Muiden armeijoiden vahvuudet/heikkoudet

Perkeleen kohortti, Wanainmaa, Camulosin villikarjut, Morriganin lauma, Herrasmiehet
Unis
Kreivi
Viestit: 290
Liittynyt: Tiistai, 10.10.2006 06:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Muiden armeijoiden vahvuudet/heikkoudet

Viesti Kirjoittaja Unis » Tiistai, 16.06.2009 09:14

Kun vielä omia rivejä selvitellään, voisi katsoa miltä muut näyttävät, ainakin noin pintapuolisesti. Tähän saa ja tulee lisäillä, en kuitenkaan tiedä läheskään kaikkea.

Jos nyt oikein olen ymmärtänyt niin keskimääräinen taistelu on 3 armeijaa vs 3 armeijaa, niin että kummallakin puolen on pari palkkista ja toinen ruusujen sodan osapuolista (York tai Lancaster).

Richard III (York)

Pääosin pääkaupunkiseutulaista voimaa. SOS + Phelliitit ovat perinteisesti olleet liittoutunut voima ja tämän yhdistäminen Rämään ja Entaliaan tekevät tästä porukasta varsin kovan vastuksen. Entalia vaihtoi minkkiverkkokilpensä tänä keväänä vaneriin ja omien testien mukaan (vastaanottavana että kaverina) ovat hyvää laatua. Kilpimuuri mutta ei muuta. Entalialalla oli takavuosina kilpilinjan takana toimiva kevyempi osasto, en tiedä tästä vuodesta. Rämä on rekrynnyt väkevästi mutta tiettävästi pysyttäytyy linjalinjalla. Lisäksi sekä Rämällä että SOSilla on omat sotakoneensa jotka ovat sotahuutojen ajan tiputtaneet ainakin kolme soturia.

Vahvuudet:

- kilpiä miltei joka jannulla
- paljon panssaria
- saavat kentälle jopa kaksi sotakonetta (keh)
- linjajyrä
- kokenut ydinjoukko

Heikkoudet:

- suurimmaksi osaksi miekka + kilpi, keihäsprosentti huono
- metsärajoittunut
- ei skirmaajia tai muuta suojajoukkoa

Henry Tudor (Lancaster):

Maahinkainen ja Kuola ovat vahva linjaydin tässä armeijassa. Traumasta en juurikaan tiedä, oman kuvauksensa mukaan ensikertalaisia, ilmeisesti aika samalla linjalla kuin Rutto eli röyhkeää skirmaamista. Maahinkainen on tänä vuonna suurempi kuin koskaan, Kuola voitti viime vuonna SH:n ja omien tietojeni mukaan suuria muutoksia heidän kokoonpanossaan ei ole tapahtunut.
Lancasterin armeija ei ole yhtä raskaasti panssaroitu kuin York mutta monipuolisempi. Maahinkainen on kova linjajyrä ja sisäisesti monipuolinen, Kuolan keihäspöheiköt ovat viime vuosien veteraaneille liiankin tuttu näky ja Rutto on kokenut skirmish-porukka.

Vahvuudet:

- monipuolinen
- kokenut ydinjoukko
- vahva linja
- skirmaajia

Heikkoudet:

- rajallinen miesvahvuus, ne kaikki kuolee ennenpitkää
- comboissa ehkä hivenen alakynnessä linjan suhteen Yorkiin verrattuna
- jos joku keksii, saa lisätä

Wales

Walesin varustelu vaikuttaa ensi silmäykseltä kevyeltä. Graalin hurtat ja Pohjan väki ovat wikin perusteella linjaporukkaa. Molemmat ovat uusia sotahuutoon ryhminä mutta ainakin Graalin hurttiin tiedän kuuluvan monta veteraanitaistelijaa.
Muu armeija näyttäisi olevan häröpallo/skirmish-linjalla. El Muerte ja Spitaaliset olivat viime vuonnakin kuvioissa ja jatkanevat hyväksi havaitsemillaan linjoilla, Aracos on uudempi porukka josta en tiedä mitään ja Corona Muralis on pääkaupunkiseudulta tuleva entalialaisveteraaneista koostuva posse.
Walesilta voi odottaa aggressiivista taktiikkaa ja nopeita liikkeitä.

