Raskaasta panssaroinnista parempaa peliteknistä hyötyä

Keskustelua tapahtuman, sääntöjen ynnä muun kehittämisestä sekä asioista, jotka vuonna 2011 tulisi huomioida.

Valvojat: Ylläpito, Järjestäjät

Viestiketju Lukittu
Avatar
Ahneman
Paroni
Viestit: 176
Liittynyt: Keskiviikko, 04.02.2009 14:49
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Ahneman » Maanantai, 21.02.2011 12:37

Skylark kirjoitti:Ennenkuin alatte massatyrmäyksen, kannattaisi kokeilla ihan vaan nostaa niitä jokerirajoja
Ehdottomasti olen sitä mieltä, että kannattaa jatkaa kokeiluja, koska jos homma saadaan järkevästi toimimaan, niin se vaan kasvattaa kaikkien peli-iloa! Vielä jokin aika sitten olisin voinut puhua jokeripisteen puolesta missä vain, milloin vain.
Suurimpana ongelmana näen sen, että Boffaajia on niiin monenlaisia. Pienellä ja tahallisella liioittelulla voi sanoa, että ääripään 30kgPanssari- rautamörköHistorianelävoittäjää, ja 17v takapihaboffaajaa ei yhdistä toisiinsa enää mikään muu, kuin Sotahuuto, ja Pehmeä lyömäase.

Boffaus kaikessa yksinkertaisuudessaanhan on laji, jossa yritetään paukauttaa pehmeällä bofferilla kaveria. Ase on tehty niin pehmeäksi ja turvalliseksi, että se ei satu. (tai ei ainakaan pitäisi) Haarniska taas on yksinkertaisuudessaan asia, joka Suojaa käyttäjäänsä lyönneiltä ja vammoilta. Periaatteessa näiden kahden välillä vallitsee ristiriita, koska bofferilta ei oikeaa suojaa tarvita. Haarniska on siis Reactment-fiilistelyproppi, joka tuo vähän lisää elävyyttä ja monipuolisuutta lajiin. Ja se on hyvä niin!

Siinä vaiheessa, kun haarniskaa puetaan ihan pirusti, bofferin pehmeä kosketus ei tahdo enää riittää, ja peli-ilo katoaa nopeasti. Tässä vaiheessa vetoan nimenomaan kommenttiini monista erilaisista boffaajista. Kaksi jokeripistemiestä varmasti saavat keskenään mielekkään taistelun. Tilanne on eri, kun vastakkain ovat jokeripistemies ja puoliaktiivinen urheiluboffaaja. Missä liikapanssaroinnin raja kulkee, on vielä toistaiseksi arvotus. Ehkä pk-seudun yhteistreeneissä se vielä löydetään.

Summa Summarum: Hyvin raskas, ja oikeiltakin iskuilta suojaava panssarointi ei kuulu boffaukseen. Se kuuluu rottinkimiekkailuun, jossa esim. lyömäase on suunniteltu sen mukaan. Boffauksessa haarniska on jees, mutta lajin luonteen takia panssarointi olisi pidettävä kevyhkönä.
Keihäs on rapid fire -ase.
Avatar
Aarimoto
Työn Sankari
Viestit: 1323
Liittynyt: Sunnuntai, 24.09.2006 08:20
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Aarimoto » Maanantai, 21.02.2011 15:52

Ahneman,

Puhut pitkälti täyttä asiaa. Lajimme on monella tapaa ristiriitainen ja haastava, johtuen varmaan osittain sen nuoresta iästä, mutta myös mainitsemastasi harrastajakunnan moninaisuudesta.

Sanoisin kuitenkin omana kokemuksenani, että oikeasti suojaavalla haarniskalla on myös puolensa tässä touhussa. JonTzun mainitsemat paikat sohussa ovat niitä, joissa minä ainakin pidän todella mielelläni haarniskaa, joka myös suojaa. Sen verta monta kertaa on nimittäin ollut lähellä käydä huonosti, kun jää muiden ihmisten jalkoihin syystä tai toisesta.

Kertaakaan ei vielä ole sattunut, kiitos hyvän haarniskan.

