You're, er, not putting him anywhere near me, are you?

Tuonen Korpit, Na Gall Óglaigh, Pikardin vapaan hengen toverit, Tura, Goblin Team, (Jesus imperator)
Avatar
Julius
Sotahuuto '10 -järjestäjä
Viestit: 251
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 14:56
Paikkakunta: Helsinki

You're, er, not putting him anywhere near me, are you?

Viesti Kirjoittaja Julius » Sunnuntai, 21.06.2009 15:06

Tämä on keskustelu armeijakokoonpanoista.

Kruunusta kamppailevat siis Yorkin ja Lancasterin armeijat, ja oletettavasti Wales, Englanti, Skotlanti ja palkkikset sijoitetaan aina näiden isojen armeijoiden kylkeen. Mulla ei oo mitään hajua siitä, miten noita liittoutumia kierrätetään tapahtumassa, mutta noilla kuudella armeijalla saa yhteensä kuusi eri yhdistelmää, jotka näennäisen toimettomuuden riivaamana listaan ylös:

(koot keskimäärin tämänhetkisen tilanteen pohjalta, palkkasotureissa selvä virolaisvara, luvut muuttuu varmasti)

York-Wales-Englanti: 237+
Lancaster-Skotlanti-Palkkasoturit: 230

York-Wales-Skotlanti: 257+
Lancaster-Englanti-Palkkasoturi: 210

York-Wales-Palkkasoturit: 201+
Lancaster-Englanti-Skotlanti: 266

York-Englanti-Skotlanti: 274
Lancaster-Wales-Palkkasoturit: 193+

York-Englanti-Palkkasoturit: 218
Lancaster-Wales-Skotlanti: 249+

York-Skotlanti-Palkkasoturit: 238
Lancaster-Englanti-Wales: 229+

Miesmääriä tärkeämpää on kuitenkin yksittäisten armeijoiden ominaisuudet. Miten me toimitaan minkäkin yhteisarmeijan mukana? Mitään supersuunnitelmia ei kannata tehdä, kun muuttujina on vielä tulevat ilmoittautumiset, skenaarioiden tavoitteet ja muu sellainen.
Näkemyksiä?
Pyry Veteli
Sotahuuto '10 -järjestäjä
Viestit: 889
Liittynyt: Perjantai, 09.05.2008 11:39
Paikkakunta: Helsinki/Sonkajärvi, Iisalmen Gallia Cisalpina

Viesti Kirjoittaja Pyry Veteli » Sunnuntai, 21.06.2009 18:16

Yleisesti noista armeijoista kai voisi sanoa jotain:

York: Linjaukkoa paljon, mahdollisesti satunnaisia kevyempiä ukkoja (isoissa ryhmissä varmaan muutamia jousimiehiä mukana).

Lancaster: pääpiirteissään samaa kamaa, erillishuomioina Kuolan hilparit mitä suht paljon. Epäilen myös että Lancasterin ryhmissä on keskimäärin kovempi taso kuin Yorkilla. Toisena seikkana Rutto-lisä; luultavasti selkeästi liikkuvampi armeija kahdesta isosta.

Wales: Kahakkaa, kahakkaa, häröilyä, kahakkaa. Wales varmasti juoksee koko ajan, ja suht kovaa.

Skotlanti: Aika keskiraskasta kamaa, ainakin jos possut on jatkanut lähitaistelijoiden lisäämistä.

Palkkasoturit: Ulf-vasarasta en tiedä oikeastaan mitään, sama pätee Hopliitteihin. Leskentekijät vaan häröilee, joskin ovat ilmeisesti olleet muuntautumassa linjayksiköksi isoilla kilvillä. Jos Visha tulee palkkiksiin, kyseessä taitaa itse asiassa olla melkoisen raskas rymistelijäosasto.
''Irschrikstu gerne/ keyn fechten nymmer lerne''
...missä rahat ja miks minua oikein kutittaa?
Pyry Veteli
Sotahuuto '10 -järjestäjä
Viestit: 889
Liittynyt: Perjantai, 09.05.2008 11:39
Paikkakunta: Helsinki/Sonkajärvi, Iisalmen Gallia Cisalpina

Re: You're, er, not putting him anywhere near me, are you?

