IDV-Nuolet käyttöön FaBassa?

21.-23.8.2009 Hauholla (http://fantasybattle.ryhmarama.fi)

IDV-nuolet kokeiluluontoisesti käyttöön FaBaan?

Kyllä
50
61%
Ei
32
39%
 
Ääniä yhteensä: 82
Avatar
EyesClosed
Paroni
Viestit: 200
Liittynyt: Torstai, 06.07.2006 16:57
Paikkakunta: Helsinki

IDV-Nuolet käyttöön FaBassa?

Viesti Kirjoittaja EyesClosed » Keskiviikko, 08.07.2009 16:05

Olen viime aikoina laiskana nuolentekijänä haaveillut helposta, teollisesti ratkaisusta ja IDV-nuolia aikanaan ropeconissa testanneena ja ampuneena (jolloin todettiin, että sattuvat hieman enemmän, mutta ei muuta) haluaisin kokeilla näitä mk3 IDV laajemmalla skaalalla, eli tällä kertaa FaBassa.

http://www.idv-engineering.de/Flyer_Pfeile_englisch.pdf

Tuossa linkki englanninkieliseen lyhyeen ohjeeseen. Lisäksi luin forumeilta nuolista ja Saksan tapahtumissa (vuosittain monta yli 3000 hengen taistelularp-tapahtumaa) ei IDV-nuolilla ole saatu yhtä ainoaa vakavaa vammaa aikaiseksi. Huom. nuolen käyttöohjeissa ei suositella päähän tähtäämistä, mutta kuten todettua yhtään silmävammaakaan ei kymmenien tuhansien ammuttujen nuolien seurauksena ole saatu aikaan.

Lisäksi Saksanmaalla jopa eräs vakuutusyhtiö tarjoaa vahinkovakuutusta IDV-nuolista aiheutuneista vammoista, joten niin paljon niihin luotetaan, että larppaajilta otetaan turhat rahat pois vakuutuksillakin.

En oikeastaan halua kuulla mitään perusteluja vastauksissa, siitä yksinkertaisesta syystä, että me emme vain tiedä asiasta tarpeeksi. Haluan vain, että ihmiset laittavat kyllä/ei-vastauksen mutuna. Suuret ongelmat Sotahuudossa nuolien kanssa ovat seuraavat:

*Niiden osumaa ei huomaa aina - IDV-nuoli tömähtäisi ehkä huomattavammin.
*Ne hajoavat - IDV-nuoli on kestävämpi.
*Nuolille ei ole kunnon valmistusohjeita tai standardeja - IDV-nuolet ovat kaikki samanlaisia ja laatuisia.

Itse sain Maahinkaisen turvallisesti rakennetusta nuolesta suoraan silmääni tänä vuonna SoHussa ja eihän se kivaa ole, mutta ei se nyt niin kamalaakaan ollut, hetken vuosi kyynelnestettä ja punoitti, sitten oli ok. Olen kuullut, että Jkylässä treeneissä on todettu, että itsetehdyllä nuolella on saatu pahojakin vaurioita aikaan ja siksi siellä on siirrytty standardiin tasainen (ei pyöristetty) pää ja 7cm halkaisija. IDV-nuoli ei ole tasainen, mutta teollisena tuotteena sen pehmuste on todennäköisesti tasaisemmin kokoonpainuvaa kuin teipattu superloni ja lisäksi rakenne on suunniteltu niin, että pehmusteen sisällä olevat vahvikkeet ottavat mistä tahansa kulmasta silmän ympäryksen luista kiinni, eivätkä päästä nuolta purkamaan energiaansa silmämunaan, mikä saattaisi pyöristetyssä superloninuolessa käydä.

Lisäksi IDV-nuoli olisi todennäköisesti tarkempi ampua kuin perinteinen boffonuoli, joten nuolet lentäisivät paremmin sinne minne tähdätään, eivätkä sitten esim. silmään, jos otsaan meinasi.

