17
Paikkakunta: Kuopio
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Armeijajakojen ennakkoon arviointia

Viesti Kirjoittaja MrBigMr » Torstai, 10.06.2010 00:57

Stonetroll kirjoitti:Sovinisti voisi myös sanoa jotain muuta, mutta se jätettäköön pois.
Kuten että geneettisesti kodinkoneilla on mammutinmetsästäjää huonompi tilan hahmotus ja kolmiuleinen näkö?


Henk. koht. täytyy sanoa, että itseä huolettaa eniten Latinalaiset. Maahinkaisilla on pelisilmää ja tiimipeliä. Sen perässä tulee Kreikka. Pienellä tuurilla Tataarit ja Unkari kusevat siihen, kun Rämä yrittää päteä ja SOS tekee omia manöövereitään, jolloin koko homma hajoaa härdelliksi (näinhän siinä vähän kävi viime vuonna). Jos jumalat ovat kanssamme, myös Ottomaanit kokevat päällepäsmäröinnin voiman tuntemattoman, nimeltämainitsemattoman tahon puolesta, ja yhteispeli kusisi kintuille.

Ai niin, ja Sharm En-Talian Villit Koirat = Entalia. Ymmärtääkseni Lihapullaliitto on Tura (+jokin toinen tiimi tai kaksi?) Näin ainakin olen kuullut puhetta. Saatan olla täysin väärässäkin.
Beatings will stop once morale improves.
pseudothei
Paroni
Viestit: 193
Liittynyt: Lauantai, 30.05.2009 20:50
Paikkakunta: kirkkonummi
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Viesti Kirjoittaja pseudothei » Torstai, 10.06.2010 03:17

MRBIGMR on oikeassa villit koirat on entalia ja lihapullat on tura
Si vis pacem, para bellum.
sankrimus
Herttua
Viestit: 739
Liittynyt: Keskiviikko, 13.05.2009 05:50
Paikkakunta: Kuopio/Siilinjärvi/Juankoski
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Viesti Kirjoittaja sankrimus » Torstai, 10.06.2010 12:01

Ottomaanien sulttaanikunta (~80)
Sharm En Talian Villit Koirat 25
Lihapullaliitto 30
Tuonen Korpit 15
El Muerte 10

Tataarit (~90-?)
Special ORC Service 25
Camulosin Villikarjut 59
Spitaaliset Vaeltajat 6 Antiskirmish

Unkarin kuningaskunta (~63)
Ryhmä Rämä 22
Leskentekijät 5
Pohjan Väki 16 Kevyt skirmish
Rutto 15

Latinalaiset (~90)
Maahinkainen 30 Raskas ja sekalainen juoksuryhmä
Valkoinen komppania 15
Corona Muralis 21-22 Kevyehkö semilinja
Ulfnar 25

Kreikan keisarikunta (~78 )
Selene Jousineidot 8
Perkeleen Kohortti 40 Raskas linjaryhmä
Graalin Hurtat 15 Keskiraskas linjaryhmä
Wanainmaa 15 Keskiraskas

Camulosin Villikarjuilla suunnilleen puolella on jouset. Rutto taas on ehkä adoptoinut Trauman riveihinsä, joka oli viime vuonna melko hyvin pärjännyt ensikertalaisryhmä.
Dente lupus, cornu taurus petit.
Avatar
mosillan
Kapteeni
Viestit: 115
Liittynyt: Tiistai, 18.11.2008 17:57
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Viesti Kirjoittaja mosillan » Torstai, 10.06.2010 16:16

Pitkälti samoilla mietteillä kuin MrBigMr.

Latinaa ja kreikkaa pitää varoa ja jos toinen näistä saa kaverikseen tataarit niin vastustajalla on paljon tekemistä voiton eteen. Paljon raskasta linjaa sekä possujen skirmaus on tappava yhdistelmä. Onneksi kuitenkin tänä vuonna ex.Entalia lähtee haastamaan possut skirmauksessa ja toivon todella, että he siitä tulisi jotain.

Kreikan suurin valtti on myös niiden suurin heikkous. Heillä on kolme keskiraskasta - raskasta linjaa, joiden takana muutama jousineito ampuu. Jos heidän selkäänsä pääsee niin saa suurta tuhoa aikaan. Ja luulisi joku perkeleestä ottavan komennon tämän armeijan sisällä.

Latinalaiset on vähän enemmän tasapaksua sakkia. Löytyy linjaa ja liikkuvuutta. Maahinkaisen johtaessa... noh se nähdään miten sitten käy, mutta pahasti saa joku moata, että tämän kusisi.

