Sääntömuutosehdotukset

Valvojat: RobertHatt, Princeps, Tyrisalthan

Avatar
Tyrisalthan
Kreivi
Viestit: 326
Liittynyt: Lauantai, 17.06.2006 14:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Sääntömuutosehdotukset

ViestiKirjoittaja Tyrisalthan » Perjantai, 27.01.2017 15:49

Vuoden 2017 Sotahuutoa varten otetaan vastaan sääntömuutosehdotuksia 15.3.2016 asti.

Sääntömuutosehdotukseksi lasketaan sanatarkka ehdotus sääntöihin, jossa viitataan säännön nykyiseen muotoon ja kohtaan, jossa se esiintyy Sotahuudon säännöissä (esim. 3.2.5 Miekat).

Odotamme sääntömuutosehdotuksen jättäjän lukevan Gnomuksen ohjeen ja rakentamaan ehdotuksensa sen pohjalta.

Ehdotuksen läpimenoa edistää, että sen ohessa on esitetty perustelut siitä, mitä säännöllä tavoitellaan, minkä epäkohdan sääntö korjaisi, sekä arvion säännön vaikutuksista, ja sen aiheuttamista ongelmista.

Sääntömuutosehdotukset jätetään vastauksina tähän ketjuun.

Sääntömuutosehdotuksista keskustelu ei tapahdu tässä ketjussa, vaan sitä varten on suotavaa perustaa kohdan ”Kehitysideat” alle oma ketju kyseiselle sääntömuutokselle.
Samoin keskustelu kehitysideasta, jota ei ole vielä muotoiltu sääntömuutosehdotukseksi, toteutetaan perustamalla idealle oma ketju.

Ehdotukset käsitellään järjestäjien ja Sotahuuto ry:n hallituksen kesken.

Hyväksytyt ehdotukset ja uudistetut säännöt julkaistaan huhtikuun 2017 loppuun mennessä.
Avatarin kuvasta kiitokset Joona Lönnille
Avatar
Minardil
Herttua
Viestit: 651
Liittynyt: Tiistai, 21.03.2006 13:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Sääntömuutosehdotukset

ViestiKirjoittaja Minardil » Lauantai, 28.01.2017 17:10

Kahdenkädenmiekkojen ja buttspikejen vaahtomuovikärjen minimiksi 10 cm

Nykyiset säännöt:
3.2.5. Miekat
110 cm pituuden ylittävän miekan pistokärjen vaahtomuovin tulee olla vähintään 12 cm pitkä tulppauksen lisäksi.

3.2.1. Lähitaisteluaseiden käyttö ja yleiset säädökset
Yli 150 cm pitkissä aseissa saa käyttää vain pistämiseen käytettävää peräpiikkiä. Aseen peräpiikki on pistokärki, jonka vaahtomuovin pituus tulee olla vähintään 12 cm tulppauksen lisäksi.Ehdotus uudeksi säännöksi:
3.2.5. Miekat
110 cm pituuden ylittävän miekan pistokärjen vaahtomuovin tulee olla vähintään 10 cm pitkä tulppauksen lisäksi.

3.2.1. Lähitaisteluaseiden käyttö ja yleiset säädökset
Yli 150 cm pitkissä aseissa saa käyttää vain pistämiseen käytettävää peräpiikkiä. Aseen peräpiikki on pistokärki, jonka vaahtomuovin pituus tulee olla vähintään 10 cm tulppauksen lisäksi.Tällä hetkellä kahdenkädenmiekoissa vaaditaan 12 cm pitkää vaahtomuovista pistokärkeä. Tässä on vuosien varrella havaittu kaksi ongelmaa:
1) 12 cm on sen verran pitkä pistokärki, että se taittuu hyvin helposti sivuun. Tällöin pistokärjen pehmustevaikutus jää käytössä paljon mittaansa lyhyemmäksi.
2) Ongelman 1) ratkaiseminen vaatii aseen rakentajalta selvästi enemmän taitoa, ja silloinkin pistokärjen tukeminen sivuuntaittumisen välttämiseksi vaatii niin jykevän rakenteen, että merkittävä osa pistokärjestä ei pääse joustamaan iskun voimasta.

