Vuoden 2010 vahvistetut sääntömuutokset

Valvojat: Ylläpito, Järjestäjät

Vastaa Viestiin
Avatar
Julius
Sotahuuto '10 -järjestäjä
Viestit: 248
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 14:56
Paikkakunta: Helsinki

Vuoden 2010 vahvistetut sääntömuutokset

Viesti Kirjoittaja Julius » Perjantai, 12.03.2010 23:51

Heipä hei!

Nyt on aika julkistaa vuoden 2010 sääntömuutosten kohtalo. Jokainen sääntömuutosehdotus esitellään yksitellen, kerrotaan menikö se läpi ja millä ehdoilla ja jos ei niin miksi. Keskustelu omaan threadiinsa.

Kiitos vielä kaikille ahkerille puurtajille ja aktiiveille tulleista sääntömuutoksista! Uudet säännöt päivitettäneen lähiaikoina myös nettisivuille.

Sääntömuutosehdotus 1

Juhani Salonen:

KAHDEN RAAJAN MENETTÄMISESTÄ SEURAA KUOLEMA (TAI KAKSI RAAJAOSUMAA JOHTAA KUOLEMAAN)

Tämä ei luonnollisesti koskisi mitenkään panssarisääntöjä tai muuttaisi niiden käyttöä mitenkään.

Tällähän hetkellä säännöt menevät siten, että kahden saman raajan menettämisestä seuraa kuolema, mutta myös kahden raajan menettäneitä taistelijoita on käytännössä kentällä. Nämä taistelijat (yksikätiset -ja jalkaiset)

a) näyttävät typeriltä pomppiessaan yhdellä jalalla ja kädellä b) ovat hienoinen turvallisuusriski c) aiheuttavat ärtymystä itsemurha-alttiudella d) turhauttavat taistelijoita itsessäänkin, ilman käytännön mahdollisuutta saada mitään aikaan kentällä hyppiminen on turhauttavaa

Sääntömuutoshan ei muuttaisi vallitsevia sääntöjä muuten kuin poistaisi kentältä taistelijat joilla on enää vain yksi käsi ja yksi jalka. Aiheesta on käyty foorumeilla viime syksynä keskustelua, ja tätä viestiä lähettäessä 87% foorumien käyttäjistä kannattaa sääntömuutosta. Keskustelu aiheesta löytyy: http://forum.sotahuuto.fi/viewtopic.php?t=4112&start=0

Ei hyväksytty.

Ehdotus on hyvä, mutta hallitus teki arvovalinnan. Ehdotus ei poista turhaa pomppimista, ja lievästi epätasapainottaa panssaroimattomien ja panssaroitujen eroa: vanhalla systeemillä panssaroimattomat kestävät maksimissaan 2 osumaa ennen kuolemista, panssaroidut taas 8. Uudella systeemillä tämä muuttuisi niin, että panssaroidut kestäisivät vain yhden osuman ja panssaroidut 7. Vanhassa systeemissä panssaroiduilla on potentiaalisesti neljä kertaa enemmän osumakohtia, kun taas uuden ehdotuksen myötä panssaroiduilla olisi seitsemän kertaa enemmän potentiaalisia osumakohtia.

Sääntömuutosehdotus 2

Marko Peussa aka klasu

Tavoite: Nuolista saatujen osumien silmäturvallisuuden parantaminen. Mutta kannattaa pitää mielessä että sama pätee myös muiden aseiden pistokärjille. En ehdota niihin muutoksia kun en niistä tiedä tarpeeksi.

Epäkohta: Nuolenkärjen teipin etureuna voi raapaista silmää osumatilanteessa.

Puute nykysäännöissä: Nykysääntöjen mukaan tehty nuoli voi aiheuttaa silmään raapaisuvamman matalapaunaisellakin jousella ammuttuna.

Testituloksia:

http://www.snowlantern.com/mythbuster/i ... ge=results

Osassa kuvista (Nuolet 1 ... 3) näkyy osumakohtaa kiertävä tumma reunus, joka tulee teipin etureunasta. Teipin reunan osumajälki on välillä terävä. Huomattavaa on että teipin reunan jälkeä ei näy nuolissa joissa sitä ei ole (IDV-nuolet).

Suurnopeuskamerakuvaa asian havainnollistamiseksi:

http://www.youtube.com/watch?v=WOlTApvzoEo

Miten tämän voi testata helposti itse (esim. asetarkastajana): iske nuolen kärkeen kevyesti kämmenellä noin 45 asteen kulmassa siten että kämmen samalla liukuu kohti nuolen sulitusta. Jos vaahtomuovi ei peitä teippiä tuntuu kämmenessä teipin raapaisu. Tämä on ongelma.

