Voitokas paluu

25.-26.4.2009 Taistelularppi Virossa, Kassinurmella
Avatar
Kreivi Sinisulka
Kreivi
Viestit: 458
Liittynyt: Perjantai, 18.05.2007 21:28
Paikkakunta: Jyväskylä

Voitokas paluu

Viesti Kirjoittaja Kreivi Sinisulka » Sunnuntai, 26.04.2009 22:01

Osasto Sininen Sulka palasi Virosta pirteänä, hyvähenkisenä ja ongelmitta.

Miehet saivat reissultansa tarpeeksi ruokaa, alkoholia ja muuta sotasaalista. Naisväkeä emme ryövänneet, johtuen siitä, että luulimme pääsevämme vielä taistelemaan ennen sitä vaihetta. Virolaisten naisten, lasten ja sunnuntailarppaajien veressä kuitenkin kylvettiin, vaikka tosin vähemmän kuin oli tarkoitus.

Lauantai oli pettymys. Ensin 4 h marssimista ympäriinsä ja palkkasoturin "larppaamista", suomalaisen larppaajan näkökulmasta lähinnä extra-aneeminen kokemus, jossa ei ollut lainkaan hohtoa. Sitten näytti jo siltä, että pääsisimme antamaan päihin Vishnan venäläisille ja muille teutooneille, mutta linnasta katkesivat sähköt ja tapahtuma keskeytettiin.

Sunnuntaiaamuna mättöä jatkettiin, tosin palkkasoturit oli siirretty tasapainon vuoksi puolustamaan linnaa. Tämä sopi meille paremmin kuin hyvin, sillä täyspanssaroitu mies kilven kanssa sai helppoja tappoja muureille hyökkäävistä Vishnoista. En kyennyt laskemaan, montako surmasin. Oli Bernardilta mielestäni huono veto lähettää naiset ja lapset yrittämään muurinvaltausta, jota puolustaa kaksi raivohullua, täyspanssaroitua suomalaista, jotka karjuvat "Entaliaa" ja "Hakkaa päälle".

Lopputulemana 2 h mättöä, matkakulut n. 80 euroa, 40 euroa tunti. GG, pojat. Linna oli hieno ja parantunut Equinoxistakin vielä huomattavasti. Onneksi kuitenkin on Sämmi, halpa viina ja neuvostoajan koppalakit.
La vérité suivra l'épée du vainqueur
Avatar
Keisari_P
Ylläpito
Viestit: 2524
Liittynyt: Lauantai, 28.01.2006 14:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keisari_P » Sunnuntai, 26.04.2009 22:20

Nordic Equinox on selkeästi enemmän suomalaisten mieleinen tapahtuma.

Jüriöössä on kyllä ainutlaatuinen tunnelma, vaikka mättöä siellä ei yhtäpaljoa saa. Sinne pitääkin lähteä hakemaan elämyksiä ja "larppaamaan" eikä vain mätkimään.

Toivottavasti ensivuonna on yhtä hyvä sää. Linna tullaan kyllä toivonmukaan testaamaan jo Equinoxissa.
Avatar
TMl
Kreivi
Viestit: 343
Liittynyt: Tiistai, 16.05.2006 16:56
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja TMl » Sunnuntai, 26.04.2009 23:33

Hienoa kuitenkin, että viitsitte edustaa! Ilmeisesti mättäminen kustannuksia kohden jäi huonommaksi, kuin equinoxissa niinkuin Pekka jo mainitsikin? Päällimmäisenä tais kuitenkin jäädä positiivinen fiilis?

Nyt vaan porukkaa kasaamaan syksyn reissua varten!
Karel "porkkana" Suvitie
KuvaKuvaKuva
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3422
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Maanantai, 27.04.2009 00:15

