Lauantaiaamun skenut

Ranska, Bretonnia.
Takavasara-Ulfnar, Spartitaes Hoplitai, Leskentekijät, Ultima Thule, Tuusan nuuska, Galenit
Avatar
Falcata
Kuningas
Viestit: 2839
Liittynyt: Sunnuntai, 31.12.2006 15:39
Paikkakunta: Jyväskylä

Lauantaiaamun skenut

Viesti Kirjoittaja Falcata » Torstai, 02.07.2009 01:03

Okei eli puolijaot tuli jo lauantaiaamuksi. Kävi erittäin paska nakki, sillä vihollisella on sekä Rutto että Muerte. Ja siinä sivussa sitten myös Kuola, Maahinkainen ja Perkele. Eli siis

York + Englanti + Palkkikset VS Tudor + Wales + Skotlanti.

Eli suomeksi sanoen paskin mahdollinen nakki jos multa kysytään. Vihollisella on linjassa Kuola, Maahinkainen, Perkele ja Graal. Meillä taas on Rämä, Entalia, SOS ja Vishna. Turasta ei ota selvää onko ne Ulfvasaran kaltainen laidanvyörytysposse vai koittaako ne seistä linjassa. Oli miten oli, linjat ovat kohtuu tasaiset. Mutta nää skirmaajat. Vihollisella on Rutto, Muerte, Camulos, Trauma, Aracos, Corona Muralis, Spitaaliset, Pohjan väki, Leviaattani, Morrigan, Herrasmiehet(, Wanainmaa). Meillä on Ulfvasara, Galen, Tuska, Thule, Tuonen korpit, Galloglaich, Goblin Team ja Jesus Imperator.

Eli toisin sanoen linjat ovat tasaiset, mutta vihollisella on laadullinen ylivoima skirmaajien suhteen. Kokeneita skirmaajia kuten Rutto, Muerte, Possut. Spitaaliset ja Leviaattani ovat myös olleet aikaisemmin Sohussa. Meidän kokeneet skirmaajat? Nolla (jos Tura ei skirmaa). Ulfnarista osa porukasta on tietääkseni ensikertalaishuutajia ja Galeneilta ja Tuskalta puuttuu miesvoimaa ollakseen iskukykyinen. Korpit taas olivat viime vuonna heittopusseja niin ikävältä kuin se kuulostaakin, toivottavasti asiat ovat kunnossa tänä vuonna.

Eniveis, mielestäni meistä olisi armeijallemme eniten hyötyä jos pystyisimme pelaamaan Ruton ja Muerten pelistä pois. Todennäköisesti Muerte ja Rutto sijoittuvat molemmat samalle puolelle laitaa ja pyrkivät murtautumaan läpi. Rutto+Muerte pommin pitelemiseksi me tarvitaan Spartaa tai Turaa. Jos molemmat ryhmät lähtevät kiertämään, meidän skirmaajien täytyy jatkuvasti sijoittua Rutto+Muerten ja oman armeijamme perseen väliin. Jos Rutto+Muerte koittaa päästä läpi esim. Ulfvasaran kohdalta, me otetaan taaksepäin ja annetaan Spartan vetäistä kylkeen. Tai vaihtoehtoisesti Sparta voisi screenata jo ennen kontaktia Rutto+Muertea päin, jolloin Ulfvasara voi iskeä kiinni myötäilyn sijaan. Sparta kun pystyy pidättelyhommiin paljon meitä paremmin. Tällaisessa tilanteessa Galen+Tuska+Thule pitää vaan koittaa eliminoida noita vihollisen lukemattomia pikkuskirmaajia.

Ideoita?

"Learn to obey before you command."

"Ei se ase vaan se käyttäjä."
Avatar
Nipsu
Herttua
Viestit: 682
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 16:55
Paikkakunta: Lautiosaari, Lounais-Lappi

Viesti Kirjoittaja Nipsu » Torstai, 02.07.2009 04:11

Hei! Se reservi.