Kun roolini on olla kilven kanssa tiellä, niin niskaanhan siinä saa, vaikka kaikki tietäisivätkin, miten käyttäytyä. Eikä syy ole myöskään sen, että olisin väärässä paikassa. Mulla oli viime huudossa elopainoa haarniskan kanssa n. 145 kg. Olen myös kohtuullisen hyvin ottanut osumaa, tai ainakaan en ole ihan tolkuttomasti saanut tästä muilta paskaa niskaan. (Jos olen väärässä, tulkaa ihan reilusti torumaan, se kuuluu lajiimme).
Teh Aarimoto
Gonahtanut vanha karhu
Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 503
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Maanantai, 21.02.2011 15:57

Meillä on tulevassa reenileirissä jokeripiste testauksessa. Kriteerit tulevat olemaan huomattavasti tiukemmat, kuin mitä pikaisesti katsastamalla PK-treeneissä on ollut.

- Kaksi SH-vaatimukset läpäisevää metallista torsopanssaria. Toisen tulee olla kattava rengaspanssari. (joka ylettyy yli lantion ja yli puolen olkavarresta.)
- Metallinenkypärä (avo tai umpi) joka peittää posket ja osan niskaa ja- tai kaulaa.
- Jaloista ja käsistä vähintään 1/2 tulee olla peitetty panssarilla.

Perusteluina kriteereille: jokeripisteellisen taistelijan tulee mallintaa todella raskaasti panssaroitua keskiaikaista soturia. Rengaspanssari oli käytännössä katsoen jokaisella erityisen raskaasti panssaroidulla soturilla osa panssarointia ja siksi se on tällä kertaa mukana kriteeriksi. Toinen torsopanssari tulee myös olla metallia, sillä oikeasti raskaasti panssaroiduilla kavereilla oli rengaspanssarin päällä: plate, coat of plates, metallinen lamellaari jne.
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
Avatar
Beatific
Kuningas
Viestit: 2797
Liittynyt: Keskiviikko, 05.07.2006 09:01
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Beatific » Maanantai, 21.02.2011 16:25

En ollut paikalla sunnuntaina, joten en pysty kommentoimaan muuten kuin avatakseni kontekstia muille hieman.

En ole lukemastani kuitenkaan kovin yllättynyt, sillä
- Pahistonttu on taitotasoltaan suomen top-20 soturien joukossa
- Samalla hän on myös Espoon sunnuntaitreenien merkittävimpiä hahmoja jo ilman haarniskoitakin; kaikista treeneissä kävijöistä samaan pelottavuusluokkaan yltää lähinnä Skylark keihään kanssa
- Muerten "taika-aseet" ovat tällä hetkellä kenties koko skenen kehittyneimmät
- kellään tässä ketjussa vielä kommentoivista (minä mukaanlukien!) ei ole juurikaan kokemusta Pahistontusta vastustajana tavallisilla panssareilla, mutta ilman jokeripistettä => vertailupohja puuttuu

Eli ei ole ihme että mies pärjäsi. Samoin en ole hämmästynyt jos Pahistontun jokerisetti toimii, Porvoossa on harrastukseen panostettu jonkin verran vuosien varrella.

Yhteenvetona:
- älkää hätkähtäkö; edellisten treenien kontrasti saattoi johtua suurelta osin siitä, että tavallisesti haarniskaton N:nen tason sankari puki haarniskan päälle
- kokeiluja tulee jatkaa
- kriteereitä tulee luultavasti tiukentaa...
- ...mutta mielestäni ei välttämättä vielä; hitaasti hyvä tulee, ja useamman optimoidun jokerimiehen vaikutus treenien kokonaisuuteen on vielä testaamatta
- samoin ns. rivimiehiä jokerilla varustettuna on toistaiseksi ollut treeneissä pyöreät nolla kappaletta
- kenties tiukentaisin kriteerejä seuraavaksi pään haarniskoinnin osalta
Assassiini skeittaa Kartanolinnan mailla ympäri vuoden
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3422
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Maanantai, 21.02.2011 17:18

Kiitokset kehuista. Suurimpana ongelmana näin itse (kokemusta itsestäni kaikilla mahdollisilla varusteyhdistelmillä :wink: ), että minua ei onnistuttu tappamaan edes "avuttomassa tilassa". Lehto_A ei ehtinyt survoa minua hengiltä hilparillaan maatessani selälläni siinä muutamassa sekunnissa ennen kuin joku huusi holdin. Selvisin useammasta täydellisestä backstabista. Tavallinen panssari ei näissä tapauksissa olisi riittänyt.