Yöllä paikalla oli noin 400 taisteluun valmistautunutta soturia valmiina hyökkäysryhmityksessä. "Larppaus" oli suoritettu, ja taistelu alkamassa, sitten piiritystorni otti kiinni sähköjohtoihin, ja linna pimeni, "stopp!" huudettiin ja sähköt yritettiin saada kuntoon. Ei onnistunut, joten järjästäjä joutui siirtämään taistelut aamuun, pimeässä linnassa kun vahinkojen todennäköisyys kasvaisi valtavasti. Valitettavasti valtaosa taistelijoista ei ollut varautunut yöpymään ja/tai ei päässyt paikalle seuraavana aamuna, joten lopulta tapeltiin arviolta 60 hengen voimin neljänsadan sijasta.
Ilman sähköjen katkeamista olisivat taistelut varmasti olleet äärimmäisen eeppiset ja tunnelmalliset, nyt ne jäivät lähinnä pikkukähinöinniksi, jotka ilman linnan antamaa autobonusta hauskuusfaktoriin olisivat jääneet varsin keskinkertaisiksi. Juoma oli laimea, mutta siinä oli sentään hyvä jälkimaku! :wink:
Tänävuonna tapahtuma floppasi selvästi teknisen vian vuoksi, mutta yritän kuitenkin päästä seuraavanakin vuonna, aion antaa Juriöölle toisen tilaisuuden.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5706
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Re: Voitokas paluu

Viesti Kirjoittaja saloneju » Maanantai, 27.04.2009 08:49

Kreivi Sinisulka kirjoitti:Ensin 4 h marssimista ympäriinsä ja palkkasoturin "larppaamista", suomalaisen larppaajan näkökulmasta lähinnä extra-aneeminen kokemus, jossa ei ollut lainkaan hohtoa.
Juup, sama kokemus jäi mulle kaksi vuotta sitten kun olin itse. Sitä, mitä noissa Viron mätöissä sanotaan larppaamiseksi, kutsutaan suomessa lähinnä if-gamettamiseksi, jos edes siksi. Kokemus kyllä tosin ainakin vahvisti minun käsitystä siitä, että larppaaminen ja mättäminen tulee pitää vastaisuudessakin erillään :)

Juriöön paras puoli on kyllä ehdottomasti tuo yömättö, ei sinne paljon muun takia kannatakaan mennä. Harmi jos se nyt sitten jäi välistä. :?
Avatar
Kreivi Sinisulka
Kreivi
Viestit: 458
Liittynyt: Perjantai, 18.05.2007 21:28
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kreivi Sinisulka » Maanantai, 27.04.2009 14:44

Aamulla saatiin kuitenkin kunnon linnakähinää.

Kuten jo aikaisemmin sanoin, frägejä tuli todella hyvin, kun piirityslavoja ja -tikkaita hyväkseen käyttäen loputtomat aallot mustiin puettua Vishnaa syöksyi päälle. Panssarittomien kohtien suojaaminen kilvellä tai aseella oli heikkoa (nähtävästi etumuurille lähetettiin kokemattomampia taistelijoita), vaikka luulisi, että se Viron säännöillä opetettaisiin aivan ensimmäisenä. Päähänkin hakattiin aivan säälittä, onneksi oli umpikypärä. Loput iskut tulivat lähinnä kilpeen ja sitten saikin survoa omaa miekkaansa kainaloihin, kylkiin ja reisiin.

Paladiinit olivat ehdottomasti kovin vastus kaikista, sillä Vishnan kurinalaisuuden ja päättäväisyyden lisäksi näiltä löytyi myös taitoa ja oveluutta. Piiritystornista tunkeuduttiin muurin päällä olevalle katokselle ja sitä kautta pudottauduttiin sisään. Jousimiehet hyödynsivät paikat hyvin ja menetinkin suurimman osan panssaripisteistäni ensimmäisessä piirityksessä juuri selkään tulleisiin nuoliin yrittäessäni pitää katon kautta selustaan tunkevia vihollisia poissa rintavarustukselta. Lopun aikaa tyrkytin näille päätäni, johon ropisi mukavasti nuolia. Puolustajien ampujat eivät valitettavasti olleet yhtä hyviä, vaikka Pahistontun innokkaan tulenjohdon alla saatiinkin Vishnan keihäsmiehiä kiitettävästi alas.