Viesti Kirjoittaja Pyry Veteli » Sunnuntai, 21.06.2009 19:10


York-Wales-Englanti: 237+
Lancaster-Skotlanti-Palkkasoturit: 230

Walesin kanssa samalla puolen oltaessa voinee laskea että meillä olisi vastustajaa liikkuvampi paketti. Tämä voi olla hyvä juttu, esim. metsäskenuissa, mutta jos joudutaan suorempaan kontaktiin saadaan Skotlannilta+Palkkiksilta niin turpaan. Tässä korostuu siis ryhmänjohtajien vastuu: porukka pitää vetää nopeasti tilanteista joissa oltaisiin juuttumassa epäedulliseen painiin. Mieluummin yritetään vetää niitä vastustajan innokkaimpia osastoja (esm Vishna saattaisi rynnätä helpolla omiaan) irti pääjoukosta ja mopata sitten porukalla.

York-Wales-Skotlanti: 257+
Lancaster-Englanti-Palkkasoturi: 210


Palkkasoturien ja Lancasterin kanssa meillä on mielestäni suoraviivaisin kokoonpano: päälle ja läpi. Toisessa ketjussa heittämäni varsiaseiden keskitys voisi olla tämän setin juttuja (skenaario/maastovarauksella).

York-Wales-Palkkasoturit: 201+
Lancaster-Englanti-Skotlanti: 266


Tämä taitaa olla aika tasainen jako, ainakin jos tuo ero miesmäärissä tasaantuu virolaisten ja muiden myötä. Meikäläisten puoli kokonaisuutena kuitenkin vähän kevyempi, pitää siis yrittää jotain saartokuviota.

York-Englanti-Skotlanti: 274
Lancaster-Wales-Palkkasoturit: 193+


Pääluvuissa ero on niin iso että taistelun pitkittyminen eittämättä johtaa siihen että päästään kaverin taakse. Jos kahakkajoukot saavat hidastettua vihollisen päälinjaa alkuun sen verran että saadaan rintaman reunat hyvään, leveään kiertoon, toiselle puolen jää vaihtoehdoksi vain suoraan hyökkääminen (mahdollisesti määrällisesti suurempaa) linjaa vastaan samalla kun sivuilla jo käydään kiinni.

York-Englanti-Palkkasoturit: 218
Lancaster-Wales-Skotlanti: 249+


Iholle vaan, väittäisin. Miehissä ollaan liikkeellä vähemmillä, joten pitää saada paikallinen ylivoima johonkin kohtaan. Jos kahakkajoukot saavat sidottua toisella reunalla itseään enemmän väkeä, loput voivat yrittää repiä voiton mahdollisimman nopealla hyökkäyksellä toisaalla.

York-Skotlanti-Palkkasoturit: 238
Lancaster-Englanti-Wales: 229+


Hilipati-hippan, sama kuin ensimmäisessä, paitsi että meillä on vielä parikymmentä Ruttolaista ravaamassa mukana. Voidaan sitä tietysti vääntäytyä tiivimmäksikin muodostelmaksi jos skenaario/maasto ehdottomasti vaatii. Skotlanti+palkkasoturit varmasti haluaa iholle, joten jos näyttää siltä että Lancaster+Graalin hurtat yksinään ei riitä linjaksi, vahvistetaan sitä varsiaseilla mitä meillä on. Kahakkajoukot sitten yrittävät hajottaa vihollisen rivejä ja päästä taakse.
''Irschrikstu gerne/ keyn fechten nymmer lerne''
...missä rahat ja miks minua oikein kutittaa?
Avatar
Kops-Max
Kreivi
Viestit: 480
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 22:03
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kops-Max » Tiistai, 23.06.2009 14:26

Tässä nyt omaa analyysiäni mahdollisista armeijajaoista.

Lancaster ja York tulevat suurimmassa osassa skenaarioita taistelemaan varmasti vastapuolilla. Nämä kaksi armeijaa tulevat olemaan jokaisen taistelun ja kokoonpanon painopiste. Yorkin vahvuus näyttäisi olevan 101 ja Lancasterin 91. Pohdinnan yksinkertaistamiseksi käsittelen Yorkin ja Lancasterin samanlaisina linjaporukoina. Tosiasiassa nehän ovatkin aika samanlaisia: Yorkilla on kolme linjajyrää ja Lancasterilla kaksi. Lancasterilla on lisäksi yksi tehokas skirmausporukka, Rutto, mutta Yorkin Entalia ja Rämä ovat sen verran liikkuvia ryhmiä, että toinen heistä voisi hyvin toimia liikkuvampana skirmaajaryhmänä Ruton tapaan. Yorkilla on Selene (ilmottautuivat Rämän mukana), mutta Maahinkaisellakin on jousiampujia.