Eli antakaa yksinkertaisen kyllä/ei äänenne kuulua. En takaa miten se vaikuttaa, mutta minusta on hyvä tietää, miten ihmiset suhtautuvat kokeiluihin.
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Keskiviikko, 08.07.2009 16:16

KYLLÄ!!!!
Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Avatar
TMl
Kreivi
Viestit: 343
Liittynyt: Tiistai, 16.05.2006 16:56
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja TMl » Keskiviikko, 08.07.2009 16:29

Maahinkaisen omissa testeissä testiammuttava muistaakseni totesi IDV-nuolten sattuvan bofferinuolia enemmän.
Karel "porkkana" Suvitie
KuvaKuvaKuva
Gnomus
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1426
Liittynyt: Perjantai, 10.02.2006 14:13
Paikkakunta: Lahti

Re: IDV-Nuolet käyttöön FaBassa?

Viesti Kirjoittaja Gnomus » Keskiviikko, 08.07.2009 16:47

Ei!
EyesClosed kirjoitti: En oikeastaan halua kuulla mitään perusteluja vastauksissa, siitä yksinkertaisesta syystä, että me emme vain tiedä asiasta tarpeeksi. Haluan vain, että ihmiset laittavat kyllä/ei-vastauksen mutuna.
Tässä joudun sitten tuottamaan pettymyksen. Pelkkä mutu kyllä/ei äänestys on täysin arvoton. Vain jos vastaukset ovat tiedostettuja on niillä arvoa. Muussa tapauksessa koko tulos kertoo vain markkinoinnista tai toiveajattelusta.

Tavallinenkaan nuoli ei ole kiva naamassa ja koeammunnoissa kukaan vartaloonsa IDV-nuolia ottanut ei halunnut kokeilla ottaa niitä kasvoihin. Emme siis tiedä kuinka paljon kivuliaampia IDV-nuolet ovat. Vapaaehtoisia testaajia?

Tässä kannattaa erottaa kaksi asiaa toisistaan. Toinen on turvallisuus ja toinen mukavuus. Se, että vakavia vammoja ei ole sattunut ei tarkoita etteikö IDV nuolien vastaanottaminen olisi kivuliaampaa kuin perinteisten. Sitten voidaan kysyä paljonko kipua saa tulla ja onko kohteilla panssaria vai ei.

Sattuvamman osuman lisäksi IDV nuolilla havaittiin kaksi ongelmaa. Toinen oli hyvinkin tehokas kimpoaminen erityisesti kohti tulevasta kilvestä. Nokkisuoja toki vähentää vaaroja, mutta ei se poikittainkaan tuleva nuoli ole erityisen kiva. Toinen ongelma oli nuolen suojarakenne. Se iskuosan muovilevy tulee aivan nuolen reunaan ja on kova. Viistoissa osumissa tai kimpoamisissa tuo kova kohta voi hyvinkin osua kohteeseen.

Jos kasvot suojaava kypärä vaaditaan kaikilta, niin sitten en näe ongelmaa IDV:den kanssa. Ilman tuota vaatimusta haluaisin kuulla (tai mieluiten nähdä videolta) naamaan ampumiskokeiluista ennen niiden sallimista isossa tapahtumassa. Niiden pitäisi kuitenkin olla turvallisia myös worst case tapauksissa, esim 5m kantama ja täysi 25 paunan veto. Ja ei. En ole antamassa omaa naamani maalitauluksi.
Avatar
Falcata
Kuningas
Viestit: 2839
Liittynyt: Sunnuntai, 31.12.2006 15:39
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Falcata » Keskiviikko, 08.07.2009 16:53

En haluaisi FaBaan IDV-nuolia ennen tarkempia testejä. Miten esim. nokkisuojaratkaisut toimivat IDV-nuolissa? Jos jossain asiansa osaavat kaverit testaavat ja toteavat että IDV-nuolet ovat ihan okei turvallisuuden ym. tekijöiden osalta niin totta kai. Sitä ennen ei kiitos.