Ehdotan, että ensikerralla otetaan mukaan muutama "jokerisetti" ja kiinnitetään huomiota niiden testaamiseen. Lainataan niitä eri ihmisille, vertaillaan jokerittoman ja jokerillisen panssarin haittavaikutuksia. Otetaan dueleita eri taitotasoilla ja haarniskoilla olevien parien kesken ja katsellaan tuloksia. Saadaan oikeaa dataa, johon yksittäisen taistelijan kunto-, varuste- tai taitotaso eivät pääse vaikuttamaan niin voimakkaasti, kuin tähän asti.

@ Hellowenisti: Lamellaarini on painoltaan verrattavissa milliseen levykyrassiin. Paino ei siis välttämättä juurikaan muutu materiaalien välillä.

Offtopic: Otan myös testivarstan taas matkaan. Sääntöehdotukseni kun ei ole kiinnostanut ketään :cry:
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
N.Hirvelä
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 2613
Liittynyt: Torstai, 08.06.2006 18:15
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja N.Hirvelä » Maanantai, 21.02.2011 19:08

Beatificin huomioihin sen verran, että jokeripistettä tullaan aika varmasti näkemään juurikin kokeneimmilla harrastajilla, ihan sen takia, että heillä on haarniskaa keräytynyt nurkkiin tarpeeksi jo valmiiksi.
Sen takia näen ihan hyvänä, että jokeripistettä testataan juurikin kokeneempien henkilöiden käyttämänä, koska he ovat se porukka, joka suurimmalti Sotahuudossakin sitä käyttäisivät.

EDIT: vältän turhaa postausta ja editoin tähän
Totta, ja jokeri-Juri kalvaa kyllä minunkin mieltäni...
Nyt tiedän mistä näen seuraavana yönä painajaisia. :lol: :shock:
Viimeksi muokannut N.Hirvelä, Maanantai, 21.02.2011 19:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Beatific
Kuningas
Viestit: 2797
Liittynyt: Keskiviikko, 05.07.2006 09:01
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Beatific » Maanantai, 21.02.2011 19:11

Totta, ja jokeri-Juri kalvaa kyllä minunkin mieltäni... :shock:

Halusin vain laittaa jäitä hattuun korostamalla, että pk-seudun sunnuntaitreeneissä ei ole kokemuksia haarniskoidusta pahistontusta, saatikka jokerillisesta sellaisesta.

Tulee muistaa, että muuttujia on kaksi:
1) se, miten jokeri toimii
2) kriteerit, joilla jokerin saa

Uskon, että näitä muuntelemalla ja kokeilemalla saadaan varmasti tasapainoinen kokonaisuus aikaiseksi, ja ennen kaikkea sellainen, jonka ilot ovat suurempia kuin haitat.

Ja takaisin pelitestaukseen:

Pahistontulta äärimmäisen hyvä idea kierrättää jokerisettejä; näin saadaan kokemuksia useammalta soturilta.

Tämä onnistunee helpoiten esim. tuomalla ylimääräisiä gambesojeja ja chaineja, ja vaihtelemalla niitä jo chainin omaavilta toisille.