Yhteensä näistä seuraa se, että kentällä näkyy kahdenkädenmiekkoja, jotka täyttävät pistokärkien muodolliset säännöt, mutta joiden pistokärjet pehmustavat selvästi vähemmän kuin vaahtomuovinsa mitan. 12 cm näyttää paperilla turvallisemmalta, mutta käytännössä se ei sitä ole. Jos vaadittava pituus lyhennetään 10 senttiin, turvallisen 2k-miekan kärjen rakentamisesta tulee helpompaa, jolloin useampi 2k-miekka kentällä on turvallinen.

Samat seikat vaikuttavat pienemmissä määrin myös peräpiikkeihin, lähinnä sillä erolla, että tukevan peräpiikin rakentaminen on helpompaa kuin 2k-miekan kärjen. Tosin peräpiikkipisto liikkuu yleensä sekä sivusuunnassa että pistosuunnassa, kun asetta käännetään syliinryntääjän tuikkaamiseksi. Nykyiset peräpiikit ovat varsin pitkiä, joten lähitilanteissa ne tuppaavat osumaan pistokärjen reuna edellä. Lyhyemmillä 10 cm peräpiikeillä saataisiin hieman lisää todennäköisyyttä sille, että pisto osuisi pistokärjen kärki edellä. Tämä ei kuitenkaan ole ollut iso ongelma. Olennaista on se, että 10 cm pistokärki riittää myös turvallisiin peräpiikkeihin, ja säännöt olisivat sisäisesti yhtenäiset.
Hän-joka-pukeutuu-lippuihin. Esikuolija.
Your Tapio is free. See him run in the distance.
The Camulos Way - Liian monimutkainen, mutta aika kova.
Ei karvoja ja paljon limaa - The Camulos Way
Camulos - Enemmän nuolia ja sloganeita kuin kellään!
ALL HAIL THE MIGHTY CELESTIAL!
Avatar
Nubbis
Herttua
Viestit: 607
Liittynyt: Keskiviikko, 20.05.2009 12:59
Paikkakunta: Hesa

Re: Sääntömuutosehdotukset

ViestiKirjoittaja Nubbis » Tiistai, 31.01.2017 09:48

Kilven minimi-halkaisijaksi 40cm
Nykyiset säännöt:
4.2. Kilvet
Kilpi on sallittu puolustusväline. Kilven käyttöä koskevat toiminnalliset säännöt on käsitelty luvussa 2.4 Puolustautuminen.
Kilven tulee olla etupinnastaan pehmustettu vähintään 8 mm paksulla solumuovilla ja pinnoitettu kankaalla tai teipillä. Kilven koko reuna tulee olla pehmustettu kumitoppauksella ja tämän päälle kiinnitetyllä vähintään 13 mm paksulla solumuovilla. Kilvessä ei saa olla teräviä tai muuten vaarallisia osia.


Lisäys:
Kilven halkaisijan on oltava vähintään 40cm.


Tämä lienee ollut kirjottamaton sääntö aikaisemmin mutta kilpi-sääntö-uudistusten myötä olisi hyvä saada myös sääntöihin mukaan.

Tuhoutumattomat bracer "kilvet" ovat hyöty/haitta-suhteiltaan yli-tehokkaita ja rikkovat pelitasapainoa. Minimikoko antaisi varsiaseiden käyttäjille enemmän haittaa kilvestä ja tasapainottaisi peliä.