Muiden ryhmien toimivuus ja onnistuminen riippuu hyvin paljolti johtajan kyvyistä. Olisi hieno nähdä SOSin juoksevan possujen tahdissa, mutta sitä tuskin näen.

Yleensä taistelut on kuitenkin 3vs3, joten yhden armeijan huonoudet & hyvyydet tasottuvat. Tarviikin myöhemmin vielä miettiä, minkälainen kukin 3vs3 taistelu olisi, ja millälailla koko vastustajaan kannattaa lähteä kaatamaan omilla voimavaroilla.

EDIT:
Jahas.. ja nyt kun vielä löysin tämän:
pt kirjoitti:Unkari ja Ottomaanit ovat "pääarmeijat": ne ovat lähes aina vastakkain.

Tataarit ovat suurimman osa ajasta Ottomaanien liittolaisia, Kreikka on suurimman osan ajasta Unkarin liittolainen.

Serbia ja Latinalaiset ovat vähän kummankin puolella, Serbia hieman enemmän Ottomaanien ja Latinalaiset hieman enemmän Unkarin puolella.
Noh tarviipa asiaa miettiä tarkemmin, ensi reaktiona kyllä hirvittää omasta puolesta :P mutta menen sinne mihin käsketään.
Avatar
MrBigMr
Sotalordi
Viestit: 1085
Liittynyt: Torstai, 01.06.2006 11:17
Paikkakunta: Kuopio
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Viesti Kirjoittaja MrBigMr » Torstai, 10.06.2010 20:09

mosillan kirjoitti:Ja luulisi joku perkeleestä ottavan komennon tämän armeijan sisällä.
Perkeleen suurin ongelma tähän mennessä on ollut komennon puute. Viime vuonna ne toimi hyvin juuri siitä syystä, että joku ulkopuolinen kävi sanomassa mitä pitää tehdä. Itse ne jäätää pahasti. Muistan hyvin viime vuodelta kun metsässä perkeleblokin keskeltä paistaa Miken kelta-musta asustus ja komentava ääni.

Kaverit tarvii vain sen pari kolme heppua, joilla on pullit sanoa vähän kovemmalla äänellä ja ottaa komentajan rooli, vaikka mitenkä olisi jännäkakka tabardissa eikä tietäisi mistään mitään. Se, että edes joku tekee jotain, on parempi kuin kukaan ei tee mitään. Se on melkein kaikki mikä seisoo perkeleen ja voiton välissä. Muuten niillä on ihan kova yksikkö, jota ei noin vain kaadeta.
mutta menen sinne mihin käsketään.
Jatkoa: Teen siellä mitä huvittaa.
Beatings will stop once morale improves.
pseudothei
Paroni
Viestit: 193
Liittynyt: Lauantai, 30.05.2009 20:50
Paikkakunta: kirkkonummi
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Viesti Kirjoittaja pseudothei » Torstai, 10.06.2010 20:14

ei kaadeta vai katotaanko :D
Si vis pacem, para bellum.
Avatar
Nightingale
Kreivi
Viestit: 406
Liittynyt: Keskiviikko, 25.06.2008 10:07
Paikkakunta: Vantaa, Tikkurila
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Viesti Kirjoittaja Nightingale » Torstai, 10.06.2010 23:51

Ottomaanit ovat varsin kevyitä. Turalaisilla on jotain massaa, mutta Entalian raskaimmat ovat niin raskaita ettei ne eivät liiku ollenkaan. Batman kilvet ovat varsin jäätävää kamaa.

Tataareilla on possut, joista olen tällä kertaa tavallista enemmän huolissani. Ryhmä on sotahuudon pienin liikkuva osa ja Camulosin ryhmä on aivan jäätävän iso. Siellä on paljon pehmeää lihaa, mutta massa tunnetusti vie ja kuten olen sanonut niin sillä ei ole mitään väliä lyökö sua selkään iso haarniska mies kahdenkädenmiekalla vai pieni tyttö puukolla. Koitetaan olla tekemättä mitään tyhmää näiden kanssa.

Unkarilla on Assassiinit jotka ovat petranneet keihäis toimintaansa hurjasti. Heillä on uutta 25mm kalustoa ja tietävät mitä sillä tehdään. Leskentekijöiltä puuttuu aloitekykyä, mutta epäilen vahvasti että heitä käskytetään armotta rämän toimesta ja vaikka ryhmä on pieni, heillä on pitkiä keppejä = vaarallisia. Ruttolaiset ovat tunnetusti ikäviä. Ihan oiekasti tosi ikäviä. Sanan kaikissa merkityksissä.