Ratkaisuvaihtoehdotukset (saa keksiä vapaasti lisää):

1.) Halkaisijaltaan vähintään 2 cm teipatun alueen halkaisijaa suurempi vaahtomuovikärki. Eli jos kärjen solumuovipehmusteen halkaisija on 5 cm, teipataan sen eteen halkaisijaltaan vähintään 7 cm vaahtomuovipala. Mitoitus on epävarma koska se riippuu siitä miten tasaisesti teippaus on onnistunut. Pelkkä vaahtomuovin rutistaminen kasaan teipillä ei riitä vaan vaahtomuovipala kannattaa leikata tatin muotoiseksi niin että teipin etureuna jää varmasti vaahtomuovin alle. Muistaaksi jollakulla oli tämän tapaisia nuolia SoHu 2009:ssa joten se periaatteessa onnistuu.

2.) Käytetään nykyistä jäykempää vaahtomuovia joka liimataan nuolen bluntin tai solumuovipehmusteen eteen ilman teippiä. Ongelma poistuu koska teippiä ei ole. Tämä olisi hyvä ratkaisu jos sopiva materiaali löytyy.

3.) Sallitaan IDV-nuolet, ei ongelmaa koska ei ole teippiäkään. IDV-nuolten kärkien kovuudesta johtuen näille tarvitaan omat paunasenttirajoitukset joiden valvonta on onneksi helppoa koska nuolilla on standardi maksimivetopituus. Eli voidaan yksinkertaisesti asettaa maksimipaunamäärä kummallekin IDV-nuolelle siten että niistä tulevan osuman voima vastaa tuttua Wikin kärkeä.

Hyväksyttiin pienin tarkennuksin.

Ehdotuksen tukena oli paljon taustatyötä. Hallitus ei kuitenkaan halunnut hyväksyä sääntömuutosta, joka pakottaisi tekemään kaikki nuolenkärjet uudestaan. Siksi myös vanhan malliset nuolenkärjet tulevat kelpaamaan vuoden 2010 Sotahuudossa, kunhan ne täyttävät yleiset turvallisuuskriteerit (erityisesti huomiona kuitenkin: teipin reuna ei saa olla huomattavan lähellä kärkeä tai repsottaa lainkaan). 2011 tullaan hyväksymään ainoastaan nuolet, joissa teippi ei muodosta vaaraa. Hyväksyttiin myös IDV-nuolet KOEAJALLE, kunhan sopiva paunaraja määritellään. Vielä ei siis kannata jokaisen tilata kaappia täyteen IDV-nuolia, vaan jäämme odottamaan kokemuksia Sotahuudon kokoisesta tapahtumasta.

Sääntömuutosehdotus 3

Jaakko Hirvelä

ehdottaisin että oman aseen terästä saisi pitää kiinni jos kädessä on hanskat. Tämä mahdollistaisi esimerkiksi kahdenkäden miekan käyttämisen historiallisesti validilla tavalla. En myöskään usko, että se rikkoisi sääntöjä, tehden kahdenkäden miekasta ylivoimaisen. Muut ase tyypit kuin miekat tuskin hyötyisivät tästä.

Hyväksyttiin.

Hallitus haluaa rohkaista historialliseen tekniikkaan. Mikäli sääntöä aletaan väärinkäyttää, tullaan sääntöä tarkentamaan ja asiaan puuttumaan. Myöskin half-swordingin ystäville huomautus: ei täydellä voimalla pistoja ja kypäriä pyörimään!

Sääntömuutosehdotus 4

- Eveliina Rintamäki / Triks

"Sääntöehdotus bambutolpan sallimiseen (varsi)aseen runkomateriaalina tai runkomateriaalin osana.

Epäkohta: Sallitun hyvän ja edullisen varsiaserunkomateriaalin puute.

Johdanto:

Tällä hetkellä sallituissa runkomateriaaleissa on varsiaseiden suhteen merkittäviä huonoja puolia. PVC:n osalta 30-millinen on tuplaputkenakin liian löysää yli kahden metrin aseissa ja 40- ja 50-millisistä PVC-putkista tehdyistä aseista tulee helposti tarpeettoman massiivisia (ongelma lähinnä hilpareiden osalta). Lisäksi paksummat runkoputket vaativat myös enemmän ja kalliimpaa eristeputkea.

Lasikuitu on helpottanut tilannetta, mutta sillä on omat ongelmansa: 20-millinen lasikuitu on sekä kallista että helposti särkyvää. 25-millinen on kestävämpää, mutta vielä kalliimpaa, eikä sekään tunnu kestävän (hajonnut 2 kertaa, vaikka käyttö hyvin vähäistä) hakkaamista. Myös 30-millisestä lasikuiturungosta valmistettu 2k-miekka on saatu poikki varsin vähäisellä käytöllä, joten pikaisen arvion perusteella saattaa lasikuitu olla lyömäaseeseen sopimatonta materiaalia.

Maailmalla (ainakin Viro ja Kanadan Bicolline, en ole tehnyt laajempaa kartoitusta) bambu näyttäisi olevan varsin yleisesti käytössä oleva runkomateriaali sekä miekoille että varsiaseille.

Ohuemmat bambukukkakepit (n. 17-24mm) menevät bofferikäytössä poikki melko helposti, mutta 180-senttisinä myytävät bambutolpat (kyllä, kaupassa artikkelin nimi on todella bambutolppa...) vaikuttavat sekä erittäin keveiltä, että erittäin kestäviltä.