En oikein tiedä mittaako dueleilla testaaminen oikeaa asiaa; siksi ehdotan su-treenien osalta että:
a) treenit vedetään muuten normaalisti, ettei pelitestaus aiheuta suurempaa poikkeusta normaaliin päiväjärjestykseen
b) vaihdot suoritetaan tauoilla

Yritän itse roudata mukana yhtä ylimääräistä chainia ja kahta ekstragambea tätä varten.
Assassiini skeittaa Kartanolinnan mailla ympäri vuoden
Avatar
Ahneman
Paroni
Viestit: 176
Liittynyt: Keskiviikko, 04.02.2009 14:49
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Ahneman » Maanantai, 21.02.2011 20:34

Jos jokerisetti saadaan fiksusti toimimaan, se on hyvä lisä ja hyvä sääntö. Siksi sitä ei pidäkään heti yhden sunnuntain jälkeen hylätä vaan ehdottomasti jatketaan testausta! Pitää myös muistaa, että Info, mitä liikuntasalista 20-30henkilön taisteluista saadaan ei ole suoraan vertailukelpoinen Sotahuudon 600henkilön & 400mX200m kentän tilanteeseen.
Keihäs on rapid fire -ase.
Avatar
goblintaikuri
Herttua
Viestit: 887
Liittynyt: Lauantai, 12.04.2008 21:01
Paikkakunta: Paikkakunta:

Viesti Kirjoittaja goblintaikuri » Maanantai, 21.02.2011 20:45

Tokkopa tässä on vaarana että muutamat foorumiäänekkäät ampuvat idean alas. Mikään kiirehän tätä ei ole ryssiä muutenkaan sillä tämän vuoden sotahuutoon idea ei valmistu kuitenkaan.
always FIGHTING~~
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3422
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Maanantai, 21.02.2011 21:47

Beatific kirjoitti: Ja takaisin pelitestaukseen:

Pahistontulta äärimmäisen hyvä idea kierrättää jokerisettejä; näin saadaan kokemuksia useammalta soturilta.

Tämä onnistunee helpoiten esim. tuomalla ylimääräisiä gambesojeja ja chaineja, ja vaihtelemalla niitä jo chainin omaavilta toisille.

En oikein tiedä mittaako dueleilla testaaminen oikeaa asiaa; siksi ehdotan su-treenien osalta että:
a) treenit vedetään muuten normaalisti, ettei pelitestaus aiheuta suurempaa poikkeusta normaaliin päiväjärjestykseen
b) vaihdot suoritetaan tauoilla

Yritän itse roudata mukana yhtä ylimääräistä chainia ja kahta ekstragambea tätä varten.
Puolen tunnin duelitestauksessa saadaan mahdollisimman suuri joukko kokeilemaan jokereita ja saadaan sitä kautta suurempi otanta. Lisäksi saamme luotua erilaisia tilanteita joiden pohjalta ihmiset voivat sitten muodostaa mielipiteitään. Isommat taistelut ovat niin sekavia, että niissä ei kukaan oikein ehdi katsoa miten joku pärjää ja miksi.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Beatific
Kuningas
Viestit: 2797
Liittynyt: Keskiviikko, 05.07.2006 09:01
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Beatific » Maanantai, 21.02.2011 22:45

Agree w/ Tonttu, osittain. Edelleen olen sitä mieltä, että sunnuntaitreenit toimivat tällä hetkellä aika mukavasti, enkä lähtisi valjastamaan niitä - edes osittain - kuvaamasi kaltaiseen tutkimuskäyttöön. Su-treeneissä olisi kyllä tärkeää saada kokemuksia jokerista levitettyä laajemmalle joukolle, mutta sen hyvän perusmeiningin puitteissa, ei kustannuksella.

Siitä olen samaa mieltä että esittämäsi näkökulma tutkia jokeripisteen toimintaa on tärkeä ja hyödyllinen. Ehdottaisin, että jonkin kerran (tahi useamman) pk-seudun ke-treeneistä (kaksintaistelupiiri & KATO) voisi valjastaa tuohon tarkoitukseen. Siellähän on aika kokenutta porukkaa, jotka eivät normista poikkeavia treenimuotojakaan kaihda.

Goblintaikuri, olen suunnitellut sorvaamani jonkinlaisen sääntömuutosehdotuksen jo tämän vuoden sohuun, mutta laitan siihen useamman mahdollisen kriteeristön & jokerin toimintavaihtoehdon, ja korostan, että tänä vuonna tulisi valita konservatiivisesti jotta jokerin negatiiviset vaikutukset jäävät marginaaliseksi. En ajattele, että 2011-sohussa jokeri olisi mukana - ja jos olisi, niin kriteerit olisivat mieluummin ylä- kuin alakanttiin.