"Learn to obey before you command."

"Ei se ase vaan se käyttäjä."
Avatar
KatkaChee
Kreivi
Viestit: 346
Liittynyt: Torstai, 08.02.2007 04:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja KatkaChee » Keskiviikko, 08.07.2009 17:29

Gnomus kirjoitti:Tavallinenkaan nuoli ei ole kiva naamassa ja koeammunnoissa kukaan vartaloonsa IDV-nuolia ottanut ei halunnut kokeilla ottaa niitä kasvoihin.
Otin yhden osuman IDV-nuolesta, ja sen jälkeen kiersin kyseisen hökötyksen kaukaa. Se sattui ja kipu jäi vielä ihon pinnalle tuntumaan. En usko, että niistä saadaan ihan heti turvallisia ainakaan nokin puolelta, sen verran kivoja mustia suihkaisuja siellä meni.

Jos joku on niin laiska nuolentekijä, että haluaa mennä kivuliaamman kautta, kyseenalaistan jaksaako sitä nuolta sitten enää jänteellekään vetää. Se kun pitää toistaa monta kertaa.

Kerta osumat nykyisistä nuolista eivät satu, ja silmäosumatkaan oikein tehdyistä SoHu-kelpoisista nuolista eivät ole pahoja, pitääkö tätä lähteä muuttamaan?
Avatar
EyesClosed
Paroni
Viestit: 200
Liittynyt: Torstai, 06.07.2006 16:57
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja EyesClosed » Keskiviikko, 08.07.2009 17:35

Itse olen ottanut IDV nuolen naamaan (en tosin silmään) ja minusta se ei ollut kovin paha. Ja minusta tärkeintä on nimenomaan turvallisuus, ei välttämättä mukavuus, vaikka se huomioonotettava arvo sinänsä. Sillä periaatteella mitä vastaväitteet tuovat ilmi, pitäisi nuolien ampuminen kieltää kokonaan bofferointitapahtumissa, koska nykystandardin mukaisilla nuolilla on saatu vammoja aikaan, toisinkuin ilmeisesti IDV-nuolilla.

Jos IDV-nuolia päätetään sallia käyttöön FaBaan, niin kevyttä kipua pelkäävät voivat toki laittaa naamansa suojaan. Minusta bofferoinnissa voisi muutenkin olla viisasta pitää suojalaseja aina, kuten muutama fiksu yksilö SoHussá tekikin.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että bofferi poikittain naamaan sattuu enemmän kuin IDV-nuoli kasvoihin. Minua siis ammuttiin kasvoihin 5m päästä Ropeconissa 2007 tai 08 muistaakseni. Jännitys oli täysi, paunoista en tiedä.

En tarkoita, että nykyisiä nuolia tulisi kieltää, vain, että IDV-nuolet tulisi sallia vaihtoehtona. Teollinen ja huomattavasti ekstensiivisemmin testattu tuote on minusta luotettevampi kuin jonkun tekemä ja jonkun tarkastama kotona väsätty tuote.
Avatar
Qoshovius
Herttua
Viestit: 840
Liittynyt: Keskiviikko, 20.06.2007 11:22
Paikkakunta: Helsinki/Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Qoshovius » Keskiviikko, 08.07.2009 19:01

nykystandardin mukaisilla nuolilla on saatu vammoja aikaan, toisinkuin ilmeisesti IDV-nuolilla.
Johtuisiko siitä, että nykystandardin nuolet ovat olleet laajamittaisessa käytössä Suomessa, toisin kuin IDV:t.
Kuva

Avatar: Jari Kuskelin
Avatar
EyesClosed
Paroni
Viestit: 200
Liittynyt: Torstai, 06.07.2006 16:57
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja EyesClosed » Keskiviikko, 08.07.2009 19:04

Lue ensimmäinen viesti. Viittaan siihen, että IDV nuolilla ei ole kansainvälisesti saatu aikaan vammoja.
Avatar
Zinkki
Kreivi
Viestit: 460
Liittynyt: Torstai, 24.01.2008 19:22
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Zinkki » Keskiviikko, 08.07.2009 20:44

Näin alkuun sanottakoon että minulla ei ole mitään kokemusta IDV-nuolista. Olen kuitenkin sitä mieltä että niiden kivuliautta ja vaarallisuutta pitää verrata ennenkaikkea lähitaisteluaseisiin.

Useimpien normiboffaajien miekaniskut sattuvat huomattavasti enemmän kuin boffonuoli täydellä latingilla viidestä metristä. Vaikka IDV-nuolet ovatkin kivuliaampia kuin nykyiset vastineensa, voiko niitä pitää kärkiosumien suhteen vaarallisempina tai kivuliaampina kuin normaaleja miekkoja tai varsiaseita, joista kuitenkin tulee osumaa tavattomasti useammin.

Ymmärrän kyllä että kaikki jousiampujat eivät ota lainkaan osumaa lähitaisteluaseista ja että hieman kivuliaammat nuolet nostaisivat heti heihin kohdistuvan kontaktin ikävyden tasoa mutta tuo ei minusta ole lähimainkaan riittävä peruste IDV-nuolten hylkäämiselle.
Avatar
EyesClosed
Paroni
Viestit: 200
Liittynyt: Torstai, 06.07.2006 16:57
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja EyesClosed » Keskiviikko, 08.07.2009 22:03

FaBan järjestäjäporukkaa päätti rohkeasti, että IDV-nuolia (niitä vähiä mitä ihmisillä on) saa käyttää tapahtumassa. Jos ei koskaan testata tapahtumissa, ei voida saada niistä mitään kunnon palautetta ja on selkeästi selvää, että SoHussa niitä ei tulla näkemään Jkylä-akselin vastustuksesta johtuen.

Jos joku pelkää moisia, niin kehotan ottamaan riittävän määrän suojaa mukaan.
Avatar
E.Hirvelä
Herttua
Viestit: 985
Liittynyt: Maanantai, 02.10.2006 20:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja E.Hirvelä » Keskiviikko, 08.07.2009 22:17

EyesClosed kirjoitti:FaBan järjestäjäporukkaa päätti rohkeasti, että IDV-nuolia (niitä vähiä mitä ihmisillä on) saa käyttää tapahtumassa. Jos ei koskaan testata tapahtumissa, ei voida saada niistä mitään kunnon palautetta ja on selkeästi selvää, että SoHussa niitä ei tulla näkemään Jkylä-akselin vastustuksesta johtuen.

Jos joku pelkää moisia, niin kehotan ottamaan riittävän määrän suojaa mukaan.
Jos tämän asian olisi ilmoittanut vähän paremmin, niin olisin ollut, että ok asia kunnossa. Mutta nyt tästä sinun viestistäsi vähän kakaramaisen kuvan, anteeksi nyt vain.
EDIT:Järjestäjiltä siis ihan rohkea veto sallia nuolet.

(Oletko ikinä huomannut, että edes jyväskyläläiset eivät ole kaikissa asioissa samaa mieltä, tai että he eivät tahallaan sabotoi tapahtumaa. Mitäpäs kun sinua tulee takaapäin retkipatja terilla oleva miekka joka vahingossa kovaa lyödään suoraan takaraivoon aiheuttaen lievän aivotärähdyksen ja sen jälkeen kun sanot siitä, sinulle vastataan:"jos pelkäät miekkoja niin hanki lisää panssaria").

Ei mulla muuta.
Quadruple silver clubin jäsen.
Avatar
Serea
Kreivi
Viestit: 322
Liittynyt: Maanantai, 12.03.2007 22:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Serea » Keskiviikko, 08.07.2009 22:22

Tai kai sitten järjestäjät tarjoavat niille joilla ei panssaria ole omastakaa niin lainapanssaria, lyhyestä varoitusajasta johtuen.

Todella ikävä yllätys tämä. Ja kai puhumisen asiasta olisi voinut aloittaa aiemmin. 6 tunnin varoaika on myös hieman lyhyt aika foorumeilla.
Pieni, viaton ja paha suustaan...
Avatar
EyesClosed
Paroni
Viestit: 200
Liittynyt: Torstai, 06.07.2006 16:57
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja EyesClosed » Keskiviikko, 08.07.2009 22:26

Kuvalla sinänsä mitään väliä. Tärkeintä on, että nuolet tulevat testatuiksi nyt kunnolla. Ja en toki väitä, että kaikki jyväskyläläiset olisivat samaa mieltä, mutta huomaan, että suurin vastustus miltei kaikkiin muutoksiin tulee sieltäpäin boffaavien taholta. Ymmärrän sen tavallaan, koska kyseinen porukka on ollut niin aktiivisesti luomassa nykyskeneä ja ansaitsee siitä hurjasti kunnioitusta. Pitäähän sitä olla ylpeä siitä mitä on aloittanut, mutta pitää uskaltaa myös kokeilla uutta.

Henkilökohtaisesti näkisin mielelläni Suomessa bofferointitapahtumia, jotka eivät olisi riippuvaisia Sotahuuto-yhteyksistä, jotta voisimme kokeilla erilaisia asioita, ilman, että hyvää ja toimivaa tarvitsisi ruveta muokkaamaan kokeiluilla. Nyt esim. fakta on, että käsittääkseni sääntömuutoksista vastaavan porukan muodostaa järjestävän vuoden porukka, edellisen vuoden porukka ja seuraavan vuoden porukka. Täten esim. Harmaasusilla on rajalliset mahdollisuudet kokeilla mitään uutta tapahtumassaan, jos edelliset tai tulevat (2011 käsittääkseni Maahinkainen) vastustavat. FaBassa ei nyt ole tätä ongelmaa, joten voimme kokeilla rohkeasti ja pyrimme näin tekemään palveluksen Suomen bofferoinnille, olivat todetut asiat mitä vain.

Itse olen ok sen kanssa, että IDV-nuolia tuskin koskaan sallitaan SoHussa, mutta haluan larppien ja muiden mahdollisten boffotapahtumien takia ottaa nuolista selvää.
Avatar
E.Hirvelä
Herttua
Viestit: 985
Liittynyt: Maanantai, 02.10.2006 20:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja E.Hirvelä » Keskiviikko, 08.07.2009 22:37

EyesClosed kirjoitti:Kuvalla sinänsä mitään väliä. Tärkeintä on, että nuolet tulevat testatuiksi nyt kunnolla. Ja en toki väitä, että kaikki jyväskyläläiset olisivat samaa mieltä, mutta huomaan, että suurin vastustus miltei kaikkiin muutoksiin tulee sieltäpäin boffaavien taholta. Ymmärrän sen tavallaan, koska kyseinen porukka on ollut niin aktiivisesti luomassa nykyskeneä ja ansaitsee siitä hurjasti kunnioitusta. Pitäähän sitä olla ylpeä siitä mitä on aloittanut, mutta pitää uskaltaa myös kokeilla uutta.
Nyt oot kyllä ihan hakoteillä. Nuolia ei siis ole testattu ennen hyväksymistä jos kerran niitä pitää vielä testata?!
Ja kuvalla on väliä:
"Tervetuloa Ville viis veen boffotapahtumaan nimeltään battleinthewoodsofelveswithdwarfsofmountains, ota mukaan miekkoja ja kaikkea mikä susta tuntuu kivalta ja turvalliselta, tosin minä sanon koska osui ja minä päätän jos joku bännitään."
Ja sit voit vaikka lukea sohun sivut tohon vertauskuvaks. Että on sillä vähän väliä.

Nyt eksyttiin vähän aiheesta, mutta minusta edelleenkin mielenkiintoisa, että nuolet hyväksyttiin. Saa nähdä miten käy.
Quadruple silver clubin jäsen.
Avatar
Beatific
Kuningas
Viestit: 2797
Liittynyt: Keskiviikko, 05.07.2006 09:01
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Beatific » Keskiviikko, 08.07.2009 22:37

Mukaan vain.
Assassiini skeittaa Kartanolinnan mailla ympäri vuoden
Avatar
N.Hirvelä
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 2613
Liittynyt: Torstai, 08.06.2006 18:15
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja N.Hirvelä » Keskiviikko, 08.07.2009 23:03

Jaa-a, pitääpi katsoa saanko kypärää hankittua fabaan... olen siis vastaan.
No, enpä perustele vastausta kerran kun ei sallita, taidan muuttaa sen sijaan jykylää. ;)
http://scafightingfinland.com/ - Tule mukaan lyömään haarniskassa kovaa, mutta turvallisesti!
http://scafightingfinland.com/forums/ Rottinkitaistelun uudet foorumit
Avatar
EyesClosed
Paroni
Viestit: 200
Liittynyt: Torstai, 06.07.2006 16:57
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja EyesClosed » Keskiviikko, 08.07.2009 23:05

Korostan edelleen, että nuolia on testattu muutamassakin yhteydessä suomessa ja ainoa mitä on todettu kunnolla on, että ne tuntuvat hieman enemmän. Muusta on ristiriitaisia mielipiteitä. Ulkomailla nuolia on testattu paljon. Näistä testeistä löytyy infoa jos jaksaa googletella.

Tarkoitan nyt nimenomaan tapahtumassa testaamista. Kokonaisvaltaisempaa testiä myös Suomessa. Hieman sama kuin, että sotaan tarkoitettu kivääri pitää testata sodassa, eikä vain ampumaradalla.
Avatar
TMl
Kreivi
Viestit: 343
Liittynyt: Tiistai, 16.05.2006 16:56
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja TMl » Keskiviikko, 08.07.2009 23:10

Olen osallistumassa Fantasy Battleen ryhmässä, jonka proppautumisen takia en voi käyttää kasvoja peittävää kypärää. Tapahtumaan osallistuu paljon muitakin ryhmiä, jossa kasvoja peittäviä kypäriä ei todennäköisesti nähdä (peikot, barbaarit, epäkuolleet). Olen tehnyt tämän valinnan alunperin sillä oletuksella, että pahin astalo, jonka saan silmääni on bofferinuoli. Bofferinuolen silmäosumasta minulla on tietoa ja kokemustakin.

Täysin rehellisesti sanottuna minua pelottaisi nykyisen tiedon valossa ottaa IDV-nuoli silmääni.

Toivon, että asioiden kokeilun lisäksi Fantasy Battlessa pidetään myös taistelijoiden turvallisuutta ensiarvoisen tärkeänä. Pidän uusien asioiden kokeilemista tärkeänä ja ainoana tapana viedä lajia eteenpäin ja kehittyä. Siten toivonkin, että järjestäjät testaavat IDV-nuolia perusteellisesti ennen niiden käyttöönottoa Fantasy Battlessa.
Karel "porkkana" Suvitie
KuvaKuvaKuva
Avatar
EyesClosed
Paroni
Viestit: 200
Liittynyt: Torstai, 06.07.2006 16:57
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja EyesClosed » Keskiviikko, 08.07.2009 23:16

http://www.idv-engineering.de/html/eye_safety.html
http://www.idv-engineering.de/Test_GB.pdf

Tuossa muutama linkki muualla tehdyistä testeistä englanniksi. Itse ajattelin suorittaa hieman testejä ennen tapahtumaa ja mahdollisesti kuvata ja kirjata tuloksia ylös. Jos pelkää silmäosumaa, suosittelen suojalaseja, voisivat olla hyvät jo melee-aseidenkin kannalta.
Avatar
Riffi
Sotilasmestari
Viestit: 84
Liittynyt: Sunnuntai, 15.03.2009 17:05
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Riffi » Keskiviikko, 08.07.2009 23:32

EyesClosed kirjoitti:http://www.idv-engineering.de/html/eye_safety.html
http://www.idv-engineering.de/Test_GB.pdf

Tuossa muutama linkki muualla tehdyistä testeistä englanniksi. Itse ajattelin suorittaa hieman testejä ennen tapahtumaa ja mahdollisesti kuvata ja kirjata tuloksia ylös. Jos pelkää silmäosumaa, suosittelen suojalaseja, voisivat olla hyvät jo melee-aseidenkin kannalta.
Kilauta niin tuun kohteeksi.
Avatar
E.Hirvelä
Herttua
Viestit: 985
Liittynyt: Maanantai, 02.10.2006 20:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja E.Hirvelä » Keskiviikko, 08.07.2009 23:34

komppaan karelia 100 prosenttisesti. Onneksi on kypärä, tosin tiimi ei ole vielä tiedossa, joten ei tiedä joutuuko tappelemaan ilman kypärää. :?
Quadruple silver clubin jäsen.
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Keskiviikko, 08.07.2009 23:47

Tästä ei nyt kannata tehdä kauhean isoa ongelmaa. IDV:t tulevat kokeiluun. Ne sallitaan, ja se on etuna vain niille joilla niitä jo valmiiksi on.
Jos havaitsemme jo ensimmäisessä skenussa, että ne eivät toimi (siis oikeasti eivät toimi koska ovat vaarallisia ei se riitä syyksi, että ne tuntuvat enemmän) harkitsemme niiden käyttämistä uudestaan.

Emme tahdo pelästyttää/ satuttaa ketään. Tarkoitus on saada laaja alainen kuva miten IDV toimii. Saksassa se toimii hyvin ja on ollut turvallisempi ratkaisu kuin boffonuolet. Saksassa on myös hyvin paljon enemmän tämmöisiä pelejä kuin Suomessa.
Faban ideana on olla hieman pioneerina erilaisille aseille ja ideoille. Älkäämme siis olko putkinäköisiä.
Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Avatar
TMl
Kreivi
Viestit: 343
Liittynyt: Tiistai, 16.05.2006 16:56
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja TMl » Keskiviikko, 08.07.2009 23:48

Kiitos ideasta silmien suojaukseen. Osaisitko suositella laseja? Varmaan ainakin softauskäyttöön tarkoitetut soveltuu hyvin?

Fysikaaliset testit on fysikaalisia testejä. Siitä, miten paljon IDV-nuoli tai itsetehty nuoli taipuu kasaan, voi päätellä asioita tiettyyn pisteeseen asti. Minua kuitenkin ennenkaikkea kiinnostaa se, miltä IDV-nuoli tuntuu silmässä ammuttuna täydellä jännityksellä alle 5m päästä. Boffonuoli tuntuu pahalta ja saattaa avonaiseen silmään aiheuttaa vaurioitakin. Olen vain kiinnostunut omasta ja kanssataistelijoiden turvallisuudesta, en kapeakatseisesta kehityksen jarruttamisesta.
Karel "porkkana" Suvitie
KuvaKuvaKuva
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Keskiviikko, 08.07.2009 23:52

Testaamme nuolia hyvin ennen FaBaa, jos ilmenee ongelmia, nuolia ei hyväksytä.
Älkää nyt hermostuko liikaa. ;)
Lähetämme tänne testeistä vaikka videota jos se helpottaa.
Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Fantasy Battle I - Menneisyyden Kaiku”