Tavoite:

Bambun, erityisesti bambutolppien (30-50-millistä putkea), käyttökelpoisuutta varsiasemateriaalina tulisi tutkia tarkemmin.

Jos bambu on käyttökelpoinen varsiasemateriaali, tulisi se sallia suomalaisessa boffausskenessä mahdollisimman pian. Tämän sääntöehdotuksen tavoite on saada bambutolpat hyväksytyksi pitkien aseiden runkomateriaaleiksijättää, olettaen, että ne todella ovat ominaisuuksiltaan nykyisiä materiaaleja paremmat. Tämä sääntöehdotus ei ota kantaa bambun soveltuvuuteen lyhyissä miekoissa tai muissa lyhyemmissä aseissa, koska ilmaistut epäkohdat eivät koske niitä.

Lisäksi bambutolpista saataisiin helposti kevyttä korjausmateriaalia 20- ja 25-millisten lasikuitukeihäiden paikkaamiseen, eikä metalliputkia tarvitsisi käyttää.

Huomioitavaa (kaikki ao. viittaukset koskevat bambutolppia): - bambutolpat ovat erittäin jäykkää matskua (jäykempää kuin 30-millinen lasikuitu) - bambu ilmeisesti kestää merkittävästi paremmin kuin lasikuitu (oma näppituntuma, minulla on hallussani viisi bambutolppaa; lisäksi orbitin sanoin, "en saanut paskaksi vaikka yritin"; sittemmin ilmeisesti jokin bambutolpparunkoinen ase kuitenkin hajonnut?) - bambu on merkittävästi edullisempaa kuin PVC ja lasikuitu (180cm pätkä on 6e) - bambun väitetään sälöytyvän ikävästi hajotessaan, mutta asiasta on ristiriitaista tietoa; teippaus ilmeisesti estää tämän joka tapauksessa; epäselvää, millainen teippaus riittää sälöytymisen (jos sitä tapahtuu) estämiseksi - bambutolpasta rakennetut varsiaseet ja miekat ovat tuntuvasti kevyempiä kuin nykyiset 40/50-millisestä PVC-rungosta tehdyt - keveytensä ansiosta ne ovat myös nopeampia käyttää => mahdollista, että bambu hiljalleen korvaisi nykyistä asekantaa? - bambun saatavuus on kohtuullinen kautta maan (plantagen-liikkeitä on tiheämmässä kuin etraa) - bambua voisi mahdollisesti käyttää "päivittämään" vanhoja 30-millisestä PVC:stä (tuplaputkella tai ilman) tehtyjä varsiaseita - bambua voisi mahdollisesti käyttää yhdessä 25-millisen lasikuidun kanssa todella pitkien keihäiden (mallia teleskooppi) rakennusaineena, säästäen kustannuksissa

Vaihtoehtoja: - kielletään bambutolpat niiden liiallisen jäykkyyden vuoksi - kielletään bambutolpat pelillisistä syistä (niistä rakennetut hilparit ovat nykyistä hilparikantaa kevyempiä => useimmissa tilanteissa parempia) - rakennetaan bambutolpparunkoisia varsiaseita, käytetään niitä pk-seudun treeneissä ja kerätään kokemuksia

Tiivistäen:

Maailmalla bambua käytetään aseiden runkomateriaalina. Ohuempi bambukukkakeppi on todettu liian hauraaksi materiaaliksi, mutta bambutolpista on Suomen boffausskenessä hyvin vähän kokemusta. Aiheesta liikkuu jonkin verran huhuja, ja ristiriitaista tietoa sekä ennakkokäsityksiä lienee viljalti. Parhaassa tapauksessa bambutolpat voisivat tarjota erityisesti lyömävarsiaseisiin (hilparit, glaivet) ja pitkiin 2k-miekkoihin aiempia vaihtoehtoja edullisemman ja keveytensä puolesta turvallisemman ratkaisun. Bambutolpasta runkoiset varsiaseet ovat kuitenkin jäykempiä kuin nykyisin sallitut materiaalit, minkä johdosta asiaa tulee tutkia tarkemmin jotta turvallisuus ei kärsi (paino vs. jäykkyys).

Johtopäätös:

Bamburunkoisia varsiaseita tulisi rakentaa, testata ja verrata nykyään sallittuihin ratkaisuihin. Nähdäkseni paras tapa motivoida tällaista toimintaa on tarjota bamburunkoisille varsiaseille mahdollisuus olla hyväksyttyjen aseiden joukossa seuraavassa Sotahuudossa, sekä - jos alustavia testejä saadaan tehtyä jo kesällä - kokeilla niitä (erikoissyynillä asetarkastuksessa, tietenkin) FaBassa."