Pahistonttu ja minä päätimme lähteä ulos härväämään kun rynnäköt loppuivat ja tuli tylsää. Kiersimme ulos hylätyn piiritystornin kautta ja juoksimme metsän kautta selustaan. Valitettavasti Bernardin tappaminen Muerte-tyyliin yllätyksellä epäonnistui selkäpanssarin vuoksi ja saimme turpaamme. AnttiT voi kertoa lisää linnan sisällä tämän jälkeen tapahtuneista loppukahinoista.
La vérité suivra l'épée du vainqueur
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3422
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Maanantai, 27.04.2009 18:30

Kreivi Sinisulka kirjoitti:Valitettavasti Bernardin tappaminen Muerte-tyyliin yllätyksellä epäonnistui selkäpanssarin vuoksi ja saimme turpaamme.
Meitä oli siis hyökkäyksessä mukana kolme (minä, Sinisulka ja joku virolainen), kun lähdimme hyökkäykseen annoin vain ohjeeksi "Kill Bernard!" ja näin kun se virolainen jantteri hyökkäsi hänen kimppuunsa takaapäin hakaten selkään (ei panssaroimattomiin takareisiin!) ja uskoen asian olevan hoidossa juoksin itse jousiampujien sekaan kylvämään kuolemaa.
Taktinen huomio: Älkää Virossa koskaan lyökö panssariin!
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Juhan
Nostoväki
Viestit: 8
Liittynyt: Keskiviikko, 18.02.2009 01:04

Viesti Kirjoittaja Juhan » Maanantai, 27.04.2009 19:38

Thank you , guys for coming!

At saturday night I tought about the wandering around for many hours and roleplaying for more silver - we should have attacked some group instead.
The siege unfortunatenly failed due to technical problems, else it would have been great. Also there was a group of 40 warriors who played germans outside the castle just near the small pond, we would have attacked if the game would go on - then we would have had an open-field battle.

Later that night we had (out-of-game) about 20 vs 20 open-field battle with russians and some of VG + our group guys ( the ones with green shields with yellow cross on it) - The russians turned on their car lights and pointed them to the field so there was light enough to fight.

Sunday morning battles were great. I got up too late to put on any armor so I just toke my bow and arrows instead shield plus sword and went to the tower. As the attackers captured the tower by climbing to the roof by ladders I saw how there were 20 or more people on that roof and the roof was shaking - some more guys and it would have been great danger. The estonian part of Vishna wasnt very strong, since the avarage age was quite low and there were mostly young lads and girls fighting and unfortunatenly most of them dont have a lot experience yet. Russian Paladins were good as always - always fun to fight against and with them.


Some links for the events pictures:

http://picasaweb.google.com/Johanna.Tik ... feat=email#

http://picasaweb.google.com/h6bel6ng/Jurioo2009#

http://public.fotki.com/olev/toimumised/jyri2009/

It was good to fight alongside with you.
See you at Sotahuuto!

Taara pitka!

Haljas/Juhan - The leader of mercenaries from Saaremaa.
Elėn silà lumenn' el Vishna-Ghrim
Avatar
Kreivi Sinisulka
Kreivi
Viestit: 458
Liittynyt: Perjantai, 18.05.2007 21:28
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kreivi Sinisulka » Maanantai, 27.04.2009 19:44

Taara Pitka!

It was great to fight on your side. We should have come with you to fight unofficially to the field. Sad is that the official night fight didn't happen. Maybe next time. But the castle siege at morning was great enough. It was worth of coming.

What was the command with last part "Vittu"? :lol:
La vérité suivra l'épée du vainqueur
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5706
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Maanantai, 27.04.2009 20:16

WOW! The castle looks really really great now! I dont think its a guestion anymore if im coming to NE this year or not :D

http://picasaweb.google.com/h6bel6ng/Ju ... 2873960130
Juhan
Nostoväki
Viestit: 8
Liittynyt: Keskiviikko, 18.02.2009 01:04

Viesti Kirjoittaja Juhan » Maanantai, 27.04.2009 20:34

Kreivi Sinisulka kirjoitti:Taara Pitka!

It was great to fight on your side. We should have come with you to fight unofficially to the field. Sad is that the official night fight didn't happen. Maybe next time. But the castle siege at morning was great enough. It was worth of coming.

What was the command with last part "Vittu"? :lol:
Türa Vittu! :D

The raping command

PS: Its a very good observation not to hit to armor, since at most games the armor gives a lot points. At NE the armour gives fewer points due to many scenarious have respawn.
Elėn silà lumenn' el Vishna-Ghrim
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Jüriõõ ülestõus 2009”