Puolellamme tulee siis miltei aina (oletan, että muutamassa skenaariossa kohdataan eeppinen "Last Stand", missä kaksi ryhmää taistelee neljää vastaan ja joissain skenaariossa on taas kaikki kuusi osapuolta) olemaan geneerinen kilpimuuri, Lancaster tai York. York ehkä vähän helpompana liittolaisena, skirmaajia kun on muutenkin jo tarpeeksi niin Lancasterin Rutosta ja Traumasta ei vaaka paljon kallistu. Yorkilla on lisäksi kolme linjaryhmää kahden sijaan, mikä helpottaa koordinoimista ja tuo paremmat mahdollisuudet haluamaamme taistelun painottamiseen.

Linjajyrän lisäksi saamme aina puolellemme joko Walesin, Skotlannin tai Palkkasoturit. Tähän väliin voisin myös olettaa, että Vishna-Grim sijoitetaan palkkisten puolelle. Kuuden osapuolen skenaarioista on puhuttu, eikä se toimisi jos osapuolet olisivat liian epätasaiset. Vishna tasapainottaisi armeijoiden tehokkuudet jokseenkin samankaltaisiksi, mutta eroja on silti.

Wales tulee olemaan täyspainoisin skirmaava armeija. Raskaampia kavereita tulee olemaan ainoastaan Graalin hurtat ja Galen, mutta armeijan kokonaisuuden takia tuskin tappelevat linjassa. Veikkaan aggressiivista skirmausta ja Yorkin/Lancasterin linjajyrien tukemista. Skirmaajaryhmiä on Walesilla eniten, mikä on tavallaan vahvuus. Suurempi määrä ryhmiä levittää ja sekoittaa taistelukenttää enemmän kuin pieni määrä isokokoisia skirmaajaryhmiä. Se tuntuu aina pahemmalta jakaa omaa ryhmää kuin käyttää kahta pienempää erillistä ryhmää. Walesin miesvahvuus on kuitenkin kaikista pienin ja se saattaa näkyä taistelutehokkuudessa. Aloittelijaryhmiä on myös mukana.

Skotlannin armeijan keskus tulee olemaan staattinen Perkele. Ryhmänä ovat suuri, heiltä löytyy isoa pyörökilpeä, varmaan jo kunnon tornikilpiäkin keihäistä puhumattakaan. Aloitekykynsä ja kurinsa ovat kuitenkin heikkoa, Perkele kaadetaan kahden ryhmän koordinoidulla hyökkäyksellä. Loput Skotit ovatkin sitten melkoisen kevyttä ja skirmaavaa, vaikka possuista osa onkin kasvattanut haarniskatasoaan ja kilpiensä kokoa. Mukana kaksi aloittelijaryhmää ja semitehokas häröpallo Wanainmaa. Muistuttaa melkoisesti Englannin kokoonpanoa.

Palkkasoturit tulevat olemaan hyvin kilpipainotteisia, mikäli Vishna isketään niille. Staattisesta armeijasta ei silti ole kyse. Vishna on aina puhunut nopean liikkumisen puolesta. He tulevat rynnäköimään ja liikkumaan taistelukentällä nopeasti. Skirmaus ei kuitenkaan tule olemaan nopeinta maailmassa Ulfnarin panssarin, Vishnan suurten kilpien ja panssarin sekä Spartan ja Leskentekijöiden panssarin takia. Näillä spekseillä Palkkikset tulevat olemaan silti vaarallisia kenttätaistelussa, sillä he ovat selkeästi paras osapuoli tukemaan Lancasterin/Yorkin linjajyriä.

Tässä tuoreiden ilmottautujamäärien mukaiset armeijavahvuudet kun oletetaan, että n.40 hengen Vishna vahvistaa vielä palkkiksia:

York-Englanti-Wales - 261
Lancaster-Skotit-Palkkikset - 272

York-Englanti-Palkkikset - 270
Lancaster-Skotit-Wales - 263

York-Englanti-Skotit - 279
Lancaster-Wales-Palkkikset - 254

Lancaster-Englanti-Wales - 251
York-Skotit-Palkkikset - 282

Lancaster-Englanti-Skotit - 269
York-Wales-Palkkikset - 264

Lancaster-Englanti-Palkkikset - 260
York-Skotit-Wales - 273

Armeijajaot ovat mielestäni hyvin tasaiset. Ylivoimalla pääsemme todennäköisyyksien mukaan taistelemaan puolet skenaarioista.

Okei toivottavasti tästä katsauksesta on näin alkuun jotain hyötyä. Palaan aiheeseen myöhemmin tänään vielä. Nyt pitäis saaha päivä käyntiin :D
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Englanti”