-

Näin. Itse olen käyttänyt bambu-hilparia alkaneena vuonna Omnian treeneissä ja olen ollut tyytyväinen. Tällä hetkellä ko. treeneissä pyörii 3-4 kpl bamburunkoisia varsiaseita, joista kahden varsi on teipattu, mikä lisää aseen painoa mainittavasti (ei kuitenkaan yllä PVC-putken tasolle). Olen sitä mieltä, että teippaamista tulisi vaatia, sillä teippaamattomana ase on turhan kevyt. Lisäksi on olemassa myös pieni sälöytymisvaara, josta on kuvamateriaalia foorumilla. Ainakin nuori bambu murtuu siististi. Meillä teippaamiseen on käytetty lasikuituharsoa + jääkiekkomailateippiä ja hyvin toimii.

Palaute treeneissä on ollut pääasiassa positiivista. Osumat tuntuvat kevyiltä, mutta ovat kuitenkin tuntuvia. Avomiestäni, joka näitä on tehtaillut, on saanut tilauksia bambuaseista, josta saankin aasinsillan siihen, että bambu on riittävän kevyt runkomateriaali myös kevytrakenteisemman käytettäväksi. Itse tein 50 mm putkesta hilparin viime vuodeksi enkä sitä loppujen lopuksi pystynyt käyttämään painon vuoksi. Bambun salliminen poistaisi ongelman, jonka kanssa kuulopuheiden mukaan painiskelee moni muukin.

Hyväksyttiin.

Bambutolppa (30-50-millinen putki) sallitaan runkomateriaaliksi yli 180cm pitkiin hilpareihin ja glaiveihin. Ei siis keihäisiin, eikä lyhyempiin aseisiin, sillä niiden turvallisuudesta ei ole vielä varmuutta. Bambuaseiden varsi tulee teipata.

Sääntömuutosehdotus 7 käsitteli samaa asiaa.

Sääntömuutosehdotus 5

Ivar Kullberg (Pahistonttu)

Hei! Ehdotan, että varstat sallitaan jälleen seuraavan kaltaisin säännöin: -Koko aseen maksimipituus sama, kuin muillakin varsiaseilla -Ketjun pituus maksimissaan 25cm -Kuula/puikula on ainoa vahingoittava osa (sekä mahdollinen peräpiikki) -Kuula/puikula on tehtävä kokonaan vaahtomuovista -Ketju tulee pehmustaa vähintään 15mm solumuovilla mahdollisimman tiheästi

Hyväksyttiin muutoksin.

Sallitaan varstat, joiden varren, ketjun ja lyömäosan yhteispituus on metri. Ketju on maksimissaan 20 cm pitkä ja riittävästi pehmustettu. Lyömäosassa ei sallita sählypalloa painavampaa/terävämpää esinettä. Vuoden 2010 järjestäjät lupaavat päästää järjen kanssa tehdyt historialliset kahdenkäden maatalousvarstat läpi tarkastuksesta, mikäli ne sopivat niitä käyttävän ryhmän sosioekonomiseen statukseen.

Sääntömuutosehdotus 6

mikko lehto

Hei! Tässä olisi siis sääntöehdotus varsiaseiden maksimipituusrajoituksien muuttamisesta:

(Kts. Keskustelu http://forum.sotahuuto.fi/viewtopic.php ... sc&start=0)

HUOM! Tässä sääntöehdotuksessa termi "Varsiaseet" viittaa kahden käden aseisiin sekä varsiaseisiin, mutta ei keihäisiin.

SÄÄNTOEHDOTUS: Varsiaseille ja kahdenkäden aseille pitäisi asettaa jokin absoluuttinen maksimipituus, joka ei riipu käyttäjän pituudesta ( Foorumikeskustelussa eniten kannatusta sai 2.5m, mahdollisesti siksi, että olemassaolevaa asekantaa ei luultavasti joutuisi tällöin lyhentämään. Itse kannatan lyhyempää rajaa, esim 2.3m, koska 2.5m on jo niin pitkä, että sen mittaisilla aseilla lyöminen alkaa muodostamaan turvallisuusriskin sekä lyhyempi raja toisi selkeämmän eron keihäiden la varsiaseiden välille. Kahdenkäden miekoille luultavasti sopiva olisi 180cm). Tarkka pituus kuitenkin jätetään tässä sääntöehdotuksessa järjestäjien päätettäväksi.

EPÄKOHTA: Tällä hetkellä Varsiaseiden maksimipituus riippuu käyttäjän pituudesta. Pitkät käyttäjät, joilla on yleensä suurempi ulottuvuus saavat lisäetua, koska heidän varsiaseensakin saavat olla pidempiä. Näin ollen säännöt asettavat taistelijat eriarvoiseen asemaan. Lisäksi sääntöä on mahdoton valvoa ja on käytännössä varmaa, että sääntöä on rikottu tähän mennessä sotahuudossa sekä tietoisesti että epätietoisesti.

HYÖDYT: Sääntöjen selkeyttäminen. Varsiaseiden pituuden mittaaminen kävisi huomattavasti helpommaksi, kun varsiaseita ei tarvitsisi mitata yhdelle henkilölle. Näin ei myöskään olisi mahdollista kenenkään käyttää itselleen liian pitkää varsiasetta.