Latinalaiset ovat ongelma. Maahinkainen ottaa surutta haltuun kaikki kolme liittolaistaan, jonka jälkeen nämä juoksevat päin tappamisen maku suussaan. Näiltä voi odottaa vaikka mitä. En mystifioisi maahinkaista, mutta on myönnettävä että he ovat tehneet tätä enemmän kuin muut. Sen täytyy merkata jotain.

Kreikkalaisten komentaja löytyy todennäköisesti Hurtista. Perkele on suuri ja suunnaton, mutta sisäisesti varsin hajanainen. Pojilla on kuitenkin hyvä mieninki päällä. Juhanin mylly sen sijaan toimii kuin rasvattu jänis ja Hurtat ovat mahdollisesti yksi sohun aloitekykyisimmistä porukoista. Sen lisäksi että ovat myös veteraaneja kaikki.

-Vesa
Kuninkaantekijät II Hauholla 16-18.8! Tulkaa sinne!
Facebook: https://www.facebook.com/events/1676545 ... 2/?fref=ts
Foorumi: http://forum.sotahuuto.fi/viewforum.php?f=189
pseudothei
Paroni
Viestit: 193
Liittynyt: Lauantai, 30.05.2009 20:50
Paikkakunta: kirkkonummi
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Viesti Kirjoittaja pseudothei » Perjantai, 11.06.2010 00:14

tota tohon entalian tyyliin muistaakseni mitä olen kuullut ja kuunnellut sunnuntain treeneissä niin entalia on keskiraskas/raskas skirmi ryhmä eli epäilen että batman kilpiä ainakaan 2 enempää ei nähdä kentällä
Si vis pacem, para bellum.
Avatar
mosillan
Kapteeni
Viestit: 115
Liittynyt: Tiistai, 18.11.2008 17:57
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Viesti Kirjoittaja mosillan » Perjantai, 11.06.2010 14:24

Uskon myös, että ex.Entalia jättää bätmänkilvet kotio, vaikka hienoja ovatkin. Ei niiden kanssa jaksa juosta ja siihen he ainakin pyrkivät.
MrBigMr kirjoitti: Perkeleen suurin ongelma tähän mennessä on ollut komennon puute.
Näin paljon mää taas tiesin. :D
mutta menen sinne mihin käsketään.
Jatkoa: Teen siellä mitä huvittaa.
EI sentään, meidät on opettu tottelemaan. Juoksen päin vihollista ilman aseita, jos tälläinen komento käy. :)
Avatar
goblintaikuri
Herttua
Viestit: 880
Liittynyt: Lauantai, 12.04.2008 21:01
Paikkakunta: Paikkakunta:
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Viesti Kirjoittaja goblintaikuri » Perjantai, 11.06.2010 14:30

Itse taas olen kuullut että batmanit pysyisivät kuvioissa mikä on sikäli loogista että taisivat niihin satoja euroja viime vuonna upottaa.. Ehkä he keventävät lähinnä panssaria? Tai sitten ei? Mutta turan ja entalian keveyden taso ja miten he yrittävätkään taistella tulee vaikuttamaan tappeluksiin ja puolijakoihin paljon.
always FIGHTING~~
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Perjantai, 11.06.2010 14:58

Uskoisin että jos vaan paikalle saavat raahattua, Entalia tulee käyttämään batmaneja vähintään kenttämätöissä. Metsässä voivatkin jättää isot kilvet lojumaan taukopaikalle. Näin ainakin itse tekisin jos minulla olisi resursseja ja kasa isoja, kalliita kilpiä käytettävissä.
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
pseudothei
Paroni
Viestit: 193
Liittynyt: Lauantai, 30.05.2009 20:50
Paikkakunta: kirkkonummi
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Viesti Kirjoittaja pseudothei » Perjantai, 11.06.2010 15:22

epäilen että eivät montaa rahaa vaikea käyttöisiä ovat ja raskaita
Si vis pacem, para bellum.
Avatar
C22
Herttua
Viestit: 909
Liittynyt: Keskiviikko, 15.03.2006 11:18
Paikkakunta: Jyväskylä
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Viesti Kirjoittaja C22 » Perjantai, 11.06.2010 22:12

Kuva
Avatar
MrBigMr
Sotalordi
Viestit: 1085
Liittynyt: Torstai, 01.06.2006 11:17
Paikkakunta: Kuopio
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Viesti Kirjoittaja MrBigMr » Lauantai, 12.06.2010 01:53

Tulkkaus:
"Epäilen, että eivät montaa kilpeä raahaa paikan päälle/mukanaan. Ovat vaikeakäyttöisiä ja raskaita."

Ymmärrän sujuvasti Suomea, Englantia ja Internettiä.
Beatings will stop once morale improves.
Viestiketju Lukittu
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Palaa sivulle “Serbia”