Vahvuudet:

- nopea ja aggressiivinen
- vahva skirmish-ydin

Heikkoudet:

- keskimääräisesti kevyehkö panssarointi
- pieni linja

Englanti:

Englannin pikkuaatelisten armeija on yleissilmäyksellä monimuotoinen. Pikardia aka Harmaasudet ovat tulossa jousilinjalla ja tehokkaita hommassaan. Na gall Oglaich (Kallokassit) ja Tura ovat linjaydin, Tuonen Korpit, goblinit ja Jesus Imperator ovat sitten enempi tai vähempi häröpallona. Aika hyvin kaikkea, miesvahvuudet eivät kovin suuria ainakaan näillä näkymin.

Tura on kilpiä ja miekkoja keihäin höystettynä, kallokasseilla odotettavissa varsiaseita, 2k miekkoja ja agressiivista otetta.

Yleisesti ottaen en oikein osaa sanoa engelsmanneista paljoa. Hieman raskaammin varustettuja kuin Wales mutta perusmeininki on sama, pieni pala linjaa jonka ympärillä häröpalloa.

Vahvuudet:

- panssaria
- monipuolinen armeija
- jousia

Heikkoudet:

- suht pieniä ryhmiä

Palkkikset:

Aika mielenkiintoinen kokonaisuus josta on samaten hankala sanoa paljoa.
Takavasara oli viime vuoden tulokas ja tiettävästi ärhäkkä tyyliltään ja sai jopa Entalian vetäytymään ylämäkeen. Spartalaiset ovat Kuolan tapaan keihäspainotteinen linjaporukka. Leskentekijät puolestaan ovat skirmaajia suht hyvällä varustuksella ja miesvahvuudella.
Spartalaisten ilmotilanne oli toukokuussa vielä huono mutta odottaisin että miesvahvuus tulee olemaan jotakuinkin kahdenkymmenen hujakoilla.

En osaa listata palkkiksista näiden tietojen mukaan heikkouksia tai vahvuuksia, pitänee palata tähän asiaan.
Unis
Kreivi
Viestit: 290
Liittynyt: Tiistai, 10.10.2006 06:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Miesvahvuuksista

Viesti Kirjoittaja Unis » Tiistai, 16.06.2009 09:30

Ajattelin laskea tähän vielä arvioituja miesvahvuuksia kultakin ryhmältä ja armeijalta. Ja vieläpä päivittää sitten kunhan järjestäjät julkaisevat.

Richard III:

Rämä: 38
SOS: 17 (+7 phelliittiä)
Entalia: 16 (odottaisin kasvavan)
--------------
Yhteensä 78

Henry Tudor:

Maahinkainen: 39
Kuola: 29
Trauma: 3 (odottaisin kasvavan)
Rutto: ??
------------
Yhteensä: 71

Wales:

Graalin hurtat: 10
Aracos: 10
Corona Muralis: 12
El Muerte: 11
Spitaaliset: 6
Pohjan väki: 9
------------------
Yhteensä: 58

Englanti:

Tuonen korpit: 14
Na Gall Oglaigh: 15
Pikard: 10
Tura: 12
Goblin Team: 6
Jesus Imperator: 3
------------------------
Yhteensä: 60

Palkkikset:

Takavasara: 5
Sparta: 1
Leskentekijät: 2
---------------------
Yhteensä 8

Odottaisin kaikkien lukumäärien vielä muuttuvan rajusti, ottaen huomioon että tieto on jotakuinkin kuukauden vanhaa.

Tuntematon tekijä on vielä Vishna-Ghrim aka virolaiset, joiden omien sivujen mukaan vahvuus tulisi olemaan 42 henkeä. Minne moinen miesmäärä näin pienillä armeijoilla laitetaan onkin sitten hyvä arvaus.

Jaosta näyttäisi muutenkin puuttuvan pari tekijää. Missä on Selene ja minne Galenit sijoitetaan? Olen siinä uskossa että armeijajaot elävät vielä jonkin verran.
Avatar
Gordon
Paroni
Viestit: 212
Liittynyt: Maanantai, 07.07.2008 21:35
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Gordon » Tiistai, 16.06.2009 11:11

Sen verran nyt ainakin voisi lisätä, että ilmeisesti spartalaiset ovat ainakin pääosin viime vuoden liskoja. Sen lisäksi palkkiksiin tulee myös Ulfnarin ilmottautumiset yhdessä Takavasaran kanssa, eli tämä tulee kasvamaan selkeästi.