Huom. Kilven olisi täytettävä se 40cm joka suunnassa eli absoluuttinen minimikoko kilvelle olisi 40cm ympyrä. Asetarkastajille suosittelisin 40cm halkaisijan pahvikiekkoa jolla voidaan helposti tarkistaa täyttävätkö muun muotoiset kilvet säännön.
Kuva
Uudenmaan Liitto - Reilua porukkaa; paskaa seuraa
Avatar
Misumasu
Marsalkka
Viestit: 2290
Liittynyt: Sunnuntai, 30.04.2006 20:55
Paikkakunta: Jyväskylän mlk
Viesti:

Re: Sääntömuutosehdotukset

ViestiKirjoittaja Misumasu » Tiistai, 31.01.2017 15:40

4.3.2. Haarniskatyypit ja niitä koskevat säädökset

Sotahuuto säännöt kirjoitti:Levypanssari on valmistettu metallista. Levypanssarin osan tulee olla paksuudeltaan vähintään 1 mm, mikäli se on yhtenäistä muotoon pakotettua osaa tai useita mutta päällekkäisiä osia ja materiaalina on teräs tai pronssi. Vastaavan alumiinisen materiaalin tulee olla vähintään 2,5 mm paksua, ja titaanin 1,5 mm paksua.


Uusi ehdotus kirjoitti:Levypanssari on valmistettu metallista. Levypanssarin osan tulee olla paksuudeltaan vähintään 1 mm, mikäli se on yhtenäistä muotoon pakotettua osaa tai useita mutta päällekkäisiä osia ja materiaalina on teräs tai pronssi. Vastaavan alumiinisen materiaalin tulee olla vähintään 2,5 mm paksua, ja titaanin 0,8mm paksua.


Ehdotan, että titaanin minivaatimus lasketaan 0,8mm muotoon hakatuissa varusteissa. Tämä siksi, että 0,8mm (poikkeustapauksissa 1mm) on standardi titaanivarusteissa teräsmiekkapuolella, ja olisi hölmöä, ettei monen sadan euron panssari, joka suojaa teräsmiekalta, kelpaisi pehmomiekkailussa. Täyspanssarointi painaa edelleen kypärän kanssa 13-15kg, mikä on vähemmän, kuin vastaava kovetettu nahka. Se myös näyttää hyvältä. Titaanin rajojen asettaminen suhteessa teräksen painoon on ontuvaa, kun tarjolla on paljon kevyempiä ja hengittävämpiä materiaaleja. Monet materiaalit eivät myöskään vaadi alleen aluspanssaria (gambeson), joka on käytännössä vaatimus metallihaarniskoille. Titaani tulisi arvioni mukaan olemaan edelleen marginaalinen ilmiö (1-5% taistelijoista) jo kustannustensa vuoksi. Nahka on moninverroin halvempaa, työstettävämpää ja mukavampaa käyttää.

Titaani on vaikeasti käsiteltävää, mikä asettaa rajotteita sen paksuudelle. En rehellisesti usko, että kukaan seppä edes pystyy takomaan 1,5mm levyä, mutta ei ole kokemusta, niin en väitä faktaksi. Tällä hetkellä ei 1,5mm titaanivarusteita ole markkinoilla saatavilla, eikä niitä tähän asti kentällä osittain tästä syystä ole nähty. On mielestäni sääntöjen hengen vastaista vaatia materiaaleilta paksuutta, jota ei todellisuudessa ole mahdollista täyttää. Olisi reilumpaa todeta, ettei materiaalia haluta tapahtumaan ollenkaan, kuin vaatia kuuta taivaalta.
Sieluni Jumalalle, miekkani Maahinkaiselle.
Synnit meneekin sitten Ruton piikkiin.
el lobo
Asemies
Viestit: 14
Liittynyt: Torstai, 16.04.2015 09:51

Re: Sääntömuutosehdotukset

ViestiKirjoittaja el lobo » Torstai, 02.02.2017 13:17

3.3.4. Varsijouset

Lisäys sääntöön:
Varsijousessa ei saa olla teräviä osia. Kaaren päät tulee pehmustaa vähintään 10mm paksulla ja 50mm leveällä solumuovilla, joka yltää 30mm kaaren pään yli.