MAHDOLLISET HAITAT: Riippuen säädetystä pituusrajasta, joutuisivat jotkut mahdollisesti leikkaamaan oman varsiaseensa lyhyemmäksi.

TIIVISTÄEN JOHTOPÄÄTÖS: Varsiaseilla kannattaisi olla absoluuttinen maksimipituus, koska se selkeyttäisi sääntöjä, tekisi varsiaseiden maksimipituusrajoituksesta tasapuolisen, helpottaisi aseiden tarkastusta ja poistaisi mahdollisuuden (tietoisen tai epätietoisen) huijaamiseen säännössä.

Hyväksyttiin.

Asetettiin varsiaseiden (keihäät poislukien) maksimipituudeksi 230cm sekä kahdenkäden miekkojen maksimipituudeksi 180cm.

Sääntömuutosehdotus 8

Konsta Nikkanen

Nokkisuoja.* Jonkinlainen lyhyt, selkeä ohjeistus sääntöihin siitä
minkälainen nokkisuojan tulee olla. Yhdellä puolella, kasteluletkulla
jäykistetty.

Vanha teksti:

*Nuolessa tulee olla nokkisuoja suojaamassa silmää kääntyneen tai kimmonneen
nuolen nokilta. Nokkisuojan kannattaa valmistaa Wizzylin nokkisuojaohjeen
mukaan. Nokkisuojan voi valmistaa laittamalla ohjeenmukainen suoja nokin
kummallekin puolelle. Nokkisuojan voi valmistaa myös ilman ohjeessa
mainittua puutarhaletkua, mutta sen käyttö on suositeltavaa. Nokkisuojien
toimivuudesta ja haittaavuudesta halutaan palautetta jotta tulevina vuosina
saataisiin toimivampia ja parempia ratkaisuja.*

*Lisätietoja nokkisuojan rakentamisesta löytyy nuolenteko-ohjeet sivulta
Sotahuudon wikistä.*


Ehdotukseni uudeksi tekstiksi:

*Nuolessa tulee olla nokkisuoja suojaamassa silmää kääntyneen tai kimmonneen
nuolen nokilta. Nokkisuoja valmistetaan solumuovikaistaleesta, jonka
sisäpuolelle on teipattu puutarhaletkun palanen. Myös muunlaisia
nokkisuojaratkaisuja ja -materiaaleja voi käyttää, kunhan ne ovat vähintään
yhtä suojaavia kuin minimistandardi.*

*Lisätietoja nokkisuojan rakentamisesta löytyy nuolenteko-ohjeet sivulta
Sotahuudon wikistä. Nokkisuojan minimistandardi löytyy Sotahuudon
internet-sivuilta.*

Hyväksyttiin.

Hyvä selvennys sääntöihin.

Sääntömuutosehdotus 9

*Olli Hakkarainen*

Sääntöehdotus: Autenttisten suojavarusteiden (tässä: kangaspanssarien)
tekemiseen rohkaiseminen vähentämällä vaadittua paksuutta.

Epäkohta: Kangaspanssariin pitää uhrata aikaa ja vaivaa, ja sitten joku
tulee työntömitalla toteamaan, että tämä autenttinen suojavaruste on
millimetrin liian ohut tästä kohtaa, joten et saa siitä pistettä.
Vastaavasti täysin epähistoriallisten viritysten kasaamisesta tippuu
automaattisesti piste, vaikka niillä ei olisi mitään tekemistä 1)
suojaavuuden tai 2) historiallisuuden kanssa.

Vanha teksti: "Yhteen tikatuista kangaslevyistä tehdyn haarniskan tulee
tällöin olla vähintään 10 mm paksuinen"

Uusi teksti: "Yhteen tikatuista kangaslevyistä tehdyn haarniskan tulee
tällöin olla vähintään 8 mm paksuinen"

Perustelut: Yleisin panssarointimuoto on ollut kangaspanssari, jota on
käytetty sekä yhdistelmissä muiden kanssa että köyhemmät yksinään.
Kangaspanssarin antama "oikeita iskuja" vastaan antama suoja on
huomattavasti parempi kuin kuuden millimetrin pehmeiden nahkakerrosten tai
muovisten kypärien, riippumatta siitä, onko se 8 vai 10 mm paksu. Koska on
syytä tukea autenttisempien varusteiden tekemistä (versus epäautenttisten),
on kangaspanssarisääntöjä syytä lieventää.

Ei hyväksytty.

Perustelut: Kangaspanssareiden panssaripisterajan alentaminen ei ole oikea keino lisätä kangaspanssarien määrää taistelukentillä.

Sääntömuutosehdotus 10

Konsta Nikkanen

Varsijouset ovat nykymuotoisen paunarajoituksen kanssa hyödyttömiä.
Juuri varsijousten suhteen paunasenttisysteemi olisi parempi. Varsijousella
kun vetopituus on niin lyhyt, että suhteessa samaa voimaa ei paunoista saada
kuin käsijousella.