Trauma on tosiaan treenannut Ruton kanssa koko viime vuoden, ja reenausaktiivisuus on kuulemma todella korkea. Eli nuorta porukkaa, joiden taitoja ei sovi mennä aliarvioimaan. On myös jännä nähdä, että miten tulee käymään kun pääarmeijoiden ainoat skirmu-ryhmät ovat samalla puolella. Ja sitten vielä Rämästä, että kyllä siellä jo viime vuonna alkoi olla jo kiitettävästi keihäitä.

Tosiaan jännittävä nähdä vielä mitä myöhäisilmoille tehdään. Leviaattani Uniksen mainitsemien lisäksi ei ole myöskään ilmottautunu. Viime vuonna ainakin oli kova uho tulla taas, saas nähdä.
Niin kuin Kungfutse sanoo: "Naamas on naamas!"
Apa
Kersantti
Viestit: 52
Liittynyt: Sunnuntai, 08.06.2008 12:16
Paikkakunta: Mikkeli/Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Apa » Tiistai, 16.06.2009 11:22

Lienee mainitsemisen arvoista että pohjan väki koostuu pelkästään jousista elleivät jotain yksittäistä kilpeä saa mukaan. Eivät siis ole linjaryhmä.
Kuva
Unis
Kreivi
Viestit: 290
Liittynyt: Tiistai, 10.10.2006 06:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Unis » Tiistai, 16.06.2009 11:35

Apa kirjoitti:Lienee mainitsemisen arvoista että pohjan väki koostuu pelkästään jousista elleivät jotain yksittäistä kilpeä saa mukaan. Eivät siis ole linjaryhmä.
Ahaa, lienen sitten sekoittanut Pohjan kaartiin, jota tuolla ei näyttäisi itse asiassa olevan lainkaan. My bad. Eli nyt ainakin Walesillä ja Englannilla on jousiin painottunut porukka, mikä kyllä istuu hyvin kuvioihin.
Avatar
Kakure
Kreivi
Viestit: 358
Liittynyt: Tiistai, 10.07.2007 13:35
Paikkakunta: Savonlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kakure » Tiistai, 16.06.2009 22:14

Pohjanmaankaarti täydensi rämää. Pitäisikö meidän myös arvioituttaa, kunhan kaikkien ryhmiemme kuvaukset ovat tulleet, omat kykymme toimia missäkin rooleissa.
"Ei mistään tule mitään, jos ei ole verenmaku suussa"
Avatar
Jackal
Paroni
Viestit: 154
Liittynyt: Keskiviikko, 31.05.2006 22:21
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Jackal » Torstai, 18.06.2009 02:48

Sanoisin että Rämällä on luultavasti kyllä keihäitä, en sitten tiedä paljoako, muttaa taisivat olla ainoa ryhmä perkeleen lisäksi jotka viimeksi käyttivät yli 3m lasikuituepiskepppejä, vai olenko väärässä?

Arachos on nuorta (siis oikesti nuorta) porukkaa, joilla ei ole varsinaista käsitystä linjasta tai mistään muustakaan muodostelmasta. Pieniä/keskikokoisia kilpiä ja ilmeisesti tasan yksi panssariosa ja se on kapteenin kypärä. Lähistelyssä pärjäävät mutta en odota paljoa.

Kuolalla polet on pääasiassa hilpareita eikä niidenkään linja murtumaton ole (mm. yllättävä operaatio FREEDOM mursi ne totaalisesti jos rähisijät muistaa) Oikeasti meidän ei vaan pidä jäädä siihen polen etäisyydelle niin ei niistäkää harmia ole kunhan ei vaa jäädä lagaamaan paikoilleen.
Unis
Kreivi
Viestit: 290
Liittynyt: Tiistai, 10.10.2006 06:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Unis » Torstai, 18.06.2009 06:58

True words, dat. Itse olen löytänyt keihäitä vastaan kaksi toimivaa hyökkäystaktiikkaa:

1) kilpi edellä kohti keihäsmiestä niin lähelle ettei keihäästä ole hyötyä, sitten tikkasee omalla miekalla. Keihäsparveen vaatii kavereita tekemään samaa.
2) takaapäin.