Balanssi (= jokeri on ehdottomasti tavoittelemisen arvoinen, mutta ei johda liikaan juustoon) jokerisäännössä on varmaan saavutettu v. 2012 -huutoon mennessä, jos vain porukalla säilyy into testata & sorvata sääntöä. Ainakin itse pidän sitä tällä hetkellä säännöstön "pahimpana" epäkohtana... mikä puolestaan kertoo sääntöjen melko hyvästä toimivuudesta.
Assassiini skeittaa Kartanolinnan mailla ympäri vuoden
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3422
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Maanantai, 21.02.2011 23:09

Keskiviikkotreenien ongelmana on taas se, että siellä käy vain pieni piiri. Parasta kaikelle sääntömuutoskeskustelulle on jalkauttaa se niiden tavallisten boffaajien keskuuteen, eikä pelkästään niiden kokeneimpien ja foorumiaktiivien.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Beatific
Kuningas
Viestit: 2797
Liittynyt: Keskiviikko, 05.07.2006 09:01
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Beatific » Tiistai, 22.02.2011 09:11

Jos 30+ "tavallista boffaajaa" haluavat käyttää viikon ainoasta joukkomättöajasta puoli tuntia jokeriduelitestaukseen (jossa vain osa ehtii kokeilemaan) niin kyllä se minullekin sopii.

Lähinnä ajattelin, että tässä vaiheessa kokeiluja voitaisiin mennä sellaisella pelitestauksella minkä kuvittelin olevan helpoiten "myytävissä". Duelitestaus voi myös painottaa eri asioita kuin joukkomättö, en tosin tiedä!

Siksi minusta olisi hedelmällistä jakaa tässä vaiheessa juuri niitä omakohtaisia joukkomättökokemuksia siitä kun itsellä tai kaverilla on se jokeri laajemmalle joukolle, vaikka sitten duelitestauksen lykkäämisen kustannuksella.

Mitäs muut ovat mieltä tästä pohdinnasta? Erityisesti ehkä Etsubon ja sunnuntaitreenien johtohahmot ja vakiokävijät, keskisuomen konkareita unohtamatta!
Viimeksi muokannut Beatific, Tiistai, 22.02.2011 14:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Assassiini skeittaa Kartanolinnan mailla ympäri vuoden
Avatar
Triks
Herttua
Viestit: 956
Liittynyt: Torstai, 03.01.2008 02:42
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Triks » Tiistai, 22.02.2011 12:00

Jokerisetin/-settien kierrättäminen eri tasoisilla taistelijoilla su-treenien sisällä kuulostaa hyvältä idealta ja antanee ehkä vähän olennaisempaa dataa Sohu-kontekstia ajatellen, kuin duelitestaus.

Su-treenit taukoineen ovat liian lyhyet edes puolen tunnin jokeriduelitestaukseen.
Siksi minusta olisi hedelmällistä jakaa tässä vaiheessa juuri niitä omakohtaisia joukkomättökokemuksia siitä kun itsellä tai kaverilla on se jokeri laajemmalle joukolle, vaikka sitten duelitestauksen lykkäämisen kustannuksella.
Samaa mieltä tästä.
"Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja."
Kuva
Avatar
Beatific
Kuningas
Viestit: 2797
Liittynyt: Keskiviikko, 05.07.2006 09:01
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Beatific » Tiistai, 22.02.2011 13:05

Chaini-ihmisiähän paikalla alkaa olla jo aika mukavasti, ja viimeisimpien battlemerchant-tilauksien myötä heitä tulee lisää.

Jokaisen voi muuttaa jokeripistemieheksi tarjoamalla gamben tai lisächainin. Näitä kierrätetään sitten taukojen aikana. Varmaan kukin paikalla oleva haarniskamies ehtii saada omakohtaisen jokerikokemuksen, vaikka lyhyenkin, jo yhden treenikerran aikana. Ja näistä kokemuksista voidaan sitten ammentaa keskusteluun lisäsisältöä.