Sääntötekstiin lisättäisiin seuraava lauseke, kohtaan "Jouset"

*Varsijousien suhteen Sotahuuto 2010:ssa käytetään kokeiluluonteisesti
paunasenttejä. 25 paunan rajoituksen sijaan varsijousten maksimijäykkyydeksi
asetetaan 1500 paunasenttiä. Paunasentit lasketaan kertomalla kaaren
jäykkyys (paunoina) maksimivetopituuteen jännitettynä maksimivetopituudella
(sentteinä). Siis jos varsijousen kaaren jäykkyys täydessä vedossa on 40
paunaa ja sen maksimivetopituus on 30cm, sen jäykkyys paunasentteinä on 1200
ja se siis sopii käytettäväksi Sotahuudossa. Varsijousen vasamiin pätevät
samat pehmustusvaatimukset kuin normaaleihinkin nuoliin.*

Hyväksyttiin.
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Lauantai, 13.03.2010 13:22

Kiitos näistä. Kaikki hyväksytyt ja hylätyt oli erittäin hyvin perusteltu.
Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Avatar
Archibald
Marsalkka
Viestit: 2182
Liittynyt: Torstai, 30.03.2006 19:56
Paikkakunta: Stockholm

Viesti Kirjoittaja Archibald » Lauantai, 13.03.2010 15:27

Daa? :roll:


-a
pseudothei
Paroni
Viestit: 193
Liittynyt: Lauantai, 30.05.2009 20:50
Paikkakunta: kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja pseudothei » Sunnuntai, 14.03.2010 19:28

kiitän jalkajousien hyväksymisestä noilla säännöillä
Si vis pacem, para bellum.
Kapselitus
Kreivi
Viestit: 291
Liittynyt: Keskiviikko, 27.05.2009 18:34
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kapselitus » Sunnuntai, 14.03.2010 20:44

Oliskos kuvia tämmöisistä oikeaoppisista varstoista?
Avatar
Wizzyli
Herttua
Viestit: 632
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 23:48
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Wizzyli » Sunnuntai, 14.03.2010 22:06

Oletan että kyse on näistä:

Kuva
Kuva ALL HAIL MIGHTY CELESTIAL
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kantti » Maanantai, 15.03.2010 15:36

Ja tuollaisten Wizzylin kuvan laitteiden käyttäjien sosioekonomiseen taustaan ei kuulunne mikään säkkikangasta ylellisempi tai suojaavampi puhumattakaan jousia kummemasta muusta aseistuksesta.
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Kapselitus
Kreivi
Viestit: 291
Liittynyt: Keskiviikko, 27.05.2009 18:34
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kapselitus » Maanantai, 15.03.2010 18:29

Lähinnä bofferivarstasta kuvaa kaipasin :P
Vibelius
Herttua
Viestit: 692
Liittynyt: Keskiviikko, 14.05.2008 18:01
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Vibelius » Tiistai, 16.03.2010 01:00

http://www.edhellen.com/images/flail/flail3b.jpg

Tuossa kuvassa näyttäisi olevan about oikeaoppinen sääntöjen mukainen bofferivarsta, vaikka lähde onkin ulkomainen.

Oikeaoppista bofferi-maatalousvarstaa ei varmaan kukaan ole vielä tehnytkään. Wizzylin linkittämästä kuvasta voi tietty ottaa mallia, mutta kuten järjestäjät sanoivat, sen mahdollinen läpimeno käsitellään poikkeuksena sääntöön.
Jätä se herkkukori siihen.
Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 500
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Tiistai, 16.03.2010 10:41

^Yritystä on ollut.
Käytin fabassa kahdenkäden "maatalousvarstaa", jonka osumapalikka ei nyt ihan oikeanmuotoinen ollut, sinne päin kuitenkin. Asetta ei tehty optimointitarkoituksissa ja se näkyi kentällä. :lol:

(oikealla purppuraan/mustaan pukeutunut.)

http://i584.photobucket.com/albums/ss29 ... G_0017.jpg
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
Nuoska
Sotilasmestari
Viestit: 83
Liittynyt: Tiistai, 04.08.2009 22:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Nuoska » Torstai, 18.03.2010 15:11

Kahdenkäden boffovarsta tuskin vastaa ihan tota maataloustyökalua, vaan ennemminkin siitä kehitettyä sotilasversiota(joka on kyllä kovin samanlainen...):

Kuva
Wikipedian kuvateksti tohon: "A typical European military flail, derived from the agricultural tool"

Se espoon treeneissä pyörinyt pahistontun ase on nyt(ketjun lyhennyksen jälkeen) aikalailla tuon kuvan mukainen, joskin tuo vahingoittava osa on lyhyempi. Uskoisin että toi kärkipuikula kannattaa pitää suht lyhyenä, koska pitkä sellainen käyttäytyisi varmaan aikalailla naurettavasti kiitos materiaalinvaihdoksen jo muutenkin suureen vaikutukseen mitä tulee tohon asetyyppiin.

Ilmeisesti sotakäyttöön tehdyt kahdenkäden varstat oli kuitenkin käytössä lähinnä talonpoikaisarmeijoilla, joten sinänsä toi järjestäjien vaade ei ole ainakaan historiallisesti epäpätevä. Tosin tän forumin kontekstissa oon ehkä viimenen henkilö keneltä kannattaa kysyä mitään vähänkään tarkempaa keskiajasta :)
Avatar
Klasu
Kreivi
Viestit: 398
Liittynyt: Tiistai, 24.04.2007 18:53

Viesti Kirjoittaja Klasu » Torstai, 25.03.2010 18:58

Terp, onko IDV-nuolten paunasenttiraja selvinnyt? Testien perusteella sille voisi sellaisen helposti asettaa.
Avatar
olaus
Ritari
Viestit: 73
Liittynyt: Sunnuntai, 08.06.2008 21:33

Viesti Kirjoittaja olaus » Keskiviikko, 31.03.2010 14:17

Mainittakoon tässä jälkimaailmalle, että yhden noin heti sääntömuutosehdotusten lähettämisen jälkeen käymäni keskustelun perusteella olisin vetänyt tuolla tavoin muotoilemani muutosehdotuksen takaisin. Nyt kävi näin.
Avatar
Amileontti
Herttua
Viestit: 566
Liittynyt: Maanantai, 16.10.2006 01:36
Paikkakunta: Hki.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Amileontti » Keskiviikko, 31.03.2010 16:00

Käsitinkö nyt oikein? Oman aseen terästä saa pitää kiinni jos kädessä on hanskat? Pitääkö hanska olla vain terästä tarttuvasta kädessä, vai molemmissa? Mikä on hansikkaan vähimmäisvaatimus? :roll: Kaikella kunnioituksella, ei tuossa yksityiskohdassa ole käytännössä mitään järkeä. Eiköhän se miekan terä leikkaa niin tumpusta kuin sormesta läpi, jos on leikatakseen. Ei sillä että sääntömuutos on kokonaisuudessa huono, päinvastoin, terästä tarttumis -uudistusta olen odotellutkin, mutta mielestäni on typerää vaatia sotaajilta jotain proppia voidakseen käyttää asetekniikkaa. Samaten varstoissa, mutta itseäni ei henk. koht. flailit juuri kiinnosta.
Varmalla sydämellä
Zenzu
Sotalordi
Viestit: 1014
Liittynyt: Keskiviikko, 29.08.2007 18:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Zenzu » Keskiviikko, 31.03.2010 18:38

Ymmärtääkseni hanskaa ei vaadita. Sääntöehdotuksessa puhuttiin hanskoitetusta soturista, mutta virallinen uudistus yksinkertaisesti salli tarttumisen omasta terästä. Fiksujakin päätöksiä tehdään, siis.
Eglardion
Kreivi
Viestit: 411
Liittynyt: Keskiviikko, 29.10.2008 11:12
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Eglardion » Keskiviikko, 31.03.2010 20:19

No itse lähetin humalassa kyseisen sääntöehdotuksen, joten se ei ole kovin hyvin muotoiltu. Sitä ei myöskään ole puitu foorumeilla. Itse tarkoitin että terästä kiinni pitävässä kädessä tulee olla hanska, mutta täytyy kyllä olla aika omituinen tyyppi jos ei pidä toisessa kädessä hanskaa.

"Hanskalla" tarkoitin jotain mikä oikeasti estää terää pureutumasta ihoon. Mikä tahansa nahkahanska täyttää tämän kriteerin. Sen sijaan ohuesta kankaasta valmistettu hanska tuskin toimisi. Common sense please!

Tiedän toki ettei tällä viestillä ole mitään merkitystä itse sääntöön mikä on hyväksytty, mutta sääntöehdotuksessani todetaan että henkilöllä on oltava kädessä hanskat. (Huomioi että se on ehto terästä kiinni pitämiselle. Lisäksi sana hanska on monikossa viitaten että henkilöllä tulee olla molemmissa käsissä hanskat. Toisaalta ehdotukseni on täynnä syntaksi virheitä ja muotoilu on kehno, joten ei ole täysin varmaa mitä allekirjoittanut on tarkoittanut.)
Lisäksi ehdotus hyväksyttiin ilman tarkennuksia :wink:
There is no good, no evil - Only decisons and consequenses.
Avatar
Styxe
Paroni
Viestit: 183
Liittynyt: Sunnuntai, 09.09.2007 22:17
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja Styxe » Tiistai, 27.04.2010 12:28

toivoisin tähän järjestäjiltä tarkempaa linjausta, koska olen ollut huomaavinani, että jos jossakin säännössä on tulkitsemisen varaa, siitä nousee kova poru. sitten sitä täytyy seuraavana vuonna miettiä uudestaan. olisi tietysti hienoa, jos kaikki säännöt tarvitsisi laatia vain kerran, mutta usein on niin, että vain kokemus näyttää, mikä toimii ja mikä ei.
2007 Auerbach-Galenit
2008-2013 Tuonen Korpit
2014 PeikonRiski
2015 Imperiumilla lainassa
2016-2017 RiskiRetkeläiset
2018 Valdyrilla lainassa
Avatar
pt
Sotahuuto '10 -järjestäjä
Viestit: 347
Liittynyt: Maanantai, 21.05.2007 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja pt » Keskiviikko, 28.04.2010 12:59