1) on heikompi jos vastustajalla on keihään/polen lisäksi miekka, varokaa näitä! (nimittäin ainakin rämällä on ollut treeneissä tätä kikkaa käyttäviä 1-2, spartalaiset käyttävät tätä systemaattisesti)
Apa
Kersantti
Viestit: 52
Liittynyt: Sunnuntai, 08.06.2008 12:16
Paikkakunta: Mikkeli/Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Apa » Torstai, 18.06.2009 23:12

Kuolaan on sulautettu muuten 13. komppaniasta vajaa kymmenen henkeä, joilla kovin taito, kunto ja varustus (en tiedä käyttävätkö komppanian tornikilpiä). Käsittääkseni kuola on saamassa muitakin vahvistuksia mutta niistä ei ole minulla oikeastaan tietoa vain mutu (mantu?).
Kuva
Avatar
Gordon
Paroni
Viestit: 212
Liittynyt: Maanantai, 07.07.2008 21:35
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Gordon » Torstai, 18.06.2009 23:15

Joo, Blueskie ainaki siirtyny Kuolaan, en tiiä muista mantulaisista.
Niin kuin Kungfutse sanoo: "Naamas on naamas!"
Avatar
LehtoA
Herttua
Viestit: 755
Liittynyt: Torstai, 24.05.2007 17:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja LehtoA » Lauantai, 20.06.2009 21:09

Maahinkaisesta C22 on siirtynyt kuolaan. On taitava ja kova raskaassa varustuksessaan hänkin. Kuola on varmaan vielä edellisvuotta kovempi tänä vuonna.
Kuva
-Maikkeli-
Kreivi
Viestit: 319
Liittynyt: Keskiviikko, 08.02.2006 22:32
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Maikkeli- » Lauantai, 20.06.2009 21:26

Gordon kirjoitti:Joo, Blueskie ainaki siirtyny Kuolaan, en tiiä muista mantulaisista.
...kuten myös Nauris ja Teurastaja_.
Possuihin meitä tuli 4-5. Mantu nääs päätti pitää välivuoden tässä välissä.
Unis
Kreivi
Viestit: 290
Liittynyt: Tiistai, 10.10.2006 06:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Unis » Tiistai, 23.06.2009 14:45

Tästä voisi vielä hieman jatkaa eli miettiä miten eri armeijat komboutuvat. Koska Henry Tudor ja Richard III tulevat aina olemaan eri puolilla konfliktia voidaan katsoa että puoltaan vaihtavia armeijoita on neljä. Noin yleisesti voidaan varmaankin tehdä jatko-oletus että armeijajako tulee isoja poikkeuksia (arkku-skenu?) olemaan 3 vs 3, eli mahdollisia armeijakokoonpanoja ovat:

Joku ruusu + Englanti + Wales tai
Joku ruusu + Skotlanti + Wales tai
Joku ruusu + Palkkikset + Wales tai
Joku ruusu + Englanti + Skotlanti tai
Joku ruusu + Englanti + Palkkikset tai
Joku ruusu + Skotlanti + Palkkikset
Unis
Kreivi
Viestit: 290
Liittynyt: Tiistai, 10.10.2006 06:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Unis » Keskiviikko, 24.06.2009 12:43

Päivityksenä tännekin, eli palkkiksille tulee Vishna lisävahvuutena, nostaen kokonaisvahvuuden palkkiksilla 76:een. Palkkiksista voi nyt sitten arvioida seuraavaa:

- spartalaiset + vishna = kova linja
- myös ulfnar ilmoittaa olevansa linjaporukkaa wikissä
- skirmausta takavasaralta

Ultima Thule on spartasta irtautunut porukka, taistelutyyli on kuitenkin kai häröpallo/skirmish (muistikuvia ja huhuja, voin muistaa väärinkin)

Kaiken kaikkiaan aika monipuolinen porukka mutta selvästi muita ei-ruusuarmeijalaisia armeijoita linjapainotteisempi.
Avatar
Sefraim
Herttua
Viestit: 556
Liittynyt: Keskiviikko, 07.05.2008 15:41
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Viesti Kirjoittaja Sefraim » Lauantai, 27.06.2009 03:40

Mitenkäs meidän omat? Sanoisin että meillä on linja kokonaan Perkeleen varassa, tosin itse olen SoPin kilpiseinää kironnut joka vuonna skirmaajana joten ei ongelmia luottaa siihen. Kaikki loput porukat meillä ovat enemmän tai vähemmän skirmish-häröpalloa.

Skotlanti

Vahvuudet meillä:
-Yksilötaso
-Hyvä skirmaus, antiskirmish myös
-jouset

Heikkoudet:
-Häviää helposti yhdistetylle linjajyrälle (Entalia-SOS tms.)
-panssari SoPin porukan varassa (ellei Härrasmiehillä tule?)
Jos Sotahuuto olisi korttipakka, Camulos olisi jokeri. Ikinä ei tiedä mitä siitä tulee loppujen lopuksi.