Linjan taakse jostakin armeijasta yksi nopea ja iskukykyinen osasto. Heti skenaarion alettua, kun näemme Muerten ja Ruton liikesuunnan tämä reservi lähetetään iskemään siihen kiinni. Tueksi annetaan tuo Galen+Tuska+Thule kombo. Näiden kahden yhteis koko on kuitenki 33 (puolue jaon mukaan...), joten sitä eliminoiva yksikkökin pitää olla suht. kova. Eihän ole mitään järkeä uhrata osastoa kahden eliminoimisen takia? :wink:

Liikkuminen nopeasti ja tarkasti on meille lauantaina erittäin tärkeää, joten haluan Palkkiksille "ylikomentajan" täksi päiväksi. Mieluiten niin, että komentaja vaihtuu skenaarioiden välill (kaikkien kannalta mukavin ratkaisu, vaikkakaan tuskin tehokkain.) Komentajan tehtävähän on seisoskella taistelun takana ja kontroloida taistelua, sen ajoitusta ja toiminnan muutoksia ja lähettää komentoja osastoille. Näin pyrimme voittamaan vihollisen oikealla liikkumisella emmekä sinnikkyydellä tai yksilö taidolla.'

Vapaa ehtoisia? Mitäs mieltä olette?
Smells like... Victory!

Here comes the messenger,
Black crow on a tombstone!
Avatar
Nightingale
Kreivi
Viestit: 406
Liittynyt: Keskiviikko, 25.06.2008 10:07
Paikkakunta: Vantaa, Tikkurila

Viesti Kirjoittaja Nightingale » Torstai, 02.07.2009 09:59

Valot päälle. Tämähän on parasta mitä meille on tapahtunut pitkään aikaan.

Kuola maahinkainen + perkele hajoaa kuin paska tuulettimeen Sparta Entalia Sos Rämä Vishna rynnäkössä. Menemme vain nopeasti päällä ja katsotaan miten hyvin ne juoksijat sitten pärjää. Muerte ja rutto on toki taitavia, mutta kovin vähälukuisia eikä heillä ole iskukykyä porukassa. Possuista suurin osan on todella pehmeitä kohteita. Jättäisin isompia liikkuvia porukoita kuten ulfvasaran pitämään selustaa päähyökkäyksen ajaksi. Meidän on vaan liikuttava vauhdilla että saamme edun itsellemme.

Sitäpaitsi Sparta pistää kuolan niiiin silpuksi tossa linjassa :D

Kun katselin kuvia siitä peli alueesta niin minulla alkaa olla jo aika hyvä kuva siitä miten tuo matsi menee. Meillä on tällä kertaa mukavasti tilaa liikutella joukkoja. Meidän täytyy vaan ottaa aloite itsellemme. Niillä tulee olemaan kova yritys hajottaa meidän pakkaa, mutta näytämme niille että itseasiassa yksinäiset skirmaajat eivät ole niin hyviä kuin he luulevat.

Lähestytään koko armeijan voimin jommalta kummalta laidalta vastustajan raskaita kohti. Riippuen vihollisen asemista pyrimme iskemään joko maahinkaisen tai kuolan puolelta. Sparta iskee kuolen siiliä vastaan. Entalia sitoo maahinkaisen ja Vishna juoksee tiukasti maahinkaisen sivustaan. Ulfleka ja Rämä toimivat toisena aaltona perkelettä vastaan, mutta heidän on tärkeää pysyä kasassa riitävän kauan että skirmaajat eivät pääse kimppuun. Tästä täytyy jutella vielä bernardin kanssa. Maahinkaisella on etua miesten määrässä, mutta toisaalta he ovat hyvin sekalaista seurakuntaa. Kuolalla on ainakin yhteistä ajatusta, mutta hekään eivät ole vielä järjesttäytyneisyyden huipulla. Lisäksi heillä on turha eturivi :D Hyvien kokemusten siivittämänä tekisi mieli sijoittaa rämä spartan taakse valmiina vastahyökkäykseen jos sparta kaatuu, mutta toisaalta on harvinaisen mahdollista että sparta ei kaadu linjassa. Eritoten jos takana on niinkin iso pelote :D
Kuninkaantekijät II Hauholla 16-18.8! Tulkaa sinne!
Facebook: https://www.facebook.com/events/1676545 ... 2/?fref=ts
Foorumi: http://forum.sotahuuto.fi/viewforum.php?f=189
Avatar
Nipsu
Herttua
Viestit: 682
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 16:55
Paikkakunta: Lautiosaari, Lounais-Lappi

Viesti Kirjoittaja Nipsu » Torstai, 02.07.2009 11:43

No niin Vesa. Ootha nää aina ollu hullu... huoh. Eli me voitetaan. En vastusta.

Jos meidän linja tosiaan suoriutuu noin hyvin niin ainoa asia mistä meidän täytyy skirmaajien puolesta huolehtia ovat isommat skirmaajat (Muerte, Camulous, Rutto) ja siitä meidän(kin) luulisi suoriutuvan. Ei kukaan jyrää yhtään mitää jos kyljessä on 20 skirmaajaa. Ei ainakaan alle 180cm kilvillä.

Nopea toiminta ainakin on tosiasia. Viimevuonnakin ensimmäisen rynnäkön tehnyt voitti, mutta toisin kuin viimevuonna me pidetään voitokas linja kasassa kaikilla rintamilla myös rynnäkön jälkeen. Vai?
Smells like... Victory!

Here comes the messenger,
Black crow on a tombstone!
Avatar
Nightingale
Kreivi
Viestit: 406
Liittynyt: Keskiviikko, 25.06.2008 10:07
Paikkakunta: Vantaa, Tikkurila

Viesti Kirjoittaja Nightingale » Torstai, 02.07.2009 12:33

Mielessä oli että jätettäisiin kaikenlainen häröily vastustajalle. Pidetään kaikki joukot riittävän lähellä että ei tarvitse ottaa pienellä porukalla matsia niitä kovia skirmimiehiä vastaan. Kun tehdään manöövereitä, niin tehdään niitä riittävän suurella porukalla :D
Kuninkaantekijät II Hauholla 16-18.8! Tulkaa sinne!
Facebook: https://www.facebook.com/events/1676545 ... 2/?fref=ts
Foorumi: http://forum.sotahuuto.fi/viewforum.php?f=189
Avatar
gobliini
Kreivi
Viestit: 479
Liittynyt: Tiistai, 27.02.2007 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja gobliini » Torstai, 02.07.2009 12:45

Meidän voima on lijnassa enemmän kun mitä vastassa, joten eiköhän me pelata tosiaan meidän ehdoilla ja rymähdetä kiinni. Skirmish osastojen tehtävänä ja aika todennäköisesti myös ulfnarin hommana on pitää vihollisen skirmarit kurissa.

Katsellaan paikalla viimeistään miltä tilanne sitten näyttää.
Avatar
Nightingale
Kreivi
Viestit: 406
Liittynyt: Keskiviikko, 25.06.2008 10:07
Paikkakunta: Vantaa, Tikkurila

Viesti Kirjoittaja Nightingale » Torstai, 02.07.2009 13:09

Jeh. Katsoin tuossa noita jakoja ja ne näyttää itseasiassa tosi edullisilta. Meillä on raskasta/keskiraskasta: Sos Rämä Entalia Tura Sparta ja Vishna yhteensä siis 162 soturia. Vastustajalla on Maahinkainen Kuola ja Perkele joka on siis 106 miestä. Kaikki loput ryhmät ovat pieniä. On vielä ulfhammerkin joka pitäisi varmaan laskea keskiraskaaksi ja lisätä tuohon. On suuri etu siitä että suuri osa meidän joukoistamme ovat kasautuneet yhdessä treenanneisiin vähän suurempiin porukoihin. Meidän tulisi mielestäni aivan järestään koitaa välttää kaikenlaisia skirmi etäisyydellä tapahtuvia yhteenottoja ja pitää koko armeija mahdollisimman kasassa.
Kuninkaantekijät II Hauholla 16-18.8! Tulkaa sinne!
Facebook: https://www.facebook.com/events/1676545 ... 2/?fref=ts
Foorumi: http://forum.sotahuuto.fi/viewforum.php?f=189
Avatar
Falcata
Kuningas
Viestit: 2839
Liittynyt: Sunnuntai, 31.12.2006 15:39
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Falcata » Torstai, 02.07.2009 20:02

Ei nyt sorruta kuitenkaan aliarviointiin. Kuola, Maahinkainen, Perkele, Rutto ja Muerte ovat kaikki kovia ryhmiä. Yhdessä Rutolla ja Muertella on todella paljon iskuvoimaa ja ne pystyvät heilahtamaan kilpiriveistäkin läpi. Kuolan hilparimyrsky on aikamoinen, mutta ehkä Spartan kaksikerroksinen kilpimuuri voisi olla avain Kuolaa vastaan. Rivissä uskoisin että Rämä leipoo Maahinkaisen, mutta jos Maahinkainen pääsee linjan laidalla jostain ryhmästä läpi niin kyljen mylläämisen ne kyllä osaavat. Rutolla ja Maahinkaisella on todella kovia yksilöitä joten älkää missään nimessä menkö ottamaan 1vs1 matseja heidän kanssaan. Reilu peli on perseestä. Perkele oli viime vuonna yllättävänkin kova luu, tänä vuonna varmasti vielä kovempi, eli ei aliarvioida niitäkään.