Ei kaivanne perusteluita. Yksi auennut silmäkulma viime SoHussa rittänee...
El Lobo
El ballestero de Compañia Blanca
-un prohibido bastardo sin gloria
NERk
Asemies
Viestit: 17
Liittynyt: Keskiviikko, 17.06.2015 15:35

Re: Sääntömuutosehdotukset

ViestiKirjoittaja NERk » Keskiviikko, 15.03.2017 15:26

Kilven minimi-halkaisijaksi 30cm

Muilta osin Nubbiksen ehdotus (alla)
Noin kyynärvarren mittaisia remmikiinnitys kilpiä on näkynyt jo käytössä useammalla ryhmällä.
Tuon ~30cm kokoisia Bucklereita on myös ollut skenessä pidempään, mitkä rajautuisivat 40cm:llä pois.

Nubbis kirjoitti:Kilven minimi-halkaisijaksi 30cm
Nykyiset säännöt:
4.2. Kilvet
Kilpi on sallittu puolustusväline. Kilven käyttöä koskevat toiminnalliset säännöt on käsitelty luvussa 2.4 Puolustautuminen.
Kilven tulee olla etupinnastaan pehmustettu vähintään 8 mm paksulla solumuovilla ja pinnoitettu kankaalla tai teipillä. Kilven koko reuna tulee olla pehmustettu kumitoppauksella ja tämän päälle kiinnitetyllä vähintään 13 mm paksulla solumuovilla. Kilvessä ei saa olla teräviä tai muuten vaarallisia osia.


Lisäys:
Kilven halkaisijan on oltava vähintään 30cm.


Tämä lienee ollut kirjottamaton sääntö aikaisemmin mutta kilpi-sääntö-uudistusten myötä olisi hyvä saada myös sääntöihin mukaan.

Tuhoutumattomat bracer "kilvet" ovat hyöty/haitta-suhteiltaan yli-tehokkaita ja rikkovat pelitasapainoa. Minimikoko antaisi varsiaseiden käyttäjille enemmän haittaa kilvestä ja tasapainottaisi peliä.

Huom. Kilven olisi täytettävä se 30cm joka suunnassa eli absoluuttinen minimikoko kilvelle olisi 30cm ympyrä. Asetarkastajille suosittelisin 30cm halkaisijan pahvikiekkoa jolla voidaan helposti tarkistaa täyttävätkö muun muotoiset kilvet säännön.
NERk
Asemies
Viestit: 17
Liittynyt: Keskiviikko, 17.06.2015 15:35

Re: Sääntömuutosehdotukset

ViestiKirjoittaja NERk » Keskiviikko, 15.03.2017 17:58

Keihäiden maksimi pituus 4 metriä

Nykyiset säännöt:
Pituus rajoitetta ei ole
4 m kokonaispituuden ylittävissä keihäissä sallitaan koeluontoisesti ulkohalkaisijaltaan 30 mm vahvuista lasikuituputkea. Kaikki keihäät joissa on käytetty 30 mm vahvuista lasikuituputkea runkomateriaalina: tulee tarkistuttaa pääasetarkastajalla.


Ehdotus uudeksi säännöksi:
Keihäiden maksimipituus on 4 metriä.


-Linjataistelussa linjojen välisen etäisyyksien lyhentäminen. Tukee ryhmiän aktiivisempaa linja toimintaa.
-Nostaa linjakilpi+miekka miesten taisteluun pääsyä
-Vähentää flongaavien keihäiden määrää
-Keihäiden logistiikan helpottaminen ilman jatketun mallin rakentamista
-Helpommin käyttäjänsä kontrolloitavat keihäät. Tämä myös osittain vähentää maata laahaavia pistoja, jotka keräävät likaa aseen kärkeen.

Yli 4 metristen keihäiden kontrollointi alkaa olla jo haastavaa, kun jo yli 5 metrisissä keihään kontrollointiin ja piston ohjaamiseen tarvittava voima on erittäin suuri. Tietoni mukaan suoria keihäiden pituudesta aiheutuneita loukkaantumisia tai vaaratilanteita ei ole tullut, mutta varmaa en osaa sanoa. Pitkästä varresta aiheutuva "potentiaalinen takertumis- & kaatumisriski" kun on jo lyhyemmissäkin varsiaseissa.

Palaa sivulle “Kehitysideat & Toiveet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija