Niinhän me kaikki.JP666 kirjoitti:Sitäpaitsi lihavat on lepposia
(ainii v:tu unohin että en ole enää lihava, vaan normaalipainoinen :O)
Valvojat: Ylläpito, Järjestäjät
Se pimeänäkö ei tarkoita että näkisi kaiken. Se kilvenkulma tai kyynärpää ei rekisteröidy ollenkaan niin hyvin kuin päivänvalossa. Pimeässä onnettomuusriski on moninkertainen ja onnettomuudet ovat pahempia, osumia kun ei voi joustaa jos ei kunnolla hahmoa niiden olevan tulossa.Zinkki kirjoitti:Turvallisuus ei minun mielestäni ole tässä niin kovin rajoittava tekijä sillä vartin pimeään totuttelun jälkeen näkee jo yllättävän hyvin.(Vaadittiinkohan hämäränäkömaksimin saavuttamiseen 20min) Se tosin vaatii sen hetken ilman niitä taskulamppuja. Suinpäin metsään lampunvalosta syöksyminen ei ole kannattavaa.
Ryöstöretkiä varmaan onkin tapahtunut, en vain usko, että skenaario "viikingit hyökkäävät nukkuvaan kylään" saisi kovin suurta kannatusta. Taktisista iskuista olen kuitenkin eri mieltä, vaikka näinhän sen luulisi toki olevan, ainakin liikaa fantsua lukeneen tai "ovelan", mutta wanhan ajan sodankäynnin realiteetteja tuntemattoman näkökulmasta. Tosiasia kuitenkin on, että yllätysmomentti ja vastustajan sekaannuksen hyödyntäminen varsinkin suurempien osastojen ollessa kyseessä jää vähäiseksi verrattuna omiin vaikeuksiin, joita ovat:Hiisi kirjoitti:Itseasiassa veikkaisin aika monen skirmishin ja taktisen iskun/ryöstöretken tapahtuneen pimeässä.Aarimoto kirjoitti: Vaikkei tässä olekaan mistään historiasta kyse, on mielestäni hyvä muistaa, ettei ajalla ennen modernia valosaastetta todellakaan hiippailtu pimeässä, varsinkaan sotasilla.
Wanhan ajan kyytiketju
Archibald
Musiikki on elektroninen. Tästä ei keskustella.
Ja Sotahuudossahan meillä on vain pieniä joukkoja, muutama sata taistelijaa per osapuoli.Hiisi kirjoitti:Juuri vastaavanlaisiin tilantaisiin tuolla taktisella iskulla viittasinkin. Pienten joukkojen touhua. Isommille armeijoille pimeydestä nyt ole muuta hyötyä kuin vetäytymistilanteissa tai vastaavissa. Kukaan ole niin tyhmä että lähtisi vainolaista ajamaan takaa pimeään metsään.
Eiköhän se kampanjan ratkaissut tappelu ollut kuitenkin Bosworthin taistelu. Tai varmaan mielipide kysymys, mutta Ruusujen sodan katsotaan loppuneen siihen kun Tudorsit saivat valtaistuimen ja sen takia Bosworth ratkaisi kaiken, ja antamasi kuvaus ei kyllä näytä Bosworth olevan.Haiden kirjoitti:Ruusujen sodassa massa yöhyökkäys tehtiin, joka ratkaisi koko kamppanian. Armeija hiipi yölllä asemiin ja hyökkäsivät sitten. Vihollinen ei voinnut käyttää tykistöä, ratsuväkeä tai pitkäjousia. Taistelu käytiin miehekäästi kahdenkäden miekoilla kahdeksan tunnin ajan.
Mitä sieniä minä olen vetänyt taas... *menee nurkkaan häpeämään huonoa muistia*N.Hirvelä kirjoitti:Eiköhän se kampanjan ratkaissut tappelu ollut kuitenkin Bosworthin taistelu. Tai varmaan mielipide kysymys, mutta Ruusujen sodan katsotaan loppuneen siihen kun Tudorsit saivat valtaistuimen ja sen takia Bosworth ratkaisi kaiken, ja antamasi kuvaus ei kyllä näytä Bosworth olevan.Haiden kirjoitti:Ruusujen sodassa massa yöhyökkäys tehtiin, joka ratkaisi koko kamppanian. Armeija hiipi yölllä asemiin ja hyökkäsivät sitten. Vihollinen ei voinnut käyttää tykistöä, ratsuväkeä tai pitkäjousia. Taistelu käytiin miehekäästi kahdenkäden miekoilla kahdeksan tunnin ajan.
Wanhan ajan kyytiketju
Archibald
Musiikki on elektroninen. Tästä ei keskustella.