Vihollisen skirmaajaylivoima on paha juttu, ja meidän täytyy tosiaan koittaa pitää persus puhtaana. Olen edelleen sitä mieltä että Rutto+Muerte on hyvä lyödä pelistä pois / tehottomammaksi Ulfvasaralla tai/ja Turalla, muutoin vihollisen skirmaajat ovat melko heppoisia. Possut ovat kookas ryhmä ja niillä on lähitaisteluosasto mutta eivät taida olla mitenkään mullistavan iskukykyisiä. Yksi tapa pitää perse puhtana on tappaa vihollisen skirmaajat, mutta helpompaa on vain pelotella niitä kauemmas isommilla ryhmillä (Ulfvasara / Tura / Galen+Tuska+Thule) ja sijoittua koko ajan skirmaajien ja oman armeijan linjan selän väliin.

Vahva reservi on kyllä hyvä backup jos esim. Maahinkainen pääsee tunkeutumaan jostain läpi ja lähtee rullaamaan. Ulfvasara, Tura ja Galloglaich ovat kaikki väkimäärältään ja varustukseltaan kohtuu vahvoja ja kaikki myös liikkuvia ryhmiä. Jos koitettaisiin sijoittaa reserviin kaksi noista em. ryhmistä? Toinen vetäisemään päin Rutto+Muertea ja toinen perusreserviksi lähetettäväksi murtokohtaan jne.

Ulfvasara pystyy reservissä ollessaan tietty lanailemaan taakse änkeviä pikku skirmaajia ja sitten tarvittaessa vetäisemään mahdollisesta murtokohdasta änkeävää vihollista päin.

"Learn to obey before you command."

"Ei se ase vaan se käyttäjä."
Avatar
Nightingale
Kreivi
Viestit: 406
Liittynyt: Keskiviikko, 25.06.2008 10:07
Paikkakunta: Vantaa, Tikkurila

Viesti Kirjoittaja Nightingale » Perjantai, 03.07.2009 09:42

Samoilla linjoilla ollaan. Ongelma on se että te ette saa ruttoa ja muertea kiinni. Ne juoksevat alta pois kunnes niillä on edullinen paikka. Siksi emme voi lähteä jahtaamaan niitä.

Kunhan koko armeija pysyy kasassa niin meillä ei pitäisi olla mitään hätää.
Kuninkaantekijät II Hauholla 16-18.8! Tulkaa sinne!
Facebook: https://www.facebook.com/events/1676545 ... 2/?fref=ts
Foorumi: http://forum.sotahuuto.fi/viewforum.php?f=189
Avatar
Falcata
Kuningas
Viestit: 2839
Liittynyt: Sunnuntai, 31.12.2006 15:39
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Falcata » Perjantai, 03.07.2009 13:02

Paitsi jos ne lähtevät yrittämään läpimurtoa. Näin suurella kentällä läpimurroille ei tosin laidoilla ole hirveästi tarvetta kun kiertämäänkin pääsee.

"Learn to obey before you command."

"Ei se ase vaan se käyttäjä."
Avatar
Nightingale
Kreivi
Viestit: 406
Liittynyt: Keskiviikko, 25.06.2008 10:07
Paikkakunta: Vantaa, Tikkurila

Viesti Kirjoittaja Nightingale » Perjantai, 03.07.2009 14:02

Nimenomaan näin. Taakse jätetyiden joukkojen tärkein tehtävä onkin nimenomaan olla olemassa niin että pieni joukko ei pääse selkään. Isot joukot sen sijaan eivät liiku nopeasti taakse joten suunnitelman pitäisi olla vedenpitävä.

Katsotaan tarkemmin sitten lauantai aamuna kun nähdään miten vihollinen ryhmittyy.
Kuninkaantekijät II Hauholla 16-18.8! Tulkaa sinne!
Facebook: https://www.facebook.com/events/1676545 ... 2/?fref=ts
Foorumi: http://forum.sotahuuto.fi/viewforum.php?f=189
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Palkkasoturit”