Entistä Camulosin komentoporr(s)asta. Kuninkaantekijät II - Pääjärjestäjä ½.

KT2 Hauholla 16-18.8.2013!
Avatar
Isokisu
Kreivi
Viestit: 495
Liittynyt: Perjantai, 05.01.2007 20:09
Paikkakunta: Kuopio

Kärsikäämme

Viesti Kirjoittaja Isokisu » Maanantai, 29.06.2009 22:28

Moe !!

Sparta, Kuola ja Pohjanväki noin ylipäätään on mukavaa porukkaa vastuksena. Pelaavat reilua peliä.

Kuola on treenannut paljon ja toimii joukkona hyvin. Yksi niiden perustaktiikka on hajoittaa joukkue hyökkäämään selustaan ja sitten koota se taas nopeasti ottamaan iskua vastaan/jyräämään. Panssaria on paljon, mutta voittamattomia eivät ole.
Panssarien määrä heikentää nuolien tehoa ja kilpimuuri on tiivis, mutta ei mahdoton. Nopeat iskut ovat toimivia Kuolaa vastaan, miettimisaikaa ei kannata ryhmälle antaa.

Pohjanväki toimii enimmäkseen jousilla, ovat kevyt ryhmä, nopeita jaloistaan ja koukkivat kivasti sivustaan tarvittaessa. Taustatukena takuulla näppäriä, joskaan ryhmällä ei ole paljoa kokemusta. Suoraa jyräämistä eivät kestä.

Sparta on harjoitellut vähän enemmän, mutta ryhmä ei osaa vielä toimia kovin hyvin yhdessä. Kilvet, miekat ja keihäät. Jousilla saa yllättävän kivasti rokotettua porukkaa kilpimuurien raoista. Ryhmän etuna on se, että se voi muuntautua nopeasti kilpimuurista kirmaajiksi. Pienenä ryhmänä kykenee nopeisiin koukkauksiin.

Rutto...need we say more? Nopea ja ikävä saada selustaansa. Rutossa on hyviä kirmaajia, joita käytetään järjestään vihulaisen selustan ruokkoamiseen.


T: Kisu
"Ken ei käy miekan mittelöhön,
lähe kalvan katselohon,
sen minä siaksi laulan,
alakärsäksi asetan."

- Kalevala 3:275
Avatar
LehtoA
Herttua
Viestit: 755
Liittynyt: Torstai, 24.05.2007 17:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja LehtoA » Tiistai, 30.06.2009 01:01

Älkää aliarvioiko Traumaa, ovat joka ikisessä suhteessa Rutto junior. Taitotaso on yllättävän kova. Kaikki tosin ovat sotahuudossa ensimmäistä kertaa eli isot ympyrät voivat hämätä, mutta osaavat asiansa nuoreksi porukaksi yllättävän hyvin. Koko viime talven käytännössä katsoen koko ryhmä on treenannut kaksi kertaa viikossa Ruttolaisten (ja meikäläisen) mukana ja peliliikkeitä on jaettu eteenpäin.
Kuva
Unis
Kreivi
Viestit: 290
Liittynyt: Tiistai, 10.10.2006 06:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Unis » Torstai, 02.07.2009 06:44

Jos nyt oikein katsoin päivätiedoitetta niin ainakin aluksi me skotit olemme Henry Tudorin puolella Walesin kanssa. Tämä antaa meille sitten seuraavanlaista kivaa:

Lukumäärät:

89 + 71 + 81 = 241

vs

97 + 82 + 75 = 254

Noin spartan kokoinen alivoima siis. Vihollisen kokoonpanosta linjaa on tästä 97 + 44 + 44 (+ 10, olikos ulfnarkin linjapossea) = 175 eli miltei koko armeija. Kevyempiä osastoja on siis 79 miehen verran.

Oma kokoonpanomme on linjavahvuudeltaan 70 + 24 + 36 = 130 miestä, aika huomattavasti vähälukuisempi. Toisaalta sitten skirmish-puoli on miltei samankokoinen, 111 miestä.

Luvut armeijajako-ilmoituksesta, odotan että hienosäätöä tapahtuu vahvuuksissa.

Vihollisen vahvuudeksi voinee tuosta sanoa että lähellä ja linjassa ovat kova vastus, joten pitää päästä niskaan. Ja nopeasti. Ainakin näin kentällä.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Skotlanti”