Itse voinen käyttää suurimman osan ajasta ns. perussettiä, jotta huomiota jää paremmin muiden havainnointiin.
Assassiini skeittaa Kartanolinnan mailla ympäri vuoden
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1605
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Torstai, 24.02.2011 02:26

Avoimin mielin toki tämänkin ketjun lukaisin ja paikoin olin jopa valmis pisteen myöntämään (naureskellen ajatuksesta gambesonin ja tuplapanssarin päälleen haluavista tyypeistä) kunnes tajusin Pahistontun tekstiä (mainiota sellaista!!) lukiessani, että " niitä on muuten kevyitäkin.. :P "

Pahistonttu puki (erittäin) viihteellisessä muodossa sanoiksi sen epätasapainon joka tässä luultavasti saadaan aikaan. Lisäksi tuolla aiemmin heräteltiin mainiota, lähes koskettamatonta aihepiiriä jousien kohtalosta tämän jokerin myötä.

Kuulostaa kyllä siltä että jos testit eivät tee eroa tästä linjannäytöspioneerityöstä, olettaisin että viilattavaa tosiaan löytyy tässä ehdotuksessa vielä vuosiksi eteenpäin.

(Itse olin viime SoHussa sairastumisen ja kuumuuden aiheuttaman voimattomuuden ja kestokyvyn puutteellisuuden johdosta ilman panssareita koko sunnuntain. Se oli upeaa. Aion joskus ottaa uusiksikin!)

Toki tuli ikävä panssareita kun kuoli nopeammin, mutta en näe suurta eroa panssaroitunakaan juoksenteluun, ellei sitten riviin mene. Mitä nyt siinä että jaksoi juosta.. :D

En halua edes kuvitella millaista olisi mennä keskivertoa kovempanakaan miekkamittelijänä tuonne kentälle vaikkapa jokerimaahinkaiskaartia vastaan. Missä se hauska etu on silloin kun vastapuoli runttaa (taas) jollain kriteerien mukaisella mutta jotenkin epäreilulla vedoksella panssarointia? They allways will.

Jos panssarimörköpuoli nyt saa sitten pisteensä, mitä jää vaikkapa lajista innostuneen nuoren hankkimista jousimiestarpeista? Muutama kymmenen nuolta jotka panssariedun myötä tuleva "tiivistynyt ja venynyt rytinä" katkoisi todella paljon tehokkaammin, sekä ymmärrys siitä että nuolten teho oli jotain mistä joskus puhuttiin pelolla, mutta nyt ohitetaan vaan marssimalla kohti. Tyly kohtalo jousimiehelle tai naiselle olla "punanuttuna" eturivin "loittoryhmässä", kun taisteluun osallistumisen hyötysuhde nuolien käyttöiässä mitattuna samaa luokkaa kuin se että harrastaisi niiden katkomista yhden viikonlopun verran.

Itsestäni on tuntunut ajoittain jopa pahalta kulkea huippuvarustellussa ryhmässä näilläkin panssarisäännöillä, kun vastapuolen totaalinen runttaaminen ei satu lämmittämään omaa sydäntäni aivan samaan tapaan kuin vastustajan kanssa kamppaileminen tasaväkisemmiltä pohjilta, päätyen voittoon. Maahinkaisen mukana marssiminen on toki upeaa (:D), en minä sillä, lähinnä viittaan siihen, että tämä tuo lisää panssarihyötyä muutenkin koville ja pitkään kuvioissa oleville ryhmille, ennemmin kuin jokaiselle peruspoppoolle, ihan jo siitä syystä että näillä ryhmillä on sitten sitä varustepuolta usein enemmän.

Ja tämä kun on realiteetti jos kokeneet jokeripataljoonat alkavat laiduntaa sotatantereilla.


All in all: Ennakoin pahaa tästä sääntöehdotuksesta. Ennakoin toki pahaa backstabin poistostakin vaikka se ei sitten tehnyt niin isoja vaikutuksia kuin oletin sen tekevän. Vastapainona pitää toki sanoa myös, että olen saanut tarpeettoman monia kovia ja toistuvia iskuja niskaan verrattuna edeltävään ajanjaksoon SoHu historiassani. (Kuten myös taisin ennakoida käyvän tuosta keskusteltaessa.)

Tehkää testejä (kuten päätitte tehdä) mutta muistakaa katsoa testejä myös kriittisellä silmällä. Mikään testi jossa ei varsinaisesti pistetä testiin mitään tahi muuten aseteta kritiikin kohteeksi, ei ole testi, vaan tuote-esittely. :D

Ja ettei ihan pahaksi mene tämä, niin on sanottava, että tämä kehitystyö on toki tärkeää ja että muutos on se millä kehitys voi tapahtua jos on tapahtuakseen. All for that ja silleen.
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
Avatar
Beatific
Kuningas
Viestit: 2797
Liittynyt: Keskiviikko, 05.07.2006 09:01
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Beatific » Torstai, 24.02.2011 23:14

Amen to that.

Nuolista sen verran, että muutaman kerran on käynyt mielessä pitäisikö niiden "ohittaa" jokeri... en tiedä meneekö jo saman tien liian monimutkaiseksi ... mutta tässä vaiheessa sitä(kin) on liian aikaista spekuloida.

Lähinnä mainitsen muistuttaakseni, että sääntöä voi viilata monesta kohdasta kunnes tasapaino löytyy (jos on löytyäkseen).
Assassiini skeittaa Kartanolinnan mailla ympäri vuoden
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1605
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Perjantai, 25.02.2011 00:16

Totuus löytyy viilapuruista kaurapuuron sijaan? :D
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
Avatar
Beatific
Kuningas
Viestit: 2797
Liittynyt: Keskiviikko, 05.07.2006 09:01
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Beatific » Perjantai, 25.02.2011 18:46

Totuus löytyy siitä, mikä jää jäljelle kun viilapurut on poistettu :P
Assassiini skeittaa Kartanolinnan mailla ympäri vuoden
Avatar
Terba
Herttua
Viestit: 866
Liittynyt: Perjantai, 20.06.2008 07:25
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Terba » Perjantai, 25.02.2011 22:14

Verierässä tullaan testaamaan vähän tämän suuntaista systeemiä, siellä kun on ne tuhoutumattomat ja tuhoutuvat panssarit sekä tietyt asetyypit (näillä näkymin vasamat + tuliaseet) jotka "rikkoo" tuhoutumattomia panssareita. Kokemuksia siitä on luvassa sitten toukokuun alun jälkeen.
Kuola Tier 1 Operator | Hydenin vihermädättävä mielikuvitusolento

Profiilikuva: © Jari Kuskelin 2014
Avatar
Par
Kreivi
Viestit: 466
Liittynyt: Maanantai, 05.07.2010 23:13
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Par » Sunnuntai, 27.02.2011 19:49

Mites kun haarniskoitua miestä pitää oikeasti lyödä vähän useammin, kuin mitä panssarit suojaavat, niin se ongelma vain kasvaisi jokeripisteen myötä. Nykyään panssarimies voi imaista neljä lyöntiä, jokeripisteen kanssa se voi olla vaikka seitsemän. Vaikeahan on osumia rynnäköidessä huomata, puhumattakaan niiden laskemisesta.
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1605
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Sunnuntai, 27.02.2011 22:19

Par kirjoitti:Mites kun haarniskoitua miestä pitää oikeasti lyödä vähän useammin, kuin mitä panssarit suojaavat, niin se ongelma vain kasvaisi jokeripisteen myötä. Nykyään panssarimies voi imaista neljä lyöntiä, jokeripisteen kanssa se voi olla vaikka seitsemän. Vaikeahan on osumia rynnäköidessä huomata, puhumattakaan niiden laskemisesta.
Tämä taso onkin tässä asiassa on itsellänikin ollut takaraivossa. Jos osumia ei kuitenkaan kaikkia huomaa, jokeripiste on todellinen jokeri ilman että siitä sääntöjen tukemaa lisäosumapistettä laitetaan. Se kun nimittäin tekisi muutamastakin syystä todennäköisemmän ongelmatilanteen: Ensinnäkin, paksu panssari vie sitä tuntoa pois. Toisekseen, jos otatkin sen osuman jonka huomaat, jätät sen ottamatta mutta sinulta jää osumia myös huomaamatta (kuten melko hyvin kuka tahansa haarniskassa hippaloinut tietää) muutama osuma, montako jokeria sinulla todellisuudessa on? ( :D )

Ihan siis oikeasti noi paksut viritykset ovat mielestäni doomsday-tavaraa, vaikka kuulunkin siihen ryhmään kenellä sellainen setti voidaan joskus bongata päältä, ihan koska olen tottunut raskaaseen settiin SoHussa ja hengaillut usein siinä etulinjan rytinässä. (Eli edunsaajiin.)

Tälle taasen antaisin sellaisen kommentaation, että kuten tuolla aiemmin kommentoin, en halua nähdä Maahinkaispataljoonaa jokereissa jyräämässä kentällistä muita kerrallaan. Kärjistän, ihan jotta pelko valtaa mielet ja moiset hömpötykset unohdetaan. :)
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
Avatar
LehtoA
Herttua
Viestit: 755
Liittynyt: Torstai, 24.05.2007 17:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja LehtoA » Sunnuntai, 27.02.2011 23:40

Tänään tuli vastaan tuo tuntemattomuusongelma. Olen itse melko tarkka osumien ottamisesta, ja lasken hyvin kevyetkin osumat, ainakin niin on tarkoitus. Tänään kuitenkin sain lippuskenaariossa melko kovaa palautetta siitä että en ottanut osumia. Tunsin yhden torsossa ja toisen kypärässä. Vaikka päälläni oli tämän suhteen ehkä optimaallisin tuplatorso, pienilenkkinen chaini ja nahkalamellaari en selvästikään tuntenut läheskään kaikkia osumia. Tässä on mielestäni suuri ongelma.

Muuten ei jokeripisteestä ollut glaiven varressa monestikaan hyötyä, jos kuolin kuolin sellaiseen rummutukseen että siinä ei jokeri auttanut. Kilpimiehellä varmasti hyvin erilainen vaikutus. Muuten matsausteho romahti, kuumuus ja nestevaje läkähdyttivät ja juosta ei jaksanut yhtään. Kunnosta kiinni varmasti, ja iso osa tuosta vaikutuksesta olisi tullut ilman lamellaariakin joka tästä jokerin teki. Itse en sotahuutoon jokeripojoa hommaisi, mutta jos täyden haarniskoinnin laittaisi muutenkin niin tämän testin lamellaari ei painoa kovin radikaalisti nostanut perus täyspanssarointiin.
Kuva
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3422
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Maanantai, 28.02.2011 00:37

LehtoA kirjoitti:Tänään tuli vastaan tuo tuntemattomuusongelma.
Noin asiaa demonstroidaksemme iskin muuten hilparin bambuvarrella (pehmustamattomalla osalla) pesisiskulla millisen rintapanssarin lommolle. Alla perus chaini, ei edes gambesonia. Osuman kyllä huomasi, mutta se ei sattunut. Kevyempiä boffarinosumia ei siis todellakaan välttämättä huomaa. Toisaalta ongelma on jo nyt käytetyissä levypanssariseteissä, joiden alla käytetään vapaaehtoisesti gambesonia tai muuta pehmikettä.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
DiabolusIgnis
Sotalordi
Viestit: 1240
Liittynyt: Sunnuntai, 31.05.2009 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja DiabolusIgnis » Maanantai, 28.02.2011 07:31

Jo pelkkä chaini riittää jottei välttämättä huomaa hipsuja. Kun on liikkeessä, tuppaa chaini olemaan erillään kehosta (esim. kädessä.), jolloin chainiin osuva hipsu ei ollenkaan tunnu kehoon. Levyt + gambesoni päälle niin tulisi kyllä mieli lyödä noita pesislyöntejä varmuuden vuoksi.

Mielenkiinnosta, oliko tuolla bambun vastaanottajalla jokeria?
SH-16 EA-vastaava
SH-15 EA-vastaava
SH-17 EA-vastaavan vasen käsi
SH-18 EA-vastaava
Argaali kirjoitti:Mielellään jengiin jotka kestää huonoja tapoja autossa, eli crisulle ainakin olis kyyti.
"Water Boy"

"Hei läski, ootsä menos liikkuu?"
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Kehitysideat”