Historiallisuus vs.urheilullisuus (OTL6 keskustelutilaisuus)

Keskustelu taistelutekniikasta, taktiikasta, harjoituksista ja bofferoinnista yleensä.

Valvoja: Ylläpito

Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5706
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Historiallisuus vs.urheilullisuus (OTL6 keskustelutilaisuus)

Viesti Kirjoittaja saloneju » Sunnuntai, 04.03.2012 21:37

Oriveden treenileirillä pidettiin keskustelutilaisuus aiheesta "Historiallisuus vs. urheilullisuus boffauksessa". Jäikö jotain erityisesti mieleen keskustelutilaisuudesta? Nousiko esille joku teema, josta kannattaisi jatkaa vielä täällä foorumeilla? Koonti vielä näin foorumiviestin muodossa:

Oriveden VI treenileirin iltakeskustelutilaisuuden koonti kirjoitti:- Riippumatta siitä, millaista kalibraatiota kannattaa, sääntöjen kannustaminen tekniseen, hyvään voittoon on tärkeää. Jos pitäisi valita yksi asia, josta kaikkien keskustelijoiden kesken oli täysi konsensus, se olisi tämä.

- Tuplien ottaminen koetaan laajalti liian helpoksi. Kokeneen ja aloittelijan taitoero ei näy tarpeeksi selvästi, mikä taas aiheuttaa sen, että treenaaminen ei ole palkitsevaa. Moni “keskinkertaisesti treenannut” on vähentänyt treenaamistaan tai lakannut treenaamasta tästä syystä.

- On kuitenkin pidettävä mielessä, että suurin osa harrastajakunnasta treenaa mättää vain Sotahuudossa ja korkeintaan muutamissa treeneissä ennen tapahtumaa.

- Laajalti ongelmalliseksi koettiin “lyönnit, jotka eivät ole lyöntejä ollenkaan”, joita osumasääntöjen nykymuotoilu aiheuttaa. Tällaisia osumia ovat mm. epämääräiset lähmäisyt / miekan vahingossa asettumiset / täysin tarkoittamatta tulleet kosketukset, jotka nykysääntöjen mukaan täytyy laskea.

- Voisiko edellämainittua ongelmaa lähteä korjaamaan sääntötasolla esimerkiksi niin, että yllämainituissa tilanteissa huonon osuman antaneella taistelijalla olisi “moraalinen velvollisuus” mainita, ettei osumaa tulisi laskea? Monet kokeneet taistelijat tekevät tätä rutiininomaisesti jo nykyään, mutta se ei suinkaan ole kaikkien noudattama käytäntö.

- Yksi selvästi ongelmalliseksi koettu aihe oli se, että Sotahuudon taktinen elementti latistuu suuresti, koska kontaktit tapahtuvat liian nopeasti armeijatason reagoimiseen

- Vaikka pehmomiekkailutreenaaminen näyttäytyykin tällä hetkellä kaikkinensa “Sotahuutoon tähtäävänä” treenaamisena, pinnan alta löytyy yllättävän laaja “sisätreenaamisen kulttuuri”, jossa treenataan vain itsearvoisesti sisätreeneissä osaamisen vuoksi. Nämä kaksi mentaliteettia - Sotahuuto-treenaaminen ja sisätreenaaminen - ovat kaksi toisistaan suuresti riippumattomia toimintakulttuureja. (Asian esilletuonut henkilö sai koko keskustelutilaisuuden osallistujakunnalta aploodit puheenvuorostaan.)

- Faban tyylisten boffaustapahtumien paikka skenen sisällä koettiin jokseenkin tärkeäksi yhteisenä hauskanpitona; vastaavanlaiselle hauskanpidolle ei ole samalla tavalla sijaa Sotahuudossa, jossa keskitytään vakavammin omaan ja ryhmän suoritukseen, mutta on silti kivaa, että tällä porukalla pääsee välillä irrottelemaan [muissa tapahtumissa]

- On havaittavissa selvästi kaksi eri koulukuntaa suhtautumisessa pehmomiekkailuun harrastuksena: kovempaa kontaktia toivova koulukunta suhtautuu lajiin ensisijaisesti kamppailu-urheiluna (vrt. karate, vapaaottelu), jossa teknisyydelle pitäisi antaa enemmän arvoa. Nykysääntöjä kannattavasta väestä selvästi merkittävä osa suhtautuu lajiin ensisijaisemmin “pelinä” (vrt. urheilumiekkailu tai jopa mailapelit), jossa historiallisen miekkailun perinteellä ei ole merkitystä.

- Ison osan ihmisiä mielestä jalkaosumasääntöä tulisi muuttaa (“nykyinen näyttää typerältä ja mahdollistaa hölmöilyn”). Mikäli jalkaosumasääntöjä muutettaisiin, eniten kannatusta sai vaihtoehto, jossa jalkaosumat säilyisivät ennallaan (yhdellä jalalla pomppiminen), mutta ensimmäisen polviltaanmenon jälkeen ei saisi nousta takaisin ylös. Sääntömuutos käytännössä vähentäisi hölmöilyn mahdollisuuksia ja yleisilmeessä näkyvän yhdellä jalalla pomppimisen määrää, mutta säilyttäisi pelimekaniikan käytännössä ennallaan.
(Keskustelutilaisuuden alustus ja koonti löytyy pdf-muodossa seuraavan linkin takaa: http://dl.dropbox.com/u/8734945/Histori ... all%29.pdf Jos haluatte käyttää samaista tiedostoa presentoinnissa / vastaavassa joskus, multa löytyy isompikokoinen versio paremmilla resoluutioilla jne.)
"Kerron Veljesten legendaarisista uroteoista, kuinka vaari nuoruuden päivinään teki motin puita vartissa ja muori keitti niin maukasta puuroa, että puutkin heräsivät henkiin sitä maistelemaan.."

Palaa sivulle “Bofferointi”