Hanskaa ei siis tosiaankaan vaadita. Jos vaadittaisiin, sitä ei kuitenkaan voitaisi järjestäjien toimesta asetarkastuksissa mitenkään valvoa ja se johtaisi käytännössä vain turhaan huuteluun taistelukentällä. Tuskin tässä on mitään suuria mahdollisuuksia optimointiin, vai?
Vibelius
Herttua
Viestit: 692
Liittynyt: Keskiviikko, 14.05.2008 18:01
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Vibelius » Torstai, 29.04.2010 22:42

Sopiiko kysyä, vieläkö vanhojen sääntöjen puhtaaksikirjoittaminen on ohjelmassa, ja koska niitä pääsisi mahdollisesti havainnoimaan?
Jätä se herkkukori siihen.
Avatar
Falcata
Kuningas
Viestit: 2839
Liittynyt: Sunnuntai, 31.12.2006 15:39
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Falcata » Torstai, 29.04.2010 22:47

Ja koska kotisivuille päivitetään 2010 säännöt?

"Learn to obey before you command."

"Ei se ase vaan se käyttäjä."
Avatar
Julius
Sotahuuto '10 -järjestäjä
Viestit: 248
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 14:56
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Julius » Torstai, 29.04.2010 23:50

Moi,

Uudet säännöt on jo kirjoitettu (tai siis ne muutokset on lisätty vanhoihin), ja ne ilmestynevät nettisivuille heti seuraavan sisältöpäivityksen myötä.
Avatar
Pajatso
Kreivi
Viestit: 278
Liittynyt: Keskiviikko, 28.04.2010 19:45
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Pajatso » Tiistai, 11.05.2010 23:43

Ymmärsinkö nyt oikein ETTEI bambua saa käyttää 2h miekoissa, vaikka sitä myydään juuri ihanan kokoisissa 180cm pätkissä? Jos näin on niin miksikäs? Ja miksi se yleensäkkin kielletty lyhyemmiltä aseista?

Tulisi nimittäin aika ihanasti halvemmaksi, eikä tarvitsisi yhtä asetta varten ostaa niin perkuleesti sitä putkea...
"(Say 'thank you'.) NIPPLE SALADS!! (...Close enough.)"

"Let's see how those degenerate sophisticates handle a healthy dose of pure unreasoning violence."

- Avatar kuvan ottanu rakastettu kanssapossu Satu Lahdti, thänks<3
Avatar
PattiJalka
Marsalkka
Viestit: 2389
Liittynyt: Lauantai, 05.04.2008 19:22
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja PattiJalka » Tiistai, 11.05.2010 23:49

Bambu ei jousta tarpeeksi lyhyinä pätkinä, eli kieltoon sama syy kuin lasikuidullekin. Liian ohut tikku, joka taas joustaisi sopivasti, taas sälöytyy, eikä sekään ole hyvä vaihtoehto.
Kuvaajana Juha-Matti Marjamaa
Avatar
N.Hirvelä
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 2613
Liittynyt: Torstai, 08.06.2006 18:15
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja N.Hirvelä » Torstai, 13.05.2010 11:45

Pajatso kirjoitti:Ymmärsinkö nyt oikein ETTEI bambua saa käyttää 2h miekoissa, vaikka sitä myydään juuri ihanan kokoisissa 180cm pätkissä? Jos näin on niin miksikäs? Ja miksi se yleensäkkin kielletty lyhyemmiltä aseista?
Eikös tuohon vastattu ihan jo tuossa ensimmäisessä viestissä jossa oli vastaus bambun käyttöön:

"Ei siis keihäisiin, eikä lyhyempiin aseisiin, sillä niiden turvallisuudesta ei ole vielä varmuutta."
http://scafightingfinland.com/ - Tule mukaan lyömään haarniskassa kovaa, mutta turvallisesti!
http://scafightingfinland.com/forums/ Rottinkitaistelun uudet foorumit
Pyry Veteli
Sotahuuto '10 -järjestäjä
Viestit: 889
Liittynyt: Perjantai, 09.05.2008 11:39
Paikkakunta: Helsinki/Sonkajärvi, Iisalmen Gallia Cisalpina

Viesti Kirjoittaja Pyry Veteli » Maanantai, 24.05.2010 22:05

Sain keväämmällä bambuisen testimiekan (140-145cm) poikki huomattavan vähällä käytöllä, siinä yksi hyvä syy käyttää sitä mieluummin ekstrapitkien miekkojen vahvikkeena (muovin sisässä). Tässä tietysti lajike voi vaikuttaa.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